標題: 飛燕諾200萬歐元簽下李天秀 [打印本頁]

作者: taka2005123    時間: 2007-9-11 09:55 PM     標題: 飛燕諾200萬歐元簽下李天秀

飛燕諾200萬歐元簽下李天秀 靈氣射手2年後再赴歐洲

韓國國腳李天秀正式加盟荷甲勁旅飛燕諾,新合同為期四年。
  李天秀的前東家蔚山現代在官網上宣布,26歲的韓國前鋒今天在合同上簽字。在這份聲明中,蔚山現代透露了李天秀的轉會費為200萬歐元。李天秀與飛燕諾經過了艱苦的談判,最終飛燕諾同意了永久轉會的條件,而不是以前一直希望的租借形式。
  這並不是李天秀第一次海外效力,在2003年的時候,當時如日中天的他加盟了西甲皇家蘇斯達,不過只上場13次。此後李天秀被租借給紐曼西亞,上場15場,可惜沒有收獲進球。

佢去荷蘭,對蔚山現代同自己都有好處...

圖片附件: 19188.jpg (2007-9-11 09:55 PM, 132 KB) / 下載次數 35
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1160622&k=f30841a4f7f44cb9fd01b8bc1782b0e6&t=1726983565&sid=76mFF6

作者: amigofans    時間: 2007-9-12 10:34 AM

Originally posted by taka2005123 at 2007-9-11 09:55 PM:
飛燕諾200萬歐元簽下李天秀 靈氣射手2...
南韓球員雖然無咩巨星型球員, 但作為實際形球員既用法,
佢地又的確係好洗好用....至少唔洗懷疑佢地既鬥心...
作者: CECE    時間: 2007-9-12 12:30 PM

希望佢今次有好ge表現/./.....為亞洲足球爭光
作者: amigofans    時間: 2007-9-12 02:32 PM

Originally posted by CECE at 2007-9-12 12:30 PM:
希望佢今次有好ge表現/./.....為亞洲足球爭光
其實下下背住"亞洲"兩個字係背脊都幾慘....

不過佢踢荷蘭聯賽應該ok既, 水準咁低.....
作者: taka2005123    時間: 2007-9-12 07:47 PM

小野伸二都踢過,but踢一季......
作者: iknow    時間: 2007-9-12 08:40 PM

ono唔止踢左一季...
佢都係近一兩年先返左黎日本踢波...
之前幾年佢都係踢飛燕諾ge...
作者: shehboy    時間: 2007-9-13 03:30 AM

條友踢過西甲架啦, 3,4年前係皇蘇, 不過唔算好多機會, 後尾好似去左弱旅紐艾西亞更弱.

佢耐唔耐會傳或射一腳好波, 都嚇得下人, 可惜水準唔夠李榮杓朴智星咁穩定, 同埋有啲燥底.
作者: johnlaisin    時間: 2007-9-14 09:13 PM

李天秀係有class,而且速度唔錯
去到荷甲夠踢,起碼無四大聯賽咁高水凖
我覺得佢應留係歐洲,對抗能力都有所提升..........
作者: Kian76    時間: 2007-9-15 12:56 AM

球王李天秀天下無敵,踢荷甲真係浪費左佢。

[ Last edited by Kian76 on 2007-9-15 at 12:59 AM ]
作者: hongkongpeople    時間: 2007-9-15 09:12 PM

我覺得佢高峰期已過喇..........
作者: gigg11    時間: 2007-9-23 04:54 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-9-15 12:56 AM:
球王李天秀天下無敵,踢荷甲真係浪費左佢。

[ Last edited by Kian76 on 2007-9-15 at 12:59 AM ]
佢都算係球王?? 唔係掛... ...

當年佢踢02世界盃個陣真係好fit既...
不過宜家就難講d啦...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0