標題: Mancini signs for Inter!!! [打印本頁]

作者: 羅馬小子    時間: 2008-7-10 11:43 PM     標題: Mancini signs for Inter!!!

Thursday 10 July, 2008
Amantino Mancini is an Inter player after the Nerazzurri agreed a deal with Roma this afternoon.

The Brazilian wizard was a star for the Giallorossi last season, but had made it clear that he saw his future elsewhere.

New Inter boss Jose Mourinho set his heart on bringing Mancini in as his first addition and that has come to fruition.

Early indications are that the Italian champions will pay their Super Cup opponents £10.3m and that Mancini will sign a four-year deal worth £2.8m per season.

“Both sides are satisfied,” Inter director Gabriele Oriali told Sky Sport Italia.

“We hope that Mancini can do as well as Cristian Chivu has for us and become an important player.”

羅馬再一次賣主力比死敵...唉...
點解唔賣去國外呢?
作者: Duffy    時間: 2008-7-11 12:35 AM

國米果然第一個真係簽翼鋒,
打返摩佬最擅長既 4-3-3 陣式~~~

重要係簽個死敵既主力~~

更重要係文仙尼已經證明左自己打到意甲~~~

一石三鳥~~~

摩佬果然係勁~~~~
作者: RNRSKY    時間: 2008-7-11 01:54 AM

Roma又賣主力...仲係去Inter
唔想Inter獨大呀
下年都唔知Roma仲可唔可以好似今年咁同Inter鬥到最後..
作者: amigofans    時間: 2008-7-11 09:26 AM

可悲ac同祖記升番上甲組後, 已無財力同心力去挑戰冠軍...

意甲愈來愈有德甲既趨勢, 就係成個聯賽為一個球會打工...

摩連奴加盟後, 令國米既冠軍似乎穩如泰山啦...
作者: Duffy    時間: 2008-7-11 09:30 AM

Originally posted by filter-052fans at 11-7-2008 09:26:
可悲ac同祖記升番上甲組後, 已無財力同心力去挑戰冠軍...

摩連奴加盟後, 令國米既冠軍似乎穩如泰山啦...
港甲何嘗唔係呢...??......

南華一隊玩哂.................
作者: zbf21    時間: 2008-7-12 09:29 AM

Inter Milan is getting stronger and stronger...Look like gonna be champions again this season
作者: johnlaisin    時間: 2008-7-13 06:12 PM

AC快買人,打低國米
作者: Kian76    時間: 2008-7-16 12:51 AM

早走早著吧

反而我期待的是新星利華斯能否到來
作者: Kian76    時間: 2008-7-16 12:52 AM

原帖由 filter-052fans 於 2008-7-11 09:26 AM 發表

摩連奴加盟後, 令國米既冠軍似乎穩如泰山啦... ...
請攪清楚,祖雲達斯由始至終都不及國米財力的,
分野不是這裡,即使有錢也不代表能成功
國米如此成功,只是適時接收了一堆當打主力
但今季及再下一季,還能如此成功嗎?
作者: bitban    時間: 2008-7-16 02:16 AM

i hate 國米!!!!!!
only識用錢buy 人,唔識培訓球員,簡直整死意大利足球
國米係意大利災禍
鬼唔望國米失敗or比人捉到佢有踢假波
作者: amigofans    時間: 2008-7-16 11:05 AM

原帖由 Kian76 於 2008-7-16 12:52 AM 發表

請攪清楚,祖雲達斯由始至終都不及國米財力的,
分野不是這裡,即使有錢也不代表能成功
國米如此成功,只是適時接收了一堆當打主力
但今季及再下一季,還能如此成功嗎? ...
我絕對唔係講緊邊個錢唔錢多既問題,
而係講緊, 你黎買我既主力, 我係會放人既問題!!

之所以我會用德甲作比喻, 皆因利華古遜, 雲達不來梅等,
都成為左拜仁既青訓系統, 意甲其他球會早已無心戀戰,
我至有會憂慮意甲變成國際米蘭...

財力唔係萬能, 但也能反映決心, 係有心逐鹿中原,
定係得過且過, 其實好易睇得出...

如國米係似你所講"接收"了一堆當打主力先有好成績,
但要 "接收", 就係要先比錢, 無錢, 好球員會似自來狗咁自己送上門嗎?

呢點同你睇法唔同, 我相反覺得今季甚至下季, 國米仍然係穩如泰山...
作者: omgwtfbbq    時間: 2008-7-22 02:01 PM

Is this really a good signing. The peformance was prove that this worth it
作者: Kian76    時間: 2008-7-22 09:22 PM

原帖由 filter-052fans 於 2008-7-16 11:05 AM 發表

我絕對唔係講緊邊個錢唔錢多既問題,
而係講緊, 你黎買我既主力, 我係會放人既問題!!

之所以我會用德甲作比喻, 皆因利華古遜, 雲達不來梅等,
都成為左拜仁既青訓系統, 意甲其他球會早已無心戀戰,
我至有會憂慮意 ...
你請攪清楚,現在被收購主力的球會是羅馬,一間負債極嚴重的勁旅,根本唔關心態事,而係財力問題。
作者: johnlaisin    時間: 2008-7-22 09:36 PM

有錢有實力,無錢何來實力.......
作者: amigofans    時間: 2008-7-23 01:21 AM

原帖由 Kian76 於 2008-7-22 09:22 PM 發表

你請攪清楚,現在被收購主力的球會是羅馬,一間負債極嚴重的勁旅,根本唔關心態事,而係財力問題。
唔同意, 呢個係決心問題, 唔係錢既問題...

第一, 羅馬唔係列斯, 唔係費倫天拿, 只係負債, 而唔係面臨破產, 負債仍然可以運作,
雖知道曼聯都負債累累, 阿仙奴每年都要還千幾二千萬for球場既興建費...
真係唔放人就會散檔? 唔好賣埋王子?

你要出貨, 可以賣比利物浦, 可以賣比阿仙奴, 拜仁...

賣比冠軍對手國米, 多少有點投降feel, 正如利物浦當年唔會肯比謝拉特去車路士, 曼聯唔放軒斯比利物浦一樣...

羅馬放文仙尼比國米, 尤如當年巴塞放費高比皇馬, 利華古遜放波歷克比拜仁一樣, 自動棄權也...

當然, 假如羅馬真係高到, 睇盡晒文仙尼係無料到, 咁先有後話, 但我唔覺得會係咁...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0