標題: 經常思想消極悲觀既人應睇下 [打印本頁]

作者: 0000001    時間: 2008-11-17 12:34 AM     標題: 經常思想消極悲觀既人應睇下

Nick Vujicic-Hong Kong Tour9 x5 L* O8 Z! E

. W, L" A$ k3 j! Y9 U+ y. G0 Z6 Z) C
http://hk.youtube.com/watch?v=mu9FPb-TZuk
& g; n& L4 N  u% W8 Z9 |
# h5 ]+ ?/ ?0 |/ O  A4 V9 s2 Q7 {! O
8 ]/ E- O; e3 j' L/ q7 ]
我睇完都覺得好感動, 好勵志鼓舞
作者: 自由神    時間: 2008-11-17 12:56 AM

性格、態度決定生命
作者: e_e    時間: 2008-11-17 11:57 AM

咁多囡囡擁我都積極拉(講笑咋); d5 M" w: K, I  m

, D* h1 _2 x  i5 ~或者佢係最有資格消極既人 , 但我覺得消極既人並唔係個個好似你地唸咁~~8 [2 @- W: D! F: s, B* f
有d人其實好想去積極 , 但佢地唔知點樣去積極 , 因為佢地唔知咩係岩 .... y; b: p+ b8 {0 a: B
美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 , 而係佢地果陣認為咁做先係正確 ,) I+ C* R( `6 Y& h4 J# S: X
但有一定既人 , 係過左好多年回想 , 就覺得咁係錯既 ; 其實談甚麼是對是錯 ,2 X; K: f( v( I$ E* S4 j! E$ q
是非常繁複既問題 , 而答案亦不可能有定論 , 所以最重要既係相信自己那一套 ,
: _; H% f3 \# D最慘的人唔肯定自己信邊套 , 或唔肯定自己那一套是否真的 , 咁佢就會成日都驚 ...
作者: 0000001    時間: 2008-11-17 04:58 PM

原帖由 e_e 於 2008-11-17 11:57 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif; \, t$ k! i6 }1 Q* Q
咁多囡囡擁我都積極拉(講笑咋)1 r. `/ c% g# h' T+ N% |2 I

7 o- g; }: @7 o4 h7 y4 o或者佢係最有資格消極既人 , 但我覺得消極既人並唔係個個好似你地唸咁~~
6 H# v, ~9 {: ^3 R; k7 F; n有d人其實好想去積極 , 但佢地唔知點樣去積極 , 因為佢地唔知咩係岩 ...$ j9 G% i# X0 }! P
美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 ,  ...
/ Q3 F, r( s& w) O6 x9 Q* Q+ k9 y
" U6 }6 m" R7 o5 b! W' |& I好玄bor1 p% T: V- d" W) ^) I  T  ^5 Z& r
# w6 s, e" d7 m  T8 ~+ H
but agree with you
) u2 F$ Q5 b7 P& o% L& E- B: M; j1 h, L4 B5 z* Q( c

作者: bblee    時間: 2008-11-17 08:59 PM

美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 , 而係佢地果陣認為咁做先係正確 ,
% J+ O+ t3 ], g8 N: G" w+ g但有一定既人 , 係過左好多年回想 , 就覺得咁係錯既 ; 其實談甚麼是對是錯 ,
* r7 L0 ^. g; G; a# I: Z是非常繁複既問題 , 而答案亦不可能有定論 , 所以最重要既係相信自己那一套

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0