標題: 終於明白到熱刺成績滑落原因 [打印本頁]

作者: 尺分屹八4    時間: 2007-12-3 06:40 PM     標題: 終於明白到熱刺成績滑落原因

由呢兩季我都開始留意熱刺, 上季真係打得好出色

但今季成績滑落原因
1)自視過高......每次對住弱隊都覺得自己easy win, 但踢落比人入左波先醒覺,有時要追返都追唔到, 琴晚對伯明翰 就好好例子
2) 球員懶散.....要選懶散之最--(4)索高拿 拎到個波又亂比, 是是但但咁,包又包唔到位,
前:貝碧托夫成日搶點搶位都輸,可能季前有傷, 操唔反黎.......琴晚對住空門門前4,5碼勁bang 中柱 只可講佢真係無運
3) 中場:無人去分波 馬白蘭基腳汰差但勝在下下去盡, 連濃識樓波, 但有如奧迪加,好睇唔好食, 出果下完全似足和仔質素.......唔準
4)佢地成盤散沙咁......開季輸得多 士氣都冇埋
試問咁落去球隊成績點會再起, 貝碧托夫走可以係事實,靠個D.賓, 又係自己覺得係超級明星一樣......自視過高...

解決方法: 1)搵反個識分波中場列基美咁(可惜列基美唔蘇熱刺)
                  2) 後面買反個有D名氣鎮住,

咁就可以解決到問題喇
作者: brightlee    時間: 2007-12-3 06:56 PM

I think another main reason is: losing King
He'd be most important man in Spurs..
it'd be bad as they lost him...

you can see .. they got a lot of free spaces nowadays.
作者: KIU    時間: 2007-12-3 09:48 PM

京治我兩季冇見過佢=.=
之前好似出過下,跟住即傷又長抖
作者: brightlee    時間: 2007-12-3 10:04 PM

Originally posted by KIU at 2007-12-3 23:48:
京治我兩季冇見過佢=.=
之前好似出過下,跟住即傷又長抖
yes, you can see Dawson.. he'd be reliable if only he'd be no partner to help him....
作者: eric1874    時間: 2007-12-3 10:37 PM

1句講晒,d人唔夠勁。
如果想打上去前4,甚至爭標,一定唔可以靜係用而家lee班人。其實熱刺都算有錢,分分鐘多過阿記,佢地買親人都唔平,睇下買Darren Bent 17m就知。不過真係唔多識買人,幾徙錢下。如果唔計受傷,最強陣容應該會係咁:
gk:Robinson
DL:Bale
DR:Chimbonda
DC:King,Dawson
MC:Jenas,Zokora
ML:Malbranque
MR:Lennon
CF:Berbatov,Keane

首先要執執右閘,占哥太輕出又高章,不太穩健;中場方面jenas負責派牌但絕對唔夠級數;
馬白蘭基O係富咸都只係浮浮沉沉。表面上好似得幾個位要執,實際上板凳深度先最唔夠
作者: wizard000    時間: 2007-12-3 11:09 PM

你地唔識就唔好亂講野..講一場波就知道哂熱刺有咩問題
想知就問下d資深熱刺fans

今年熱刺有5場波到打得好好而輸波..他們的運氣太差了
作者: gigg11    時間: 2007-12-3 11:10 PM

我想問問~
點解羅比堅尼入左兩球波~
之後又無啦啦畀人趕出場既??
作者: eqhigh    時間: 2007-12-4 12:19 AM

Originally posted by gigg11 at 2007-12-3 11:10 PM:
我想問問~
點解羅比堅尼入左兩球波~
之後又無啦啦畀人趕出場既??
50' 貝碧托夫搏得十二碼,羅比堅尼操刀,追平1:1!
53' 羅比堅尼接應侯度史東既妙傳,快腳射成2:1!
67' 羅比堅尼侵犯梅姆巴(Muamba),不過時間完全慢左,結果中人唔中波,係冇收腳既情況下被直接趕出場。

羅比堅尼依場波可以話做晒功臣 + 罪人

其實睇番場波,今場都可以話係熱刺又一次既唔好彩,因為係53分鐘反勝之後曾經有一次Golden Chance,可惜貝碧托夫射中楣,否則去到3:1伯明翰可能已經被打沉了。
作者: kakeidevil    時間: 2007-12-4 12:23 AM

Originally posted by wizard000 at 2007-12-3 23:09:
你地唔識就唔好亂講野..講一場波就...
咁你有咩高見不妨講出黎比大家聽下
作者: eqhigh    時間: 2007-12-4 12:33 AM

Originally posted by eric1874 at 2007-12-3 10:37 PM:
1句講晒,d人唔夠勁。
如果想打上去...
防線上反而我覺得唔使點執,因為後防既球員實在太多啦,大大話話都有成10個
列卡度洛查,加特拿依一班既出場機會真係少之又少,一早可以賣走。
而且後防線Full team既話,問題真係唔大,多遜尚有大量進步空間,有京治帶住的話問題不大。左右閘正副選亦冇乜問題。

我覺得成隊波最有問題果個其實係索高拿,佢作為一個防守中場,但完全見唔到一個防中應該做既野,只係懶懶閒咁周圍閒,亦唔會滿場飛去攔波,駁腳亦差,出侯度史東好過,不過此子仍然年輕,而且衝動魯莽,要佢擔此重任太難喇。
依個問題絕對係失波多既原因一次,Jenas防守力亦一般,睇怕桑迪拉莫斯都應該買番個一級既防中番黎喇,佢係西維爾時期,亦有如保臣,梅利斯卡等好既防中在陣,佢應該深明防中既重要性。
作者: eric1874    時間: 2007-12-4 11:00 PM

Originally posted by wizard000 at 2007-12-3 11:09 PM:
你地唔識就唔好亂講野..講一場波就...
如果要講運氣差,我諗唔應該講今季,自從91年開始撐熱刺後,熱刺好似季季都勁多傷兵,lee2季先無事
作者: 地力    時間: 2007-12-4 11:02 PM

我覺得佢歐協出左局,聯賽成績就會愈來愈好...覺得咋
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-12-4 11:33 PM

YOU ALL MISSED UP
THE LONGLASTING GOALKEEPER A-LA KING...

HE IS THE ONLY FOOTBALLER THAT CAN PROMISE
TO SECURE WHOLE THREE POINTS FOR OPPOENTS !!!!!!

WHO IS HE ??

NEVER REQUIRE TO SPEAK OUT ~~

[ Last edited by Edgar_Davids on 2007-12-4 at 11:35 PM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0