標題: ~香港比雀仔咬啊~ [打印本頁]

作者: 勇勇    時間: 2008-8-20 07:13 PM     標題: ~香港比雀仔咬啊~

忽然間又掛1號波 ! c% p) H0 c7 A* G! G; P
大家想唔想打8號啊 ) D4 C! L" R4 Q
我就直頭想掛10號波,因為今年未掛過10號 / A1 _" w- U/ y- c! C1 W! _
打風就可以唔洗返工,o個日又有糧出,都不知幾鬼開心
作者: seafireson2    時間: 2008-8-20 07:19 PM

唔想,有好多人打風都要返工,甚至戶外工作,好危險....
作者: 勇勇    時間: 2008-8-20 07:26 PM

原帖由 seafireson2 於 2008-8-20 07:19 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
% z4 w' _" H2 ], t# M9 d, m唔想,有好多人打風都要返工,甚至戶外工作,好危險....
8 @* j8 `( }+ R- l# c7 _% M% a; X: ]一半一半啦,不過應該有80%人唔洗返工
! {. J6 D. R( ^4 w/ W' k" H9 u  |咁.......你又洗唔洗返工啊
作者: seafireson2    時間: 2008-8-20 07:31 PM

原帖由 勇勇 於 2008-8-20 07:26 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif" ~+ W- W$ a, S: R
" w/ O3 O% R* F
一半一半啦,不過應該有80%人唔洗返工 ( C6 D5 x* n  L: m
咁.......你又洗唔洗返工啊
. E  Q/ o4 E8 e3 o7 {放暑假中~ % [6 s+ G! T8 f7 {( T! @+ V# z9 ?
本身打風唔關我事~~
) z% g' A) `# `* d, t  ~8 M/ {; a但屋企人要戶外工作....所以有d擔心...
作者: kuru    時間: 2008-8-20 08:39 PM

一半一半, 打風係屋企好悶架~
作者: 也媽嗲    時間: 2008-8-20 08:50 PM

一定唔打得
% M( t2 ?( h$ N" r2 w4 Q/ @% _' a, a. z6 s# Y1 g
点可以為左一己私慾咁樣唸架 0 w* X8 S; `+ V8 u
10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??
% {& o% Y8 E; y' F又山泥傾瀉...好多人住响d舊式村屋好危險架
作者: easy_man    時間: 2008-8-20 10:41 PM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-20 08:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
# L: Z# b9 p4 T5 P4 G! W一定唔打得
( }& O0 y* s* h' P3 P4 M8 _
  v. ?4 l( L6 [8 N" `) b点可以為左一己私慾咁樣唸架   s5 A% w% m5 V* b* T9 E0 w
10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??% X+ a" [. u4 y9 m/ H
又山泥傾瀉...好多人住响d舊式村屋好危險架
" y. Z; |3 U/ G6 l( F6 E$ X: U% k+ i- B$ P
0 I+ u9 b% y1 ~9 _  |
% R" u& c9 u# m/ n
無錯,0 z" N/ w7 G9 |% c1 o
其實一個颱風真係影響好多人ge 生計以及生命,
6 S) [8 P/ P: z, X山泥傾瀉, 交通意外等大家都應該知,
3 r' L5 [1 R7 w$ ]# _而係中國個面ge 人民更加受影響,# Q! H  _- o/ @) Q  _' p5 A1 W
要知, 中國始終都有好多人靠塊田黎搵食
" l- o/ ~  o$ b% _4 r0 }8 U2 R9 h所以希望打唔成啦
作者: 勇勇    時間: 2008-8-21 05:50 PM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-20 08:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
$ k) x; \! B4 b1 [4 }8 v$ F( M. M一定唔打得 : ]' T# Q8 P! S' V
# Q/ B' L$ \" V1 Y6 @4 N$ `
点可以為左一己私慾咁樣唸架
. Z5 ], U* S7 k6 ~0 M( _5 I10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??4 G  K2 t# F/ C7 R
又山泥傾瀉...好多人住响d舊式村屋好危險架
2 i( A# S! J' z" z/ u7 E0 a
我知道因為你10號都仲要返工 # B+ x$ c. L4 ^" P2 ?
所以你唔低得我放假
作者: shehboy    時間: 2008-8-21 09:41 PM

而家啲人, 你咁唔想返工寧願你詐病攞假.& R2 f5 Q# C0 j$ d* R
3 T7 ^/ b! B+ q$ d
你睇下過往十號風球幾多人死幾多人傷幾多人無家可歸, 仲做少好多生意.0 `6 Y, S- [, ^- j9 l7 u
+ L2 w+ P5 G5 U! t4 N6 W
天文台掛八號目的唔係想大家放下假, 而係一項天氣警告.
作者: 勇勇    時間: 2008-8-22 12:11 AM

原帖由 shehboy 於 2008-8-21 09:41 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif% U3 B0 j) s4 U2 U' C& c5 z
1)家啲人, 你咁唔想返工寧願你詐病攞假.
8 @( [; i7 r- F. C9 g# z1 u4 v: j/ E, R) r6 ~# D- k9 i
2)睇下過往十號風球幾多人死幾多人傷幾多人無家可歸, 仲做少好多生意.+ o8 q5 k8 N# @. c
5 f( P$ h' b0 l& J. c
3)文台掛八號目的唔係想大家放下假, 而係一項天氣警告. ...
0 w) G5 n! I, J8 n" N# Y  P7 q
唔該用下個腦啦 6 @* Q% }1 o8 U6 W
第1>>
/ K  X9 V+ Y" w打風唔洗返工係有糧出,病假冇糧出!
, l1 z! z" {+ [10號波唔雖要返工係勞工法例之一,防止工友發生意外!6 f+ a' y2 ]5 L1 E
現時嘅香港有冇台風,都係生意不景氣架啦!
6 M; E- O! c( Q; N* G$ |第2>>$ S1 u# |7 U% X# a% B1 d
約克"o個次都係死2個人,o個2個人仲要係攞黎死,因為佢地10號風球出海玩水!' w; K5 c, K" I" A$ M7 W
10號風球冇人出街,又點會有死傷啊,你估仲係80年代周香港都係木屋咩 4 Y3 c. j! x# D0 q; D3 ?2 l- R9 W
第3>>
) `5 k  c% m! y0 L6 h天文台就係知道10號風球好危險,所以就發出警告叫市民留在安全地方唔好外出,以免發生意外會有死傷!
6 }$ k( `9 h4 ~4 i5 w1 O8 R( p; i8 W4 n' i( S& K
啊先生!!我一真講緊10號風球喎!!9 V, C+ D  o& r  @2 u
仲有我要話聲你知,8號波係要返工,法例10號波先唔洗返工,你唔好搞錯喎!
作者: 也媽嗲    時間: 2008-8-22 12:20 AM

原帖由 勇勇 於 2008-8-21 05:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
: a# i, O# J3 x6 S! r
# x" i# g2 K# e" y5 I' b3 j( J8 K我知道因為你10號都仲要返工 ) I. s& E$ t( f- B- H
所以你唔低得我放假
+ P( q9 M. B9 b
2 O3 b& v5 l, i+ F2 }  g
小拿巴 俾你条小丙講中左   e3 c* a; @9 i/ x$ x6 F( _0 A: E
賭波又唔見你咁叻 : k8 y, |1 m8 [) x+ K9 t8 \

) ~0 y7 I8 M8 {% c' E; K3 m! T走牙 走牙 個風同我屎番去菲律賓度牙
作者: 勇勇    時間: 2008-8-22 06:43 AM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-22 12:20 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
2 F1 g' W- x( S1 Y- i* g4 G  c4 m1 X. A4 ^6 R" l1 w

# W% P( A  A. m1 {小拿巴 俾你条小丙講中左 " T5 U* E1 L" ]! @- T0 h  n
賭波又唔見你咁叻
8 B" ]* `; |& I  u& V0 l2 ~7 E+ [; F5 u! a8 O! M- W
走牙 走牙 個風同我屎番去菲律賓度牙
' A" J! C5 c9 L2 F. ]9 }' Q/ x
哈~哈~哈~哈~~8:00前會掛喇 4 D3 K  D) r9 ?% Q' M# N
你小心好似o個個s..boy咁講,8號風球會死啊
作者: 藍熊    時間: 2008-8-24 12:40 AM

我唔理八號定十號, 始終掛風球係人為決定, 一切都要睇實際風力為準(因為八號波都有機會出現難以置信風力), 有時打下風其實冇壞, 可以令空氣清新好多, 當然人命傷亡呢家野真係睇d人識唔識做, 否則天文台掛咩風球都冇用.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0