標題: 想問問,香港有那度好遊玩? [打印本頁]

作者: oz2    時間: 2008-8-18 06:43 PM     標題: 想問問,香港有那度好遊玩?

今天同老闆請了3天假,打算同阿媽在香港遊玩散散心
9 ^5 y! w. _4 }: |( N0 |5 c. y* W* c; R1 r! `1 s& h# ]  p
但本人真慚愧,住了香港有20年以上,都唔知香港有那些地方好遊玩
1 T# z9 k0 A- u4 ~- R0 i
! j% u1 {+ D& l, R希望各位幫幫忙,俾d見意小弟,謝!
8 ~- w! m5 [+ r$ n' \(當然是想去一些快樂、開心的地方玩)
作者: 17317328    時間: 2008-8-18 07:11 PM

真係問得好  我都唔知道
# V. r  }  |5 [; c6 n; i# l) M成日係到諗 出國去邊去邊好玩! V# Z9 Z7 L8 a+ ~# I$ I3 A
但係一諗到 如果有人係外國黎問我 香港有咩好玩就真係....啞晒1 r# r8 e2 A7 B9 E( Y
海洋公園囉....迪迪尼囉....  
4 P. q+ t6 R6 C1 y其實我想既係上山頂  因為我未上過@_@
作者: 也媽嗲    時間: 2008-8-18 07:35 PM

大嶼山宝蓮寺 &  搭下昂坪360纜車都唔錯架(橫掂呢幾日天氣睛朗); n0 A/ {7 b, X
點都冇市區咁迫夾既 ~
8 k. m! r3 }7 X, F* z' J祝玩得開開心心!!
作者: dawander3r    時間: 2008-8-19 12:44 AM

I wanna know too, but I really feel HK has nothing to play.5 b; r: x* ]) v; _8 X7 Z
Good to be chics, as they can go shopping every single day and don't feel bored with the same stuffs. And they are so rich to shop everyday. Or, they can watch tv dramas, etc.. Q* ?" _8 N( C" l
The only entertainment for guys are arcades and sports. But hard to find people to play sports after grown up, people are getting lazy.
6 s5 f, [. J% O3 g& W! r, OI think sports is the best entertainment. Free, it's not the same everytime, fun and exciting......
  O6 M  E  d4 B* S: W- m! y: m# c; }
I wonder what do you guys do oftenly too. Wanna get some new ideas about what else can go and play..
作者: oz2    時間: 2008-8-20 08:09 PM

今天上午回到香港,之後同阿媽去[食住尼],真係勸大家唔好去2 o# T) p1 {! D

" `0 U7 t  [2 L! K4 x3 d3 Y原本平日去[食住尼],又唔迫又多時間應該玩得開心才是,我唔評論裡面的遊戲是否好玩(根本唔好玩),, \7 m* w' w; w4 ~& Z( l; N& f
但裡面職員態度真係令我一吐氣。 8 q# s- @8 J6 c& V  Y) ~# Q
我和媽入場前是飲著一支水的,他們問都唔問先拿走我們手上支水,我即時打個突,之後先至解釋唔准帶水,我們都好合作放下,他們竟然說是搜我們的袋,我即時說[你們有什麼權搜,我報警嫁!]之後有個主管來才說幾句,我們才可以入。
6 g! w& ^0 H. b4 ?" N入去後果d扮米奇、唐老鴨的人非常熱情地對我們左擁右抱,但我媽說:[我不要,走開],他們仍然不理繼續煩我們,最後我說:[你再煩我,我就投訴你],但我媽對我說:[他們是打工,不要罵他們],我媽再笑容地對扮米奇、唐老鴨的人說:[多謝你們歡迎,但我唔習慣這樣,希望你們諒解],結果扮米奇、唐老鴨的人都自動行開,及我們揮手。
2 m7 u! @9 f& v0 S0 h* X' `但最"慶"是這單,我們去他們的餐廳食飯,可能我們貧窮,我們只說了一:[這些東西好貴],個侍仔就用看不起的眼神對我們說:[去隔壁平d],我媽本來冇火,但即刻火都黎!!  最後我們怒氣下即刻走,甚至離開[食住尼]才食飯。
3 Z' t# y1 L& l4 Z. V/ Q' B+ M' ], u0 g; |; |" |8 `+ L, K+ A
希望明天去[海水公園]會好d啦
作者: 奪命老妖    時間: 2008-8-20 09:36 PM

參加d本地一日遊,夠化算

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0