標題: 死啦..我隻耳仔好痛-.- [打印本頁]

作者: makin    時間: 2009-1-3 12:38 AM     標題: 死啦..我隻耳仔好痛-.-

有冇人試過好似我咁,,耳背下方..禁落去會好痛..6 u7 W, M, @4 ^% w8 _- p, V
有時大動作少少都會好痛..烏低身..頭向下又會好痛
" m; k6 L! ]5 Y我問過個藥劑師朋友..佢話吞口水無痛就應該無乜事..
: D. f2 r' f- I( c1 g( L過幾日應該無野..但我都係好驚..訓覺掂到都痛><
作者: d228216    時間: 2009-1-3 02:26 AM

熱氣呀...食d龜0高就好d
作者: -仔仔仔-    時間: 2009-1-3 02:43 AM

原帖由 d228216 於 2009-1-3 02:26 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif. H: G+ o- B7 ~
熱氣呀...食d龜0高就好d
0 m+ M/ w1 g& O) O5 q0 {, C我就唔係反對你既意見既
* P2 N/ j$ Q1 Z5 p不過我有一個更好既方法 , H4 ?% n) p: y5 A) V1 u
就係睇e生
作者: 勇勇    時間: 2009-1-3 03:41 AM

我唔識........不過祝你早日康復
作者: kakeidevil    時間: 2009-1-3 09:15 AM

我都唔識........不過祝你早日康復
作者: 也媽嗲    時間: 2009-1-3 09:30 AM

我亦都唔識........不過祝你早日康復
作者: benny0105    時間: 2009-1-3 12:08 PM

我實在亦都唔識........不過祝你早日康復
作者: makin    時間: 2009-1-3 08:38 PM

首先多謝,之後多謝,然後多謝
+ ~/ `2 F' b$ D3 Y6 w/ E隻耳仔一日痛過一日/_\"+ C& h  P* c( w
點解熱氣會耳仔痛..唔多明-0-
作者: d228216    時間: 2009-1-3 10:27 PM

原帖由 makin 於 2009-1-3 08:38 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
4 V  y. i# ?0 F% A/ I% a: U首先多謝,之後多謝,然後多謝$ h$ M) x  d2 ^7 L2 ^8 ~( K' p
隻耳仔一日痛過一日/_\"5 i2 M9 w# f1 A# d
點解熱氣會耳仔痛..唔多明-0-
熱氣-->充血-->耐咗變發炎....好痛就一定要去睇醫生..., N+ {: N6 y, n6 z! T
重有個方法, 輕微都得...用一格厠紙對摺再對摺捲成一支, 滴小小白花油, 插入耳孔(入小小就夠)...就可以止吓痛
作者: w00tw00t    時間: 2009-1-3 10:58 PM

最好睇醫生la... 耳鼻喉科...
- r0 v7 d+ {- |' T或買D消炎藥... 但最好先睇醫生la
作者: alvinnnn    時間: 2009-1-4 01:30 PM

未try過= = u need get 醫生
作者: infjlam    時間: 2009-1-4 07:00 PM

可能真係有熱氣,
/ z: `! [6 d0 K7 |我有「熱氣」果排都係咁 : l- J2 ?+ C/ a
最好少食煎炸野,同埋要夠瞓,飲多D水,咁會快D好返
作者: makin    時間: 2009-1-5 12:34 PM

過左幾日好好多啦..禁落去都係痛..  v& e: s7 q9 V7 @. `& T
但就無前幾日咁痛..果幾日真係無教好訓-.-
作者: desmond126    時間: 2009-1-10 12:23 AM

你摸下佢睇下有冇粒粒野

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0