標題: 模擬放榜??? [打印本頁]

作者: oz2    時間: 2008-8-2 11:55 PM     標題: 模擬放榜???

剛剛看到新聞,有間學校辦了"模擬放榜",
' m" ~+ Z4 h' e5 n- _( k! F! [$ p' \& J* p. J8 F
我真的想知道怎樣"模擬"?這學校已經知道所有學校的會考成績嗎?
0 f1 U) O  J# m2 U* S  v或是這學校統一式估計所有學生是同樣分數,那麼所有學生[出路]和[命運]咪完全一樣?還需要"模擬"嗎?
/ \7 p( J* X; L6 j1 O9 S3 B- m6 k; ]5 s4 D, O5 L2 F$ h
如果有會員讀學校有舉辦"模擬放榜',
- U3 Y7 [8 J5 v( D! j9 U請告訴給我是怎樣的,謝!
作者: sang50    時間: 2008-8-3 12:16 AM

我以前間學校就有呢樣野...- t. O* B2 t0 O% @- G
唔知同唔同出面既一樣
' K% G' K; q- P7 G; r+ j6 ^' h$ D9 I+ C( V! V4 O+ k
佢係你會考前幫你考試..! \' ?  u) O7 t4 ~
出既野會好似會考形式咁出; c4 n0 C: a" h) O
全部野都好似去左會考咁
' {+ M, \; J+ O. j) `1 ]5 J; l, y
+ C) G, O: n, D出到黎既成績... 學校會幫你計下你黎緊可以有幾多分
作者: oz2    時間: 2008-8-3 12:34 AM

原帖由 sang50 於 2008-8-3 12:16 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
" z. x7 m" N* p5 }4 G我以前間學校就有呢樣野...4 ]" }8 K' y% I: w
唔知同唔同出面既一樣# }! h6 y* p0 R5 K3 h0 }

% b' K& c; V8 S* }! l佢係你會考前幫你考試..
/ g2 r0 r0 f; u, M* d' V' e: B出既野會好似會考形式咁出
: b. d* S1 w& Y% h- Z; I全部野都好似去左會考咁
8 y3 m4 t# G* [' l4 w1 r! S2 b0 C8 ^- V3 U
出到黎既成績... 學校會幫你計下你黎緊可以有幾多分 ...
0 I0 [& {3 O, {" ^8 G8 l
& P( `% l- I+ x, J, }6 ]+ z
"模擬會考"我校都有,但在會考前就會在班中公佈討論,再而加強補習。% l9 N" i; _& t8 j6 F. X0 Q  H+ T
但這學校在會考完結及放榜前一天才舉辦"模擬放榜",我就未聽過及未試過。
作者: kaikai886    時間: 2008-8-3 12:54 PM

我學校都有搞模擬放榜...用平時考試既成績黎作個會考分數出黎...
0 m8 W  S. ^; _' j; }4 G模擬放榜既目的..唔係估你會考有幾多分..目的係想你知道 你拎個果個分 可以有咩出路姐
! m0 Y8 B4 G" |5 U模擬你放完榜之後 點搵出路
作者: SCM    時間: 2008-8-3 01:59 PM

原帖由 oz2 於 2008-8-2 11:55 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
( S8 t& x7 C! u( C* D剛剛看到新聞,有間學校辦了"模擬放榜",
6 Y3 I9 D. `+ c* e5 X+ g% s6 V! D0 w
我真的想知道怎樣"模擬"?這學校已經知道所有學校的會考成績嗎?
2 B9 F$ F& _5 I1 y' N. E, D+ }或是這學校統一式估計所有學生是同樣分數,那麼所有學生[出路]和[命運]咪完全一樣?還需要"模擬"嗎? 1 J) B1 z: M9 S. G4 n
...
+ W. l( O  I! o9 C# ?- ^基本上好多學校都有搞2 q' H6 [/ A# ^) A- l! G5 |
我前兩日都玩過
9 h3 S, z/ @2 b( P7 E5 U比張A貨成績表你 之後就會模擬見工
3 J" n0 M1 z: w( V; \% O其實都係訓練你點搵出路

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0