標題: 如果你得一個獨生女 [打印本頁]

作者: sage    時間: 2008-8-31 06:09 PM     標題: 如果你得一個獨生女

第時你會唔會將成副身家俾哂佢?9 H- u$ C8 G5 T3 O& Q

( a6 F, f# q, R. |6 H3 A7 V定係等男友養佢?
作者: ch.chak    時間: 2008-8-31 06:26 PM

講緊欣宜??
+ o/ B, P6 m8 K0 b9 t
% j& G% F& N# t: w% O6 g, Q) |3 L1 T( j如果比我,唔理仔囡都好0 L) l4 ^) L  o- W! S* J2 e- _
死之前玩得既玩,捐得既捐
1 [+ W$ J1 m4 M8 M$ ?留返少部份比佢就算
作者: 費事高    時間: 2008-8-31 07:09 PM

我會睇佢表現,壞唔壞...若太壞的話,我會留返少許比佢揮霍,跟手捐晒去,如果乖女的話,就會部留返比佢...
作者: jen01二世    時間: 2008-8-31 08:18 PM

唉....難怪中國人傳統都希望生子不生女....
' z" R& ~2 o( B( A9 _: t; y2 g講嘅,就係呢個問題,死嗰時,應唔應該比左副身家佢.....
; O+ q/ ^0 C/ N/ j2 a' Q( C/ d女兒雖然天天相伴,但承繼家業,傳宗接代的,始終要靠兒子.....
) v( R3 ?  `3 }! ~7 ^2 m5 \: E3 O; i. d6 b+ n! _( W! \& ]3 I, Q
如果我生的是女,而且要是獨生的話,
4 v* R2 p% E: _) E: u) Q9 q+ x我不會成副身家比左佢.....( T% O3 y: `7 ^5 O
我希望佢有老公養,
# Z; h5 y' U. ~! `. d咁我就可以將d錢捐比d慈善機構...... U/ Z5 [$ T- p& d! k

8 M" v! H6 d8 R不過咁,知人口面不知心,我都怕自己睇錯人,. }: @, Y! n+ A
怕自己個女會比人蝦,
1 }9 |1 u  ?  r7 f3 B) L8 ^咁嗰時自己死左,個女可以靠邊個呢 ??/ j- h+ A  t5 Q  F, a
; V# I3 D5 i5 m& h
所以,我會成立一個基金比佢....
  E) }5 O0 f+ y7 Y+ \5 L錢只有佢自己可以攞,0 u0 C/ V- P8 a! r/ \+ h
咁就唔怕佢第時有起事上黎都無錢係手啦 !!!!
  M( M) e. S/ @) |* D

- g% Z* u! w8 B) Q9 N% t  kp.s.個人覺得呢個係最好嘅方法 !!
作者: 阿感    時間: 2008-8-31 10:07 PM

無論係仔定係女,我都會成副身家畀晒佢地
4 J2 z" ~( n5 b. O: D4 R' i" W2 @5 r+ E! M7 h2 m; Y
3 K! c$ i% ]; F" h* F: x& ?7 b
得雞碎咁多,辦身後事都唔夠啦
作者: easy_man    時間: 2008-8-31 10:39 PM

若果係我ge 話,
# m5 O$ q8 r' ]) ]+ \# Y" J, w4 p我會睇下個女係咩類野ge 人,
$ g3 V  k+ C8 @, _4 i若果係女強人個d ge,  v0 l) i2 _  p) G4 Q
咁就自己老年個陣快快樂樂同老伴過d 豪d ge 生活啦, % s& R9 d& X1 n
若果係平平凡凡ge,
: w4 H9 H4 K. T8 _就會想係老年個陣幫佢搵一d 可以長久生財ge 野, 等佢唔駛憂生活, e.g. 樓,鋪 呢類可以固定逐月有收入ge 野. 3 _! I5 w* c+ l0 e2 @- I4 U* ~) J/ X
若果個女係阿斗個類ge,6 v/ l, J& D& x1 N
咁就... 應該會好似 jen 01 咁講, 叫律師搞個基金or something else, 總之係要佢可以每個月拎番少少幫補下生活咁. + g; p# \5 D8 q0 H! [

/ J* ^! c2 |" s* j/ D3 ^2 N9 p但係講到最後...9 j6 N; I. X7 Y, j4 s; S6 f
都要我呢個做老豆ge 有番d 家底先得
作者: 大優勢    時間: 2008-9-1 01:14 AM

如果係我$ K: B6 S8 h' j
+ _5 T- `. f7 P  |. r2 J# V
俾佢嚟做咩 ??7 j4 a, k# {/ ~0 j( f2 x1 P
% N) v! G- F2 P% {7 o& p, D/ K
西方人習慣1 n. O2 T  a" K4 ?; k( \' O$ N( Y
# m6 {9 v# a, \3 J; |
男女 各有各
' M7 r4 z& ?( p0 ^  ^" g. E4 t  V. ^" D& A4 [* E! z) o; Z
好公道 吖
作者: sage    時間: 2008-9-1 01:19 AM

hk始終都係有d傳男不傳女既思想
作者: chanchuen    時間: 2008-9-2 05:56 PM

一定叫佢入娛樂圈
作者: fourleaf    時間: 2008-9-4 06:12 AM

點解要專登標明係獨生女
" e# j$ H) [% U; E* j, Z獨生女同獨生仔有咩分別, 7 G# X) ~5 F2 z/ l
都有可能將自己留比佢份身家比曬另一半
3 @0 }0 s6 N4 |* o( Q% Z唔通比個仔敗曬你副身家就心甘情願
0 [+ R. h: h7 @8 Z$ \' l+ r個女敗曬你副身家就"dup"心口?3 H3 G2 t- S  E6 @; C. a
* `. }& V/ ~) ^! [  ?$ \' E7 |
我諗我就會留一筆錢比仔女, 維持佢地我在生時既生活水平, 其他捐曬去慈善機構~
作者: benny1219    時間: 2008-9-5 05:42 PM

我就無咁偉大 捐出去做慈善    / j; o6 X  o# \1 ?& ^0 x0 O( F
因為無論仔女都好 我都愛 係親生 一定全數留番俾佢地

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0