標題: 公牛皇朝再現?? [打印本頁]

作者: Charcoal_henry    時間: 2008-7-10 11:16 PM     標題: 公牛皇朝再現??

今年公牛有幸揀來新秀狀元, 來屆會否大躍進??
作者: arthur8088    時間: 2008-7-10 11:21 PM

Bulls dynasty...??

it even they can  resign Luol deng and Ben Gordon. their squad is very very green...

their line-up is still very fluctating...
Joakim Noah and Tyrus Thomas are still green in NBA, Drew Gordon is only a above average player...iif they play against Brand, or Boozer..the inside area will be a tragedy~~

there's no top front court player in Bulls...their back court is promising, but they havnt found the perfect chemistry yet~~like the role between Gordon, Rose and Hinrich~~

it's kind of a bonus if Bulls can get in to Playoff in next season~~~dont even think about the champiionship~~

[ Last edited by arthur8088 on 2008-7-10 at 11:32 PM ]
作者: lastwing    時間: 2008-7-10 11:23 PM

好似佐敦一樣既天才唔係成日都有
而且只不過係新秀狀元................
揀左新秀狀元,就一定會大躍進??
成績應該會好d.....不過話公牛皇朝....唉,算吧啦
作者: blackong    時間: 2008-7-11 12:04 AM

我都想公牛可以再起番...講真...以前佐敦年代既公牛, 可以算係無敵
作者: bball21    時間: 2008-7-11 12:57 AM

內線好重要, 好似authur8088兄咁講,
佢地既內線球四員太嫩口, 實力同經驗都未夠
過多3, 4年應該會有所作為既
作者: RNRSKY    時間: 2008-7-11 01:59 AM

唔知今年個狀元Rose會唔會有Chris Paul 咁堅呢
公牛王朝係一個時代ge見證
好難會有另一個Jordan loo
但黎緊呢季公牛應該有一番作為,一洗上季頹風!
我決定呢季超認真支持Bulls
作者: longing    時間: 2008-7-11 02:07 AM

卡美布朗都係新秀狀元 咪一樣係廢既
作者: donald15    時間: 2008-7-11 02:21 AM

佐敦出現十幾年後先出一個大帝
算罷啦
作者: rfky    時間: 2008-7-11 07:36 AM

好睇Rose有幾掂, 除左佢本身既能力可以提升公牛既戰力之外, 其實公牛都幾需要一個領袖, 如果佢波底同Gordan同Deng差唔多既話, 唔係話唔好, 佢地三個都會有作為, 但係如果多一個有領導同帶起球隊既球員, 最大既作用都未必係佢本身既能力, 而係成為球隊既領袖, 尤其佢係PG, 好似當Paul 同Derek Williams 咁形成控衛新勢力既同時, 佢可唔可以團結甚至成功領導球隊至關重要
作者: hubingandtvb    時間: 2008-7-11 11:05 AM

同意樓上幾位說的

新秀每年都有 每年都有球隊挑到他們 是不是每個球隊都該有實力大飛躍?可結果呢?
新秀 往往只是言過其實,在高中 大學聯賽或者是TOP中的TOP而當上NBA新秀 但是NBA的強度不是高中大學聯賽能比 這點 足球的歐洲四大聯賽(暫時去掉法甲了) 甚至F1都是一樣的
作者: Rated-R    時間: 2008-7-12 09:45 PM

公牛本應早於2002年已得一好領導----Jay.Williams,此子在第一季便做出三雙,可惜之後發生大車禍,被迫退休
自此公牛便落入gordon,Hrihich,Deng三個高不成低不就的怪客手中
所以希望公牛同新科狀元今年運氣好些少,不要再作出籃壇悲劇
作者: johnlaisin    時間: 2008-7-13 06:07 PM

James都唔可以帶騎士總冠軍
何況新秀.....
作者: kgkgkg212121    時間: 2008-7-15 09:17 PM

原帖由 rfky 於 2008-7-11 07:36 AM 發表
好睇Rose有幾掂, 除左佢本身既能力可以提升公牛既戰力之外, 其實公牛都幾需要一個領袖, 如果佢波底同Gordan同Deng差唔多既話, 唔係話唔好, 佢地三個都會有作為, 但係如果多一個有領導同帶起球隊既球員, 最大既作用都 ...
係deron呀
作者: Kian76    時間: 2008-7-16 12:49 AM

總覺得這位羅斯只是平衡型球員,不會是頂級球星。
作者: confidential    時間: 2008-7-18 01:50 PM

the roster isnt bad for bulls
they just need a star

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0