標題: 去台灣一問 ABOUT 入台證 [打印本頁]

作者: chong2002    時間: 2008-8-7 08:22 PM     標題: 去台灣一問 ABOUT 入台證

小弟諗住8月24/25 去台灣) h. D. T- y4 C: N/ o% I
今日就去左金鍾間野度搞證
7 y' S1 n3 R& i6 Z! U因為我唔係HK出世所以無得網上整! k* F. B( N5 P( W+ P  F
9 H- \; w8 Q" F
我想知5 ~+ t. h6 ^/ Z3 n
8月搞入台證會唔會耐D
2 @4 c& S' k# _有冇可能趕到係24/25號前囉到呀?
6 x8 H3 W1 s8 O$ Q有冇BROS 試過?' W$ k. k! F- _; v8 H8 |
我諗住星期六去搞機票但好驚趕唔切囉入台證! B3 m2 c# H# O& F! r
因為佢話要21個工作天(星期一至五)1 a3 t+ f& Q8 `7 d2 x5 ?! `9 G
好灰...
作者: 17317328    時間: 2008-8-7 08:54 PM

唔係香港出世 即係係邊
/ {& D& Y; D' Do門出世都好似可以落地簽證   我5月去落地簽超快+_+1 E$ z# ]7 e0 `
當時都好擔心 個時仲要係訂好晒機票酒店6 l6 S% ]1 ]$ \2 Q: K. |/ h# J3 g
其實可以打電話去問的   電話幾號  咦 我發覺我有留個電話係到7 a5 t; n8 D: v
25258315  <--應該係呢個  我set左叫 整證+_+  9成係咋( S+ E1 d$ ~! S' h. V
希望幫到你  台灣的確幾好玩 仲好多野睇添  特別係夏天  嘿嘿嘿
作者: chong2002    時間: 2008-8-7 10:08 PM

原帖由 17317328 於 2008-8-7 08:54 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif( z+ W, P" u: _, t
唔係香港出世 即係係邊2 G/ L' ]& l. M8 S! z& D, J9 A2 P8 K
o門出世都好似可以落地簽證   我5月去落地簽超快+_+* }7 B  F8 B% K5 ?1 ?  ?
當時都好擔心 個時仲要係訂好晒機票酒店) l3 k2 X$ u" b  z' w: ^
其實可以打電話去問的   電話幾號  咦 我發覺我有留個電話係到: V3 l1 x6 _: Y% K$ [+ r
25258315   ...
. S/ p& M7 l# `) Z0 ?3 t

q  J  I& A+ |: B1 g所以先揀8月去
$ g/ M, a& v' h# W* V" @SORRY講得唔清楚4 c: n2 d9 |, L
係中國出世非港生但有居留權" I) j4 I" \& D" a3 G( X  s
我上網睇過港澳出世就好易搞0 x) v  f, ^/ i0 E& r
但中國出世就PK囉
" m/ K, o/ A) w5 N7 v7 ?又要去金鍾又要俾多7X蚊$ f) x/ m+ \; D  \; @4 `9 f/ i& R
等都要等耐D...$ _5 [$ o. j+ |! A% c7 Y
今日交左FORM...佢同我講要21個工作天...如果係真既話,即係話我24/25號未必趕到...1 C; K- @4 x1 D
  V6 H  P% K6 }+ `1 X7 l7 v
PS:上網睇又有D 人話好快,唔使兩個星期,我係度驚緊8月高峰期會唔會真係要21個工作天咁耐...) Q2 H5 ]# o  J6 o
" Y# P# ^0 Z' h  K2 _2 Q+ Z
! i. \0 q3 J, @  ?4 V; f8 O
我要同台妹玩遊戲呀!!!!!!!!!!!!6 o+ e. H. u. n6 x

! i/ B/ k8 k: Z; H! v[ 本帖最後由 chong2002 於 2008-8-7 10:10 PM 編輯 ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0