標題: 有冇人做過激光手術(眼)? [打印本頁]

作者: ASPP    時間: 2008-1-6 09:26 PM     標題: 有冇人做過激光手術(眼)?

唔該我想問下呢到有冇人做過激光手術?, H: d6 T* f2 [8 T+ A
邊到做會安全d? 幾錢? # ^4 ~" \8 ^3 p5 u
同埋通常其實做完幾耐又會有返近視? 4 i4 v. ?5 V- i
! H2 p& v4 n6 C. f
如果近視深(800左右)又有散光個d ok嗎?
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-6 11:54 PM

大約一萬蚊一隻眼
  m: [1 j. }& x, F' _$ P/ U, T要22歲之後先做得
4 \8 E; s+ G5 w5 x, i4 E, a而且要經醫生檢查隻眼有無問題先得& H& J8 z+ z, }# q9 O0 `
有時唔係度數既問題& s6 B( z3 ]2 B5 }: a( P/ N- _
係隻眼既狀態,或其他因數而定做唔做得
/ [5 S, O% ~, @3 g  qd人多數係養和醫院到做價錢都係大約一萬蚊一隻眼7 j" Q0 D& ~, U! V" M2 t8 g
多數做完一隻先做另一隻9 L( x" X% ^9 j; @
聽人講做既過程都幾快下. n  d* T) y0 b$ Y
唔洗留醫果d
作者: leonlei    時間: 2008-1-7 01:15 AM

Originally posted by 大家樂1234 at 2008-1-6 11:54 PM:" P: I0 ?. o/ X  M
大約一萬蚊一隻眼
" b; g$ `4 b1 k要22歲之後先做得
( x& h% H$ N3 J! p/ k...
1 W. X, e3 Y' ^, y. h, a6 V; E

0 G" ~4 D, c. Z7 c1 [* I我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-7 11:38 PM

Originally posted by leonlei at 2008-1-7 01:15 AM:! b6 I6 f: B6 o6 G. d; v; g
  J; K! d& e* X  u+ _

0 y8 ^# E, x) d* s; H( ]" y我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
% H8 t2 N8 R+ s  B! F咁搏
( L3 w, c) T, h" n: w  ?3 ~3 }) W因為手術有一定既風險$ x2 I9 Y; E. @* R+ M  A
咩手術都係
: _! k* Z) g8 L! d- Q洗唔洗覆診?
作者: dertelevision    時間: 2008-1-7 11:40 PM

Originally posted by leonlei at 2008-1-7 01:15 AM:
! u! i' Z5 O& p7 l/ d# l& o$ j% r" h8 L0 i% v( P, a% N; }

0 U* @" A" Z6 X. s我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
$ C4 q. j5 g7 ]" L2 p! j宜家唔興分開做, 因為夠安全, 人人都一次兩隻, 咁會平d, 醫生會幫你做到微遠視, 近視加深就會平衡番, 養和真係幾好, 呢d錢唔好慳
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-8 04:25 PM

香港醫院既私家醫院不嬲都比較有保證d既- h7 ]) F' r( ]  p1 N$ N0 A
加上養和係比較出名既明星醫院黎

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0