標題: 【nbn 的心底話】我想自殺 !! [打印本頁]

作者: 漆黑のnbn    時間: 2009-3-6 04:17 AM     標題: 【nbn 的心底話】我想自殺 !!

廿五年來一個朋友都無
2 v" W9 K; h: w% H' M' q日日返工放工回到家面對四棟牆......! n, F# J' O; q/ P  ^+ K
每天期待有識既人來電, 可惜電話全部都係推銷員
% p* T7 x$ L& |% v1 P) K# W係街見到男男女女一雙一對卿卿我我 in in un un個心好難受2 \' n+ ]& L/ s. x  B4 c
莫說拖手仔, 連一個女性朋友都冇
5 k: I/ y7 H; C) A1 x" j+ k現在每天到 KFC 都希望遇到之前常常碰面嘅女經理, 希望有天能跟她聊天問好, M+ y/ `" h8 K$ K
可惜近個月已不見了+ G+ v4 ]5 u) g) I' d
msn facebook 全部人物陌生, 說話聊天都係一句起兩句止, 連網友都跟我沒話題 ( 只得頭及雞 )
/ P4 w* S0 H/ O# f- N+ B. {' [做事提不起勁, 覺得自己浪費左很多很多光陰同時間3 a. v' g3 |3 }( f/ y3 Y$ y
在某年紀有很多應該發展/發生的事情都沒有發生到
! N; h1 W) f9 m" O' v2 \# K8 m其實我好想拍拖, 好想要一個女朋友, 但我知自己應該都係孤獨終老, 不善交際溝通是我的死穴; k/ X6 @# o- e
常常告訴自己, 最好的還未到, 但要等到幾時?
/ D! K- o: G( e1 `8 Y從未爭取過, 但失去已很多, 真的遺憾已過了廿五年1 O( E1 n2 w. `( W" b
我真的有想過一死了結餘生
作者: benson00    時間: 2009-3-6 05:48 AM

25歲很年青而已,機會多得很!何必動不動說生說死?孤家寡人又如何?你現在走去死,那怎能遇見你的另一半?可能她在26歲出現啊,老弟!!7 [' C6 N, w7 \! G
不善交際溝通都可以有朋友,找些時間做義工吧,可以幫人,也可訓練自己怎去付出而不問回報,一種滿足感,一些友誼,許許多多的事情,都可以在活著的候,用自己的努力去找。死了,只是入棺材,等家人為你傷心!$ x$ C: F* N/ E( o& ~9 w
好好睡一覺,明天會是神奇的一天,只要是活著,任何事都有可能!
作者: vv1668vv    時間: 2009-3-6 10:49 AM

成長崎嶇路各有不同,天生我材必有用,樂觀 積極 面對問題!! W" u7 q9 [. n1 j, P* q
4 c1 X+ l% A+ z: }
快樂源于 無悔 ,& f1 f: f9 R6 a# W
積極面對,盡力做好,你一定可以得到快樂。朋友!
作者: 勇勇勇    時間: 2009-3-6 03:20 PM

我30幾歲都未結婚
- x( ?3 t! f& q5 N1 i6 d) u6 `不如我地約會一齊死丫
作者: nbn    時間: 2009-3-6 06:14 PM

原帖由 勇勇勇 於 2009-3-6 03:20 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif! q; L7 T8 G+ B8 e9 A2 Z3 }: N, R
我30幾歲都未結婚
5 {2 O7 E) T7 L: t; A$ y3 w* U1 v1 e' Q+ N
% W5 k% ?2 H  E5 z# \) N
你約埋衰雞一齊既話 ; E* S/ y; H7 I+ N
甘你D錢米冇人洗 $ q% ^) B, F. Y, r9 g* N( k
一場兄弟我抵諗D你過晒黎我幫你洗
作者: Lee3    時間: 2009-3-7 07:14 AM

http://www.youtube.com/watch?v=dv1I15ytkYE  ]  K  ]* [2 Y1 R( i
2 K4 k! v: g' M! @8 n3 L
你符合嗎?
作者: e_e    時間: 2009-3-7 07:36 PM

我覺得你唸下你其實唔知死左之後去邊 ,
: \* P: y& h( u- X你再唸真d就只會驚死 ... e種驚死法 , 我己經維持一年了
作者: 角都    時間: 2009-3-7 08:25 PM

講真,我同你年紀未差不多,之前都試過好似你禁,無咩朋友,又係一個女性朋友都無3 l2 c/ `. Y7 M6 z8 o, b" T3 {
我夠諗過想死,當發現自己所認識的model,原來可以話完全唔識我的話,唔當我係一回事,仲同佢"好bf"成日曬恩愛,當男的fans係死,打擊沉重. W1 ^5 Y5 e+ e1 K
加上失業,日日係屋企被父母罵,又無錢,真係想諗過死左一了百了; t& C' l2 B' B5 O
你覺得死左就解決了問題,死左就有fd,有女朋友
' k% Z% r: C1 ?8 Q識朋友不需要刻意,參加多d活動,如影女,主動同人吹下水就自然有,當然你覺得個個人唔合channel,就無必要再吹啦
& G; b! f) N4 s# m" @% a* ]8 R  R香港係一個好細的地方,睇到d人拍拖有咩出奇? 我夠唔服d男仔可以拖住件索女出街,未當睇唔到low,唔好覺得無女就等於無本事,唔好被朋友,家人,社會影響,諗野要客觀d,好多人無女係因為唔識令女人開心,唔鐘意人悶,但全世界d男人個個都禁風趣咩?  我自認係唔識媾女,但禁樣就要無心機# g. z; ~5 e( F1 ]  m
想接觸多d女,可以出fun同game show識下d model, 吹下水,不必認真,日積月累,自然就識點同女人溝通, KFC女經理想識的話,最好方法就入去做,以顧客身份去識人,機會好微
+ I: E& N% v; N) E當你發現心情down,想自殺的話,最好就盡力去玩,上大陸,影女,落Nightclub,等自己個人唔好屈住,千萬不要留係屋企  見人地好sweet個陣,心就xyz佢地,睇佢地幾時分手, 禁樣就唔會被佢地影響
0 a1 }  i0 |* q; d1 t( s. B) u
9 M% |& }- K& m# r) h" p- ?[ 本帖最後由 角都 於 2009-3-7 08:28 PM 編輯 ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0