標題: 【求助】上網速度問題 [打印本頁]

作者: 睇我唔到    時間: 2009-4-8 01:13 AM     標題: 【求助】上網速度問題

唔知咩事...依家部機上網速度好慢...慢到LOAD唔到入個網度
但係其他程式又可以照常執行....速度無變...如MSN..
唯有上網站有問題.....FACEBOOK最多可以進入到登入後畫面
...YAHOO就連字都睇唔到...
但出奇地26FUN又入到...仲幾順添

請請各位....有冇人可以教我如果解決它....??

作者: sfxc0000    時間: 2009-4-8 01:17 AM

原帖由 睇我唔到 於 2009-4-8 01:13 AM 發表
唔知咩事...依家部機上網速度好慢...慢到LOAD唔到入個網度
但係其他程式又可以照常執行....速度無變...
唯有上網有問題.....FACEBOOK最多可以進入到登入後畫面
...YAHOO就連字都睇唔到...
但出奇地26FUN又入到...仲幾順添
斷線再連試試
作者: 睇我唔到    時間: 2009-4-8 01:21 AM

不行...還是一樣...
作者: cheery    時間: 2009-4-8 02:05 AM

原帖由 睇我唔到 於 2009-4-8 01:21 AM 發表
不行...還是一樣...
咩台?

網上行常見弊病
作者: 睇我唔到    時間: 2009-4-8 02:13 AM

HKBN...
今日第一次發生呢個情況
作者: chansuper123    時間: 2009-4-8 12:27 PM

我係"網上痕"的, 它教我拔晒個Modam D 線, 例如電源線, Lan線, 等15秒, 插返晒D線入去, 開頭都 O.K., 但後來就唔係幾得, 此方法時得時唔得,後來我不繼ReBoot個 Modam, 直到可以上網同穩定, 希望可以幫到你
作者: mtf08420842    時間: 2009-4-8 12:36 PM

上面講得岩
直接按reset制5秒到
蚊線插線side氣la
錦都5得就電腦問題,或者機房問題
作者: hung2330    時間: 2009-4-12 01:12 AM

試一試個下載速度夠唔夠數
唔夠就叫佢上開換Modam
作者: 睇我唔到    時間: 2009-4-14 12:28 PM

謝各位...好番了
作者: 鼻涕男    時間: 2009-4-27 11:36 AM

26 FUN 係全港速度最快既 Forum      

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0