標題: 今日24號生日,但好唔高興,遇上好多煩野 [打印本頁]

作者: 角都    時間: 2007-10-25 12:31 AM     標題: 今日24號生日,但好唔高興,遇上好多煩野

本人10月24日生日,但遍遍今日就勁唔服,好想打人/殺人, 首先,昨晚12:15am左右,我係度整緊隻魚眼,準備同我家姐通訊,late左掉垃圾就被我老豆掉左,佢番嚟又唔洗手,我叫佢洗,點知佢突然發脾氣大聲話我,搞到我好火
2 q6 v9 i8 ]5 r8 o     到今下午到我家姐係mk ge住所,點知到左就俾大廈保安問我去邊,答左佢,但我家姐叫我去會所先,之後佢都係叫我上去佢屋企,由於住所離會所只差2層,我就由住所行樓梯上去,點知係樓梯遇到保安,問3問4,仲要以黑社會個種態度問野,佢ge 態度好似認為我係嚟搞事禁,生日被人盤問當然不滿,就落番去投訴,點知佢地話佢地ge 同事平時都係禁講野,又代個位同事同我講sorry,心諗態度有問題個個又唔係佢地,係佢地ge同事,基本上一人做事一人當,無得代講sorry依回事' J5 U9 ^: ~; w5 o9 D
       到走個時,見到個黑口黑面ge女保安,我就諗起態度惡劣ge保安,所以就啤行佢,點知佢又啤行我,互不相讓,出左門口,我仲180度轉向啤住佢,佢又啤住我,之後我心諗"x你老母" 就走左,次次嚟親mk d人係都要啤,真係好想打死曬佢地
% P5 T7 S8 ?% l' U% G/ x        今日勁唔高興:' \. ~8 k9 ~. v
         1.一到12點幾,生日過左10幾分鐘,就俾人大聲話4 B! }: ~5 I8 I$ W
         2.生日正日被盤問,但只不過係到家姐屋企探佢個幾個月大ge b,都無約fd玩,做禁乖仔都要被人盤問.( n/ a1 ?* W3 d: M8 h
         3. 生日都要俾人啤,仲要係女保安,死8婆係咪玩野? 唔好俾我係mk見到你放工,如果唔係日日搵人"招呼"你,你好凶咩,唔好以為保安就好巴閉,搵人"葬"你有幾難" m/ g! f& ^" t
         4.原本今晚出fun,點知都被我家姐拒絕,話無人約就唔好出,生日都無話事權,禁其餘364日係屋企都唔駛決定野啦1 G6 N. j$ |' j; _; |# f+ b
         5. 個天係要安排我生日個日禁黑,平時無咩壞事做竟遇到壞結果,禁做好人無好處,索性以後做人狼d,壞d仲好3 X( P( J3 I' _6 r- B/ t2 a
         6.生日願望我許左啦,就係"今日得罪我2個保安快d死,仲要有禁慘死得禁慘,下次投胎無得做人,做豬做狗就有份"
作者: vv1668vv    時間: 2007-10-25 12:51 AM

人生不如意事 十常八九
* u" L# q& W' W  G1 I* E
8 ~, j& m3 Z8 z3 E/ [, a有時遇到開心事  有時遇唔到
. g( n1 s- _) [1 R# q6 {2 E' U
/ P: `: o& V$ H6 M6 U不過一年一次生日,不如玩個痛快,開心都系自己呢7 L! c6 I7 ~' G
2 g6 {* d4 L5 ?, ]- j6 o; U
誠意 祝 你  生日快樂  一年比一年Happy!!
作者: sas    時間: 2007-10-25 01:09 AM

樓主首先生日快樂!祝你心想事成
) I: }5 j" F+ ?3 I讀書的學業進步,做野的賺多D$ h1 W% F* n) }2 R

" A+ R& M: u2 I/ Y5 L你生日的願望又何必放在一D同你無關係的人身上呢?
* G/ X& j+ M6 E; A* D/ x阿爸鬧你,可能因為工作上唔愉快
( q* M, }( i8 O/ h4 _8 M又或者其他問題,誤會等等
2 o# ?7 `2 m. s/ p/ v1 A保安員都係盡佢的責任,見到陌生的人盤問兩句' i) p. g# F4 {. I! @
佢態度唔好的咪原諒佢囉,無需要同佢累鬥累
" @" Q9 `4 x' m  X, ]你唔滿意可以投訴佢,你可以問佢邊間保安公司
% j% [3 Y- d7 }$ S0 ~# m. M記低所有資料,慢慢同佢玩。$ V7 S- R& X4 ]
但人地都係受人2分4,大量D放過佢,有何不可?
/ l5 c, k7 g; `5 T" O+ ~你唔需要同佢一般見式,如果佢係well educated的就唔需要當保安員啦?Right?
4 c+ S/ r) o$ ?' x+ h$ \; O佢啤你的,咪由佢啤囉,你恐嚇佢or打佢的,你可能會有法律上的責任) B$ O1 X+ m* z) M5 }
值嗎?為左1、2個保安員,破壞自已mood,有乜為?
/ I; m8 ]! M6 [& ]或者當時佢唔係望你呢?3 b# K( `: d0 ~7 l2 W3 [
你呢d又點算黑呢?
4 I9 }. ^: t/ A+ R. ]' A3 Q其實生日最應該慶祝的係你Family  {4 T( S# D. x# a6 f5 J' I7 t
佢地養到你咁大,都唔想個仔犯事掛?+ w: t* ]% t( V5 a
4 z7 O' \- C$ f6 Z
仲有小兄弟,唔係下下都講打講殺的3 I8 X  f: |2 Q: E& N1 n
知識才是力量
  ^, F8 ~0 s) p+ j1 i5 B, q5 Y3 y想要有power同人玩,就要有知識!
' J  U) m6 a; }" c" F8 d; O& R當你下左火或者日後回想,你就會覺得今日的事情其實很無聊$ {- ]) m; z8 Q
人生匆匆數十年,enjoy your life/ \$ U/ Z& ~- G/ s. k5 L
Happy Birthday~~~~~!!!
作者: d228216    時間: 2007-10-25 01:23 AM

Originally posted by 角都 at 2007-10-25 12:31 AM:
% x) u9 ?- ?1 h' \本人10月24日生日,但遍遍今日就勁唔服...
" l0 T) N  Q: @1 C* `
乖乖地, d佬番 216+6
作者: 新村代表    時間: 2007-10-25 01:34 AM

生日快樂啦!!!
作者: 沙田少年    時間: 2007-10-25 01:46 AM

角都大個仔, 9 W9 b* u8 m* A
費事理戈d人啦, 8 q2 Q" w5 T3 B) v, w) ]$ a
做人甘狼甘壞就唔好
  N5 z5 |, b' L3 ~3 j9 V5 a生日快樂啦!!!應當快樂d好!; n1 D4 _" m5 b- z# v- q4 `5 j- k

3 f! M2 N8 q- ]4 i( y7 b% I[ Last edited by 沙田少年 on 2007-10-25 at 01:48 AM ]
作者: birdlee7    時間: 2007-10-25 02:31 AM

有因必有果...& q6 A, d1 q2 x
一世人幾十次生日...
. v* w' X' O( \/ B- `/ A( w+ s唔通要次次都有"好"事發生?; L+ O& h5 d5 Y  A/ h& }
睇開d啦...
作者: mhkk    時間: 2007-10-25 02:39 AM

Originally posted by d228216 at 2007-10-25 01:23 AM:3 J4 o# A3 U9 J/ `) I, j' C* @

4 f. {4 [, p. m$ O/ V/ ]. S乖乖地, d佬番 216+6
$ e8 t+ N0 l$ @$ \# S, D胡蘇好鬼吉既
作者: mhkk    時間: 2007-10-25 02:40 AM

祝你生日快樂
作者: sfxc0000    時間: 2007-10-25 02:46 AM

Originally posted by mhkk at 2007-10-25 02:40 AM:) u& l& ~$ ?3 P. j6 J" U
祝你生日快樂
( m/ u" P, `4 I
9 }. g- Z" X3 x. G你枝野仲桔喎
作者: gn00987333    時間: 2007-10-25 03:29 AM

嘩.........................大佬啊
1 S" O4 d, ~' h做人樂觀d啦0 z* V# O( q2 w: q" h0 ~, w2 p" l
全部野當人地善意既就冇問題嫁啦
3 |, k- T' v' T& R你生日咪幾好,只係黑你自己2 a7 o  x4 T" e% K1 ?
我生日黑死好多人啊7 E( {- o" I7 c2 r; L  _0 J( l
我12月26日生日,近幾年你睇下呢個日子附近有咩事發現,如果咩都入哂自己數
/ R* n' C7 B- P' H6 b我第一個去死啦(膠up中...................不過生日日子係真既)
作者: Triangel    時間: 2007-10-25 03:33 AM

Originally posted by 角都 at 2007-10-25 12:31 AM:
/ r( e3 Z* K! O0 [本人10月24日生日,但遍遍今日就勁唔服...
& c, L6 A/ D0 F4 p8 N/ C: p2 Q
" Y1 f- W4 t9 {) ]: n1 y4 z0 d; `
, l& I/ o8 _  n/ N, Z未睇,不過加住 d分先
作者: head    時間: 2007-10-25 04:30 AM

都過左去 係度發洩完 就算 唔好記住D唔開心既野 咁樣會傷身
" O5 y  \5 j, Y+ V9 s祝你舊歷[農歷]生日快樂http://img511.imageshack.us/img511/9923/monkey2083kb0.gif
作者: Triangel    時間: 2007-10-25 10:56 AM

. j2 }+ D: A3 ?1 N本人10月24日生日,但遍遍今日就勁唔服...
9 C) }, x6 h1 j) d8 h- O

* }: k' d. y* }. X6 t5 l# O角都哥哥:
" M& n1 \/ q( j" H# `9 O& D& A# _我好喜歡你係aio post d相, 多謝支持EF
& {. D$ Z% M& O* Y- m3 k: `9 x4 g
9 o( _5 W2 Z& h4 x言歸正傳# z3 ~4 z3 p$ D# e
其實生日係應該與人分享自已快樂的日子,* T1 T  i; E8 y+ P3 n
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... B%E6%A9%9F%E5%AF%863 ?8 i: u  v  ^
$ W3 q( Y  D/ q7 ~: U/ U
應該慶祝既係你父母親7 h6 v" E+ s! g
冇人保證生日個日一定會事事如意架8 n) r/ i& t8 V" x. l7 n, L
如果係既話, 我生日第一件要做就去買六合彩啦
) U* V) a+ Z+ `8 y只要每天都對身边D人好D,! k) q3 w( e2 L! S0 [0 P
天天都可以係你的生日$ ~9 f" _1 T- B4 e& c1 o! X
$ t/ W- a! Z+ G! x
[ Last edited by Triangel on 2007-10-25 at 11:02 AM ]
作者: Maxson85    時間: 2007-10-25 06:45 PM

生日快樂~~~
作者: 迷途小羔羊    時間: 2007-10-26 10:42 PM

發洩還發洩,但做人唔好咁黑心) v# ], _7 A5 h
生日是值得慶祝,不過日子都是咁過6 n% B3 x# ~% \1 Q) d, g3 ~
生日唔係代表咩都盡如你意架嘛
6 N# s& I) g; R; {& _' w
( }2 r6 P: g' |1 q1 M人地做保安既,都是睇實d唔好俾d陌生人自出自入姐; V- G& C/ t; m4 S$ P8 q. W
有無諗過人地盤問你是不是無原因先?
" h* u2 W+ q; S& Z會不會著到好唔正經咁我唔知唔敢估7 _; c+ j3 _2 M  {3 n; Y: f3 ?
生面口就一定的了% ?: m! Q' l8 L

- Y& E: F5 Z+ u& X/ C# ?# y我就覺得班保安盤問你好過乜都唔做- H0 f/ C) m. v8 p0 t- q
講真,無佢地,你家姐一家人又會住得咁放心?
$ [7 }& m! g7 j2 C. Y* G" @# J
* F/ M8 z6 L3 l一人做事一人當又是你講的% d5 L* z9 _3 C2 r4 n& M" P  q
點知你走去主動啤行個無對過你差既女保安身上6 }$ B. x! V& E( |: s
你係咪有做得唔好先?8 i  p0 ~; J* J  |8 c
你話點知佢又啤行你~~好正常,邊個叫你咁兇對佢* @# S1 u- i) M8 e) @
我反而覺得佢有膽色!配得起保安份工!
  G" o$ a) \3 n* r! \如果有壞人真是入去你家姐住個屋苑度+ Q5 D. S* ^! _' c4 H- X
啤下d保安就嚇得走唔敢正視翻佢5 J  f  A& I( G1 _5 \6 k/ A+ c/ j
你家姐就危險得多
! I! f% \& Y' Y9 R3 R2 X, C  F, j# S
平時無咩壞事做竟遇到壞結果,禁做好人無好處,索性以後做人狼d,壞d仲好
: T! M  ^4 X9 }1 a% K呢句野悔氣話就好喇9 A, V( h" h6 Q# B3 e7 U
做人最緊要對得住天地良心
8 s/ S* M- ~2 x& ?* r; `# U3 k: `8 X. w! \9 N- B

' N9 K" `* ?# P. ^/ ~' G3 [- ~9 d$ i祝你生日過後,大一歲,諗野同言行都可以成熟d

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0