標題: 新比利 "羅賓奴" vs 新馬仔 "美斯" [打印本頁]

作者: 尺分屹八4    時間: 2007-10-5 08:02 PM     標題: 新比利 "羅賓奴" vs 新馬仔 "美斯"

你地覺得 新比利 "羅賓奴" 同 新馬仔 "美斯"
宜家邊個向西甲勁d呢 ?
同埋佢地有冇機會勁過比利同馬仔呢?
作者: fderek    時間: 2007-10-5 08:14 PM

硬係美斯啦
羅賓奴係皇馬都冇乜用...至少唔係主力
美斯呢....勁幾多...係咁入波....簡直係巴塞既第一號射手~
作者: iknow    時間: 2007-10-5 08:55 PM

我熟口面ge投票...見左好多次...

俾我揀...都係美斯...

對佢印象好少少...
作者: Juninho    時間: 2007-10-5 10:02 PM

美斯啦,不過同老馬當年差好遠。
作者: CECE    時間: 2007-10-5 11:27 PM

美斯....期待佢超越馬仔...haha
作者: haukwankin    時間: 2007-10-5 11:42 PM

Originally posted by iknow at 2007-10-5 08:55 PM:
我熟口面ge投票...見左好多次...

俾我揀...都係美斯...

對佢印象好少少...
但係佢玩上帝之手喎,咁都叫印象好
作者: Shaqleung    時間: 2007-10-6 04:12 AM

美斯仔真係一隻左腳搞掂大家...同老馬當年有得揮...但係我覺得佢盤扭其實就無羅賓奴咁勁~反而佢足球智慧好好多...至少d入攝時間take得幾好....需知道係巴塞呢隊波進攻咁立體,要配合到一d都唔易...以佢廿歲仔融入到之餘,仲做埋楂fit人咁濟....呢方面令我覺得佢比羅賓奴唻得強!
作者: iknow    時間: 2007-10-6 02:43 PM

Originally posted by haukwankin at 2007-10-5 11:42 PM:

但係佢玩上帝之手喎,咁都叫印象好
咁一次上帝之手唔代表佢係鐘意玩手球咁...

佢俾我ge印象係黎自佢岩岩升上A隊果段時間...
作者: qqdd    時間: 2007-10-7 03:41 AM

美斯勁 d, 但表現都係好飄忽
作者: amigofans    時間: 2007-10-9 05:49 PM

Originally posted by qqdd at 2007-10-7 03:41 AM:
係既咩? 我唔係咁多睇西甲, 所以唔知....

但我好"飄忽"咁睇巴塞同阿根廷, 次次佢都有番咁上下wor...

我咪好好彩?
作者: eric1874    時間: 2007-10-12 09:04 PM

Originally posted by qqdd at 2007-10-7 03:41 AM:
我諗今屆唔會喇,雖然有henry and ronaldinho,但反而好似係佢帶住巴塞咁~~
講到佢地有無前輩咁勁,我覺得羅賓奴可能已經勁過比利,應該話放羅賓奴返比利o個個年代踢波佢絕對可以1個搞掂晒,因為o個個年代ge足球同而家爭太耐,只顧進攻,成日有d大比數出現,會踢424陣式,球隊防守意識薄弱得很。
至於美斯可唔可以勁過老馬,真係好難講,以佢20歲之齡比20歲ge老馬,可能差唔多,但最緊要講發展,可唔可以成長落去,可唔可以避得過現代足球必備ge傷患,同埋利益,即係搵錢多得滯搞到無咁有heart踢波。
作者: adamboyhk    時間: 2007-10-13 02:55 PM

其實以前同依家都好難去比較..所以新舊比利馬佬都唔好囉去比... 講兩位新人既話 本人鐘意美斯... 本身巴塞收左亨利之後 我都覺得一定屈晒機... (本人一直捧阿仙奴) 雖然亨利走左 但係都可以睇佢表現 但係過左去之後 咩風頭都係美斯仔... 羅賓奴扭都睇得下 ...射門可能差點 ,不過任何人入波都要隊友配合先做到... 可以講既係巴塞岩美斯feel

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0