標題: 好熱呀~ [打印本頁]

作者: honeyfei    時間: 2008-7-29 06:21 PM     標題: 好熱呀~

依個post我都諗唔到quote篇咩文出黎好..
! ]. w" U" J5 x2 |$ |* [8 M只係有感而發...香港家陣熱到痴線..前排又落雹(諗起六月飛霜); r- s7 Q% z, Y. Z9 b# d
澳洲又落雪(d人仲有心情出街玩雪...未知死到臨頭): d" V. f7 o2 o' y" }6 x
) j% |9 C* `. G/ ^" L
我已經知死..所以開始多做d環保野...5 `+ {4 J: g# ^: U* Z% J% w
+ i0 C* Y% Y: M. q3 e! U; P
好想好想地球人能夠加強環保意識...' t) H! P3 l; `$ p
0 ?7 O/ @& C: R( P8 K9 g
(不喜勿插,謝!)
作者: kk311    時間: 2008-7-29 07:17 PM

agree
作者: solonely    時間: 2008-7-29 07:53 PM

太遲啦~~中國有十幾億人步緊你後塵
- N$ y) ^7 ~0 H. a$ N  ], O7 ~               到死前先知驚
作者: loklok117    時間: 2008-7-29 08:12 PM

...........<-------------我都唔知講咩好
( U, Z1 ~$ j. Z% X; h! ?5 R" Y熱=41度既旺角
作者: honeyfei    時間: 2008-7-29 08:26 PM

原帖由 solonely 於 2008-7-29 07:53 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif0 I  m  z0 d- |, M8 H/ a
太遲啦~~中國有十幾億人步緊你後塵
# f2 P  P+ A5 s* [! c, ~# |               到死前先知驚
: j! i$ [8 j, [+ U5 ^- r2 ?2 l
) ?3 _& o, C: X2 d
咁又係..恐怕到d同胞有我既思想既時候..香港都已經沉左..
作者: tottifung    時間: 2008-7-29 09:39 PM

咁又唔好怪晒國內嘅同胞,
% t, W5 j3 |/ }" [個問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起,# T( J2 O8 f: [& ?* ^5 U  o0 o) o
要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧6 n+ g! k) s& ?7 K

* H# L7 R* _9 P; t! U' H* M% l香港政府又叫人停車熄匙,
5 E0 ~; H5 |/ E7 U3 f# W! }4 z+ W: F自己就匿喺冷氣房嘆世界,
# D* Q9 d) G6 @* w* P咁就叫環保嗎?!
作者: 自由神    時間: 2008-7-29 09:49 PM

原帖由 tottifung 於 2008-7-29 09:39 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif' W+ I, b, P2 h& o3 T( @
咁又唔好怪晒國內嘅同胞,# }. p& H" n2 }, i
問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起9 R9 B! ?6 s8 Z- p/ q/ }6 |
要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧; R, e/ }$ }7 @* `

; i$ L# L  v8 a, j0 b* I( r香港政府又叫人停車熄匙,. @% _9 i( a5 W: u- S6 U8 n
自己就匿喺冷氣房嘆世界,
# R: `# D7 A' ?3 T) J+ h: z咁就叫環保嗎?! ...
" y$ H( V# P5 ?1 w. X
咁既諗法.........會唔會有D過份呢?
$ t! }  ^& n$ O1 ?1 M- r倒不如話發明“電力”果個錯啦
/ V- ^- |3 Q* P$ I2 k6 T6 S無電邊開到冷氣呢? # b% D, r+ x# Q9 T. e( _
其實一切都係在於大家要適可而止" Z: W2 [9 |" o* N
世界上無一樣野係絕對性好- t7 W+ r6 C- `- F% l
一過左量無論咩野都會出現問題既
作者: trunks    時間: 2008-7-30 12:40 AM

越熱越開多d冷氣, 越開多d冷氣越熱....
作者: benny1219    時間: 2008-7-30 12:43 AM

原帖由 tottifung 於 2008-7-29 09:39 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif& {+ u7 t7 t: F7 {- B7 \7 k
咁又唔好怪晒國內嘅同胞,
, l  z0 b$ _+ K2 [* ~) k個問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起,7 v6 ^, m/ ~" J: y+ s: c! S
要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧
/ y# S( }8 k; i9 \$ {! e0 X9 \& n$ q4 m% p( @" r+ P2 x! k5 h
香港政府又叫人停車熄匙,
3 O/ @/ S6 l9 z( }* o2 W自己就匿喺冷氣房嘆世界,
: `/ s% c% R: Q& g. `咁就叫環保嗎?! ...
2 R2 ~3 y) g, G4 z8 L! ?8 E極度同意
' V5 b6 O& x' q* \( W' G5 e; R4 L  s7 U# r9 g' ]
高官唔識以身作則 同市民一同迫交通上班下班  下下都要有專車接送 所以佢地未必知交通費猛加的生活壓力
' e* z9 A0 Z% M6 w食環署職員仲離譜 早排被方向報爆料 有食署職員疑似蛇王  每日坐小巴出去巡遊  明明只係幾條街 不足十幾分鐘車程  行路紛紛鐘仲快過坐車  巳經唔環保啦
: S$ a9 L% L9 @, V. @) d. L6 K
7 }+ V, C. i4 o0 c, w曾生果架新特首專車所謂的環保車 唉....若他真心環保 一定唔應該買哩架車  大馬力的豪華車 再環保都係唔環保
3 a! t# ^1 `/ T$ `6 ?! T9 C0 S
最後 香港愈來愈多超高犘天大廈  政府成日無啦啦被大集團成機突襲成功 都唔知係有心定無意  高度限制有時形同虛設3 D9 A# W! ]# O* H' L$ y

5 p+ @4 v' k0 h3 q, {+ e政府好多環保項目停留口號式 講多做少 曾生邀選連任特首是搞的藍天計劃 係威係勢 現在都唔知有乜下文
作者: fabric    時間: 2008-7-30 09:44 AM

快d落雨就好了, 真係熱死人
作者: asfggaas    時間: 2008-7-30 03:09 PM

其實我都同意-0- 因為真係好熱...
作者: kuru    時間: 2008-8-1 03:37 PM

咁岩台灣打風所以令到香港咁熱, 呢幾日都好左好多~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0