標題: 巴布的前途 [打印本頁]

作者: 尺分屹八4    時間: 2007-12-1 09:21 PM     標題: 巴布的前途

巴布   
  一個阿積士青訓出品,於上年的U21歐洲國家盃大放光芒。並且是一個係Winning Eleven 幾乎是必買既球員。他在阿積士時主要位置為翼鋒,多以速度及腳法扭過對手,再推落底線或拉番中間作出遠射。

在我個人來說,我認為現在的巴布與當年初到阿仙奴的亨利有點相似,而巴布與當年的亨利互有優勢,巴布的射術比當年的亨利有過之而無不及,但巴布卻比當年的亨利獨食。

今季,巴佈於利物浦的位置依然為他所熟悉的翼鋒,但從今季的表現來說,他完全不能發揮那種雙翼齊飛的作用,並不是因為他與拍擋不合拍,而是他的獨食。於比賽中,巴布往往憑他自己的技術扭過對手,然後拉到中間施射,甚少看到他落底。

然而,巴佈於所有人面前都顯示了他的潛質。究竟他能否成為「利物浦亨利」呢?我個人認為巴布絕對能夠成為「利物浦亨利」,但他尚欠火候及相應性及針對性的訓練。

本人的感受就到此為止了。本人希望大家可以於這裡給巴布一些意見,及本人想問大家一個問題「你想巴布成為一位前線既入球機器還是一位有速度、有身位、有技術的翼鋒呢?」,然後解釋一下。
作者: jefferson24    時間: 2007-12-1 09:50 PM

我覺得可以嘗試下擺佢打前~改造下~因為前鋒有時就係需要獨食~而且佢腳法速度都有~打前鋒應該都唔差~佢唔係成日出波~擺左中場我就覺得唔係咁適合
就好似打前幾集winning我都有時都會擺基維爾打前鋒~效果都唔差丫
作者: slwong3    時間: 2007-12-1 11:11 PM

.......are you guys talking about Winning or the real soccer?
作者: 尺分屹八4    時間: 2007-12-1 11:31 PM

Originally posted by slwong3 at 2007-12-1 11:11 PM:
.......are you guys talking about Winning or the real soccer?
只係用winning 作一個比較...

利記前鋒有托理斯,古積特...
冇咩機會出佢..
作者: mikeycwebb    時間: 2007-12-2 11:56 PM

簡單黎講
離開利記對佢有益呀...
作者: goodtime    時間: 2007-12-3 12:25 AM

呢條友成日賣弄腳法, 但又過唔到人, 又獨扭唔肯交波
完全唔可以同亨利並談
作者: kakashi82    時間: 2007-12-3 02:53 AM

睇左佢幾場正選,發覺佢踢左邊比較好,因為佢都係得一招~左邊推大位右腳射!但命中率唔算好高..歐聯對波圖佢打右邊真係唔算好,稍嫌覺得佢盤扭過多但出唔到靚波..總括覺得佢位置似亨利,質素仲差好遠,而且佢依然未搵到自己最好既位,同隊友又唔算太夾,總之佢仍須努力~
作者: wai0818    時間: 2007-12-5 01:32 AM

Originally posted by goodtime at 2007-12-3 00:25:
完全唔可以同亨利並談
agree , 完全唔覺得佢有射手應有果種射門捉覺既前鋒 , e.g. 奧雲 , 雲佬 , 亨利 , 托里斯 ......etc 射罰球更加唔洗預佢

反而我覺得佢比較有D似洛賓咁濕手巾 ... 死扭難扭

打前鋒唔好攪喇 , 繼續係翼鋒方面發展啦

[ Last edited by wai0818 on 2007-12-5 at 01:36 AM ]
作者: 艾奧羅斯    時間: 2007-12-5 02:16 PM

Originally posted by goodtime at 2007-12-3 12:25 AM:
完全唔可以同亨利並談
同意..
有時都覺得佢既定位唔太清楚,前鋒/翼鋒?
獨扭/冇頭球/冇罰球..
佢太想表現自己,技術又唔太成熟...
利記勁人多又行換輪制...實戰經驗磨練變少
太早出國喇,應該係阿積士再浸多兩三年先!
咁快去利記可能係一個錯誤既決定..

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0