標題: 去飲定唔去飲抵d? [打印本頁]

作者: 阿感    時間: 2008-2-6 02:15 AM     標題: 去飲定唔去飲抵d?

一d唔係太熟o既人請飲,人情市價一般為到就$500,唔到就$3003 O4 |+ R6 @9 t. y5 F
如果酒席一圍約$4000,當o係美心擺先算3 G, m4 G% @3 w1 C6 p
噉,大家覺得唔去畀$300抵d,定係畀多$200食埋抵d?
作者: oz2    時間: 2008-2-6 02:21 AM

Originally posted by 阿感 at 2008-2-6 02:15 AM:) b. O; L8 {: k; a' V+ Q. K
一d唔係太熟o既人請飲,人情市價一般為到就$500,唔到就$300
  B, f: O: ^! f' |0 u$ B, F如果酒席一圍約$4000,當o係美心擺先算" q- e  H! B; x+ S
噉,大家覺得唔去畀$300抵d,定係畀多$200食埋抵d?
3 ]8 i# J, y7 m
我試過唔去又冇畀
! R7 |. J  E$ ?" W3 g; b1 u; f4 ^" [
但係如果唔去都要畀300,不如去好過
作者: SWK    時間: 2008-2-6 02:29 AM

唔係太熟既  就唔好去喇 坐底慳番200蚊先
4 b( R4 Y' M& @7 R& U( I+ M! Y攞200蚊去食其他野 分分好過去飲個餐
作者: lastwing    時間: 2008-2-6 07:48 AM

Originally posted by SWK at 2008-2-6 02:29 AM:
1 i, v! c5 u; T9 G7 h+ z3 e  B. e唔係太熟既  就唔好去喇 坐底慳番200蚊先 ! ^4 e7 n6 g- j3 i
攞200蚊去食其他野 分分好過去飲個餐
/ B% B! ?& v: U/ l( H! w9 I
% r" H: ]# G1 I

+ u- H3 E" ?- g. e! h1 F7 e無錯,去到十個有九個都唔識...又要應酬
# V; W  `2 G; g2 Z+ G不如約班FD去食返餐好過
作者: wong_hing_pan    時間: 2008-2-6 09:28 AM

唔係太熟 ... 我就當咩野都記得囉!
作者: 12d3    時間: 2008-2-6 01:31 PM

仲有兩個計算因素, 一係酒水, 二係伴娘質素
  |9 {2 \- y7 l0 C. w你能夠由呢兩樣野攞返$200?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0