標題: 今日係旺角遇上 kai佬/子 [打印本頁]

作者: 角都    時間: 2007-9-8 09:28 PM     標題: 今日係旺角遇上 kai佬/子

今日出完fun係旺角睇野,我前面有一家人係度行街,本來都無咩野ge, 點知行到路口前, 個度大約係行人專用區個陣, 前面一父一子突然唔知咩原因, 一起仆落條街度, 我係行係佢地後面ge, 點知個家人ge老豆就係x街之後就怒啤我, 跟住佢地就一家3口就好齊心禁啤實我, 我見到佢地禁好啤,立即啤番佢地啦, 佢地家人個老豆不停啤我,我又啤番佢, 我知佢想講野架, 又唔禁話我, 最kai 就係佢地2父子一起仆落條街度仲要以為係我做,其實我個陣應該xx佢,對著佢個仔講"x你老母" ,"x你老豆" , 要個仔老豆老母係度x至夠應景, 不過個老豆都無講野,只係啤, 無出聲至唔同佢地家人嘈, 不過憑依件事睇得出原來香港真係咩人都有, 好心你做人老豆架啦,睇你40幾歲人都未搞清楚點解你地2父子同時仆係條街度就屈人, d 格分分鍾仲衰過古惑仔, 仲有你地全家人一起啤我個陣真係好驚low   (全家人都同佢一樣禁online)
! A4 c* e6 M+ M1 u
& }. x2 t/ c- H. J7 d1 j[ Last edited by 角都 on 2007-9-8 at 10:13 PM ]
作者: 157x571    時間: 2007-9-8 09:32 PM

http://hk.dictionary.yahoo.com/s ... p;Submit=+%ACd%A6r+
作者: 自由神    時間: 2007-9-8 09:32 PM

角都大俠!
4 p1 z, ~3 j; R( `吹水版唔俾講粗口嫁!% T" l! ^3 U$ G
改改佢啦!
( l. g" ~, J! a' f7 {8 _仲有呀!係Kai 唔係kid
作者: hold_find    時間: 2007-9-8 09:35 PM

應該係kai先啱
9 y! d# p4 s6 J4 d  n& U, ?係咪自由行啊?
作者: 角都    時間: 2007-9-8 09:58 PM

Originally posted by hold_find at 2007-9-8 09:35 PM:
# m+ C/ G6 F5 Z3 ^0 x5 `* a應該係kai先啱
2 d* a+ A& M& U8 u係咪自由行啊?
2 `: a2 ~" e: o) x/ B9 G- W% V0 o' L  h
  H; t( c0 C9 o2 Q8 C8 I
' Q2 J& S# K( M, x4 \
KAI ,多謝你教我wo, 我真係唔識寫,英文差 ,你講自由行係問我定個家人,如果係個家人ge話就未必係自由行, 因為聼佢之前講廣東話都好流利, 衣著同個樣都勁似一般ge香港人, 不論中國同香港都有呢d 冷勁ge人存在, 所以以後行旺角都要小心d,  d mk look我覺得佢地只係look 串, 起碼唔會做埋d 屈人同啤人ge野, d 普普通通一家大細反而要小心,睇個樣好似無咩野其實危機4伏, 下次有人係旺角被人車死左分分鐘又俾人屈, 係ar, 咩都我做架, 拉登係我條靚嚟架, 快d捉我ar,.......     
作者: 角都    時間: 2007-9-8 10:06 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-9-8 09:32 PM:8 a7 V( h+ n4 L' p- c2 U( F( |
角都大俠!, v0 h, @" e& ^; P8 a
吹水版唔俾講粗口嫁!6 o. W- `+ \) u: U/ g' w* C) K- f
改改佢啦!
4 M& N0 t! C$ Q6 ?" y0 g仲有呀!係Kai 唔係kid
  c. ?' h, P, z2 b. }% n1 U0 j
( P- g& C9 `5 ~  j0 z1 Y
  |' l. v; P# J3 E3 `6 ?! U; a" _) dsorry, 不過今日真係又黑又激氣ge一日, 一落車去hollywood出fun, 見到馬路有架 xx出殯ge車對著我駛過嚟, 出fun 見番自己d "影友" 又唔採我, 去到mk 唔小心撞到個阿叔,個阿叔又想打我禁樣, 行行下又遇到個家人, 想打 ”頭d”  至發覺銀包無錢
作者: 自由神    時間: 2007-9-8 10:11 PM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 10:06 PM:  R  `4 u0 C  W5 [6 H
3 y( Q& ^* r7 E. _
6 |4 {0 U0 i4 c' {
7 ~) i. G. e- q
sorry, 不過今日真係又黑又激氣...
+ g! {0 \+ I4 |& |2 t# Q我知你今日谷到成肚火,不過唔好令我地俾上頭照肺呀!(改一改D字眼)9 f, K' k" y4 Q2 M/ i: a
- S! D0 i, t3 ^7 o; @! V2 o  H
我睇到你所遇,真係好無奈
* T9 k# e) y7 _. |. r+ O% p俾著我見到果兩父子想屈我,我實同佢玩大佢!* s# u4 g' G  `5 S

7 _' b# z+ u. p. Q& z! i
# I" Y0 a% F3 d6 J8 v$ s4 ep.s多謝你合作!
作者: kalos    時間: 2007-9-8 10:55 PM

角都兄,如果我地係fd base就好。我一定幫你問候佢一家,幫你開佢頭ball又點話~
: v! b( {% k! {我聼到都扯火!!!
作者: edward1906    時間: 2007-9-8 11:01 PM

用林海峰果招% i( W6 m; X: k  U. k, V
啤咩!啤咩呀!
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-8 11:30 PM

hahaha~算啦角都~, k! P- Y3 D4 I* U! R. ?
世界上傻佬傻仔何其多?咪比佢地影響自己個mood~6 d( o& I. A  f* h2 b7 W
呢d 人要嚟增加世界娛樂性咖嘛,好嘢嚟咖~- q9 M8 V2 g, `- Q+ M6 }4 u
+4,順返條氣先~
作者: 角都    時間: 2007-9-8 11:46 PM

多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加,諗下諗下都係唔好同依d人鬥,全地球都有成幾千百萬依d人唔通個個都同佢鬥,咪浪費曬d時間,不如約d靚model出嚟私影比堅尼同出多d fun好過啦!
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-8 11:55 PM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 23:46:
- R/ V: z: h8 [7 U5 D: n  V- b多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加...
. X0 i: O) l7 a! _' l- e0 @5 I& |2 L- V% D2 S& |; J# `3 S

) \0 J, Y# J1 A) Z0 O  z3 C" e+ \
聰明人做聰明事~
1 k0 V3 P2 u: W$ ^( h" }: i3 H揾多d 影多d 好嘢益吓我地呀~
作者: eric911    時間: 2007-9-9 12:10 AM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 11:46 PM:
) ^3 i) P. O+ [. x- W$ a/ M多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加...
3 A9 y$ p8 t: e: s$ U0 i
/ j/ b8 D) Q( u
角都兄,咁其實兩父子因咩事仆呢請問,好鬼想知喎﹗
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-9 12:12 AM

Originally posted by eric911 at 2007-9-9 00:10:
5 ]9 E( o$ W& `
1 \2 g" F6 T$ b, P
% d8 s. x  M. @' o8 p, {! o/ B7 E7 L& f角都兄,咁其實兩父子因咩事仆呢請問,好鬼想知喎﹗
: M; c) }! V# c4 c" M自己叉錯腳咋~
作者: 12d3    時間: 2007-9-9 12:34 AM

Originally posted by 157x571 at 2007-9-8 09:32 PM:8 v7 R$ p& S# }0 _7 C2 P
http://hk.dictionary.yahoo.com/s ... p;Submit=+%ACd%A6r+
2 W6 m) u/ e4 }7 X1 V  b
. ~# l/ p! [/ r% ~5 g2 w6 q小羚羊
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-9 12:49 AM

Originally posted by 12d3 at 2007-9-9 00:34:
- b1 c! |. n0 r0 I+ A  P
1 x! W$ ?; `5 T+ ]. w6 S2 b, @: x, s+ O0 [) F, i
小羚羊
8 x3 L4 f9 E9 u) t6 T
2 U! J( V  V( ]/ i

* t' `2 A" a' N. c" S6 J. ]! w5 T( l) a
原來角都大俠去左嘉道理農場~
作者: gn00987333    時間: 2007-9-9 09:09 AM

我就唔會啤佢啦; O6 y  ]0 J! |! Q6 k+ }  V% R
但我到現在
1 y8 ~  ~" ~* O( H& W7 m一個正常既人都唔敢冇啦啦野我
作者: 青蠔    時間: 2007-9-9 11:24 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-9-8 09:32 PM:( K1 Y' m" O6 N: Y
角都大俠!" G7 t3 E5 O; t! N( O; e$ [( e
吹水版唔俾講粗口嫁!# r( F- l9 ^( _" g( P1 G
改改佢啦!7 u# F0 U5 y# n4 c
仲有呀!係Kai 唔係kid
5 U% Q' b" L% P3 m9 Z
係KID呀6 U& v$ ]% T' L0 m
D人之前英文講正講左KAI
2 T$ Z+ y4 e; w唔該
作者: 自由神    時間: 2007-9-9 11:59 AM

Originally posted by 青蠔 at 2007-9-9 11:24 AM:
7 O4 R1 j: ^0 J1 V. a
  X) @; r: O8 T& c係KID呀2 J' q! X+ j6 d4 d0 Y" R  b
D人之前英文講正講左KAI$ w" a" L: D  Z/ A
唔該
0 {6 m1 M9 n5 D% d係咩?( ?, l& W! n+ t7 f
港式用Kai嫁喎!
+ a( }2 N; _, \, v1 Q9 V& o- {4 {- [* L7 `9 G1 e. U4 b
我唔知呀!我幼稚園畢業嫁咋!
作者: echola    時間: 2007-9-10 05:04 PM

誤會就係咁發生....你應該問...咩事啊.... 如果佢真係開口屈你先算....反正道理係你果邊....( U2 V) V4 F$ a2 l
唔係就好似你默認左依件事咁....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0