標題: 中國交通大災難!! [打印本頁]

作者: oz2    時間: 2008-1-28 08:38 PM     標題: 中國交通大災難!!

今年真是我最恐懼及最擔心的一年:   
3 {! @2 n5 N) m1 G- B7 o ) J8 P, C4 _& X0 P* j& O
      現在本人身在佛山工作,我今天去買定火車票回hk過年,我一到<佛山火車站>簡直是[恐怖]!有近萬人在火車站,他們不是買票,而是退票-.-"  9 J2 b1 w) m. e! d4 i" G8 G
有近50個警察封了整個火車站,不淮人入買車票,我也被拒入,我當時十分害怕!(死啦,不能回hk) 。之後我唯有找另一個較高級的警察說:[我是買hk票,也沒有嗎?],好在他很好人叫我去另一個位置排隊,結果我天寒地凍地排一個小時買了,心想為什麼做人那麼辛苦呢?現在我最怕的是到了我坐火車個日,火車會有擠迫問題來不到佛山呢-.-"
; W$ J" p! T) i  J8 F+ E0 e5 X* I1 c; K; P1 j, g

4 ?, ]0 m: }1 I' E: z# j. p0 X2 I    大家都知道今年整個中國都因風雪交通大災難,我奉勸各位會員,想去大陸旅遊的不要去吧,如要返鄉下過年的好現在去買車票,因為明天可能你想買都不能買啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: chong2002    時間: 2008-1-28 08:43 PM

依種日子我好深感受4 R3 z$ l! x* s$ ?4 g% h
想當年 未有八達通既時候4 S+ _5 \  [/ f: c  T" ]) z! B
大時大節返大6 要買飛
/ p) W+ w+ e2 S& W係旺角火車站打大蛇餅
8 I, X7 j$ t1 ^! T: D$ O買張飛足足等幾個鍾=.=
4 I. W  d0 _# |) Z% w去到羅湖再等個幾鍾先出到深圳呀陰功: |5 g# h# g7 S8 ^& _

6 U3 M) x8 F# q# b* e! W真係為依家d 係大6 捱等既人難過...
! {: p8 i0 Q4 V% E* U$ \重要咁凍..真係好慘
作者: jack2017    時間: 2008-1-28 09:04 PM

係新聞睇到~真係覺得佢地幾慘~
作者: blackong    時間: 2008-1-28 10:18 PM

見到佢地番屋企 咁辛苦~" v, P8 u0 q3 p
自己真係好幸福~~坐一陣車就可以番學,留屋企~
' I' \$ Y2 r$ T" t佢地就慘喇~, V; _" [" Y, J9 a
希望遲下交通好留木佢地可以趕得到番屋企啦
作者: SCM    時間: 2008-1-28 10:30 PM

Originally posted by oz2 at 2008-1-28 08:38 PM:
& _3 r, G$ l: u/ w6 c- ?7 y今年真是我最恐懼及最擔心的一年:   - z3 z) P' m) R) W) y" Z* o6 D
...
8 X6 k/ m4 j7 K7 S* N1 U
大陸返hk大把方法5 V5 s1 S  \- r6 Z2 K9 ?
唔洗怕wo
- R$ {2 O0 ~. W2 A* o" s0 H2 ~
$ M( {" |7 t( [* l" k& T! q! a+ G' Wp.s orz兄你之前唔係話大陸上唔到ef咩" l) i. b4 W5 \' t- R0 h
     依家又上到既???
作者: oz2    時間: 2008-1-28 10:38 PM

Originally posted by SCM at 2008-1-28 10:30 PM:
" r$ C" Z; j5 y( D1 L; w4 [$ h1 w% u- L1 |: H0 c) S3 M; t
大陸返hk大把方法
7 G, a# W  I, y' q唔洗怕wo2 C) Q- H' \5 d- ?; q

1 f; \9 n0 y6 d; x7 S6 h, xp.s orz兄你之前唔係話大陸上唔到ef咩
5 ]  z; S- F4 n+ [1 N     依家又上到既???
( W" s3 H5 C+ [: Z9 z4 l1 N
& Q) P2 ~3 d: i% c* ], R3 q3 |
. S6 z- w7 w( F' C. T大陸網絡十分不穩定,上半年都是時得時唔時,所以分分鐘今日我可以上[娛樂],明天就不能上......-.-"6 H( {. T, A. C1 ~; [
9 m" r# S  U2 ?; E8 c* P/ q* a
另外我的名字叫[oz2],不要記錯呀!!
作者: yuri    時間: 2008-1-29 02:17 AM

中國有事 香港都會大件事...
作者: 155220    時間: 2008-1-29 08:43 AM

今年年尾先攪單咁既事,宜家有成7,8千萬人受災,班民工積怨已久,如果今次政府攪唔好的話,後果十分嚴重!
作者: kuru    時間: 2008-1-29 07:24 PM

咁個職員都對你好好lu, 上面全部都落雪, 如果有ship搭, 你選呢個途徑返香港會較好~
作者: SCM    時間: 2008-1-29 08:12 PM

Originally posted by kuru at 2008-1-29 07:24 PM:; V2 a/ [, s( A
咁個職員都對你好好lu, 上面全部都落雪, 如果有ship搭, 你選呢個途徑返香港會較好~
# N2 h+ M8 _3 ?; t可以去珠海塔船 個半鐘返到香港! H9 H. M5 Y% B3 s  j& }  L
又或者煩d+ J5 j/ i5 e# T2 l2 e) O
珠海過關去澳門返

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0