標題: 2008年度歐洲及世界足球先生, 已成c朗拿度囊中物!! [打印本頁]

作者: amigofans    時間: 2008-5-22 10:05 AM     標題: 2008年度歐洲及世界足球先生, 已成c朗拿度囊中物!!

今季c朗拿度已獲既殊榮如下:

英超聯賽冠軍(曼聯)
英超聯神射手(31球)
英格蘭足球及球員(雙料)先生

歐洲聯賽冠軍杯冠軍(曼聯)
歐洲聯賽冠軍杯神射手(8球)

歐洲神射手金靴獎(42球)

我唔會保守到好似d低水準講波佬, 只敢講佢好大機會成為歐洲及世界足球先生..
有d係更加衰到話, 有咁既可能....

好難想像, 一個球員可以攞既獎都已經攞晒, 但會失落足球先生...
而且根本睇唔出佢有咩對手....
even黎緊歐國杯, 佢成績一片空白也好, 而家無出其右既成績,

已經足夠令佢攞歐洲及世界足球先生!!

作者: Edgar_Davids    時間: 2008-5-22 10:11 AM

Just like Kaka' last year...

Took most of the the honors except only Serie A and its shooter....
But C7 is better by taking EPL and EPL shooter.....

[ Last edited by Edgar_Davids on 2008-5-22 at 10:15 AM ]
作者: 也媽嗲    時間: 2008-5-22 12:19 PM

C朗今年大熟大勇,已经到左神級境界,絕對係 ~

實至名歸

ps~版兄好少出帖讚一個人,以上全部認同,so,點都要入黎支持下

[ Last edited by 也媽嗲 on 2008-5-22 at 12:25 PM ]
作者: head1328    時間: 2008-5-22 12:50 PM

攞埋歐聯...應該都係佢架喇
作者: 小妖    時間: 2008-5-22 02:27 PM

唉!2008年度歐洲及世界足球先生,已成C朗拿度囊中物!

[ Last edited by 小妖 on 2008-5-22 at 02:28 PM ]
作者: 5m    時間: 2008-5-22 04:39 PM

認同
暫時真係睇唔到邊個有能力阻到c7

ps:歐洲神金靴獎好似係only計本土聯賽入球的數字
作者: 0000001    時間: 2008-5-22 04:41 PM

he should thank the teamates for the penalty~
作者: amigofans    時間: 2008-5-22 04:48 PM

Originally posted by 5m at 2008-5-22 04:39 PM:
認同
暫時真係睇唔到邊個有能力阻到c7

ps:歐洲神金靴獎好似係only計本土聯賽入球的數字
計本土入球再x難度系數, 四大聯賽最高, 系數係2...
c朗31球即62分...
作者: edward1906    時間: 2008-5-22 07:21 PM

如果迪比亞路有意甲神射手+歐國杯神射手+歐國杯冠軍就有機會爭
作者: brightlee    時間: 2008-5-22 08:43 PM

Well, Portugal is still in Euro08 too
don't forget about this factor.
作者: ringo1969    時間: 2008-5-22 09:49 PM

Originally posted by 小妖 at 2008-5-22 02:27 PM:
唉!2008年度歐洲及世界足球先生,已成C朗拿度囊中物!

[ Last edited by 小妖 on 2008-5-22 at 02:28 PM ]

作者: zxc3201163    時間: 2008-5-22 10:42 PM

世界足球先生唔係計國家隊表現咩???
作者: bigfish    時間: 2008-5-22 10:58 PM

c 朗今年證明左只要多d 親近費 sir, 傑斯, 史高斯, 遠離史高拉利, 費高, 卡華路佢地, 就會修心養性同埋有好表現
作者: 迷途小羔羊    時間: 2008-5-23 02:01 AM

Originally posted by filter-052fans at 2008-5-22 04:48 PM:

計本土入球再x難度系數, 四大聯賽最高, 系數係2...
c朗31球即62分...
係呀,咁應該歐洲金靴獎係計31球,唔係42
作者: morikanekkk    時間: 2008-5-23 02:42 PM

仲有歐國cup!!!!!!!!!!!!
作者: 車輪仔    時間: 2008-5-23 03:02 PM

雖然都要睇埋歐國盃先可以下定論,但係今年成個球壇真係c朗表現最突出..
作者: amigofans    時間: 2008-5-23 03:10 PM

咪就係話大家太保守估計lor, 仲要計euro08??

我想問euro08要出一個點既球員先可以蓋過c朗今年既光芒?

破柏天尼一屆入9球紀錄再攞埋杯兼無紅黃牌?
定係會有86肥馬一個扭半隊既世紀光芒?

我睇唔到euro有個咁既人物, 樓上有人講迪比亞路..
咪講笑啦, 佢有正選出場都偷笑啦...

仲要唔好忘記, c朗自己本身都有踢euro08,
說不定佢繼續閃光, 問你其他人點追....
作者: zxc3201163    時間: 2008-5-25 04:05 PM

Originally posted by bigfish at 2008-5-22 10:58 PM:
c 朗今年證明左只要多d 親近費 sir, 傑斯, 史高斯, 遠離史高拉利, 費高, 卡華路佢地, 就會修心養性同埋有好表現
你煩少陣la!!!
作者: 艾奧羅斯    時間: 2008-5-25 07:53 PM

如果法國win,列貝利可以帶起隊波..拎個MVP
而葡萄牙打得差,C7冇表現!!
都可能有少少少少少少少少少少威脅
雖然列貝利冇咩個人奬項,係咁易都叫幫拜仁拎左三冠王丫~
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2008-5-25 11:18 PM

如果係上年&下年,有呢個成就當然可以得到歐洲&世界足球先生
但今年有歐國盃,點都會睇埋葡萄牙的成績先可以再肯定D佢會拎到呢2個獎

個人認為,只要葡萄牙入到4強,佢拎呢2個獎的機會真係好大
作者: amigofans    時間: 2008-5-26 12:11 AM

Originally posted by zxc3201163 at 2008-5-25 04:05 PM:

你煩少陣la!!!
哈哈, 佢已經成為過街老鼠!!

曲線已經環繞地球一圍, 喜見朋友們唔再同佢癲!!
作者: brightlee    時間: 2008-5-26 10:25 AM

Originally posted by filter-052fans at 2008-5-26 02:11:

哈哈, 佢已經成為過街老鼠!!

曲線已經環繞地球一圍, 喜見朋友們唔再同佢癲!!
wakakkakakakkakakakakakkakakakakaa

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0