標題: 牙齒問題 [打印本頁]

作者: 呀俊    時間: 2009-4-15 10:25 PM     標題: 牙齒問題

唉 近排智慧齒好似出左問題 但係我就會考 我應該牙先定讀書先
% |5 U! F/ [+ q) h8 M6 P0 k因為我近排發現 我咬野都有問題 仲食飯太大力 搞到出牙血
. h0 B6 m- T2 m% l; v! J  ^5 `& p大家有冇呢d 情況 因為我都幾驚下 之前杜過牙根 補牙都補到7彩
5 O0 g9 B7 }5 }. z緊張關頭先關d咁既野 我真係好迷惘 不過我都決定左book期check左先
# i+ V: J6 X, @唉 今次真係希望各位會唔會有d咩高見俾下小弟
作者: 自由神    時間: 2009-4-15 10:38 PM

睇牙同會考....唔一定要兩者選其一既/ K) |6 I0 K% F7 F* Z
check左先,唔太嚴重的話會考完先處理囉
作者: 呀俊    時間: 2009-4-15 10:52 PM

原帖由 自由神 於 2009-4-15 10:38 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
! D1 j: h  b7 _5 K, w+ m0 N睇牙同會考....唔一定要兩者選其一既
) A- i7 U# Y; [0 |5 O" ucheck左先,唔太嚴重的話會考完先處理囉
& Y: r4 L5 ~8 F4 d. b% h/ U! L我怕d牙既痛影響
$ T9 A- e. M4 [) m: a8 ]' y咁又係 check左先算 我相信個牙醫已經認得我個衰樣
作者: whiterice    時間: 2009-4-15 10:56 PM

你之前又杜過牙根又補過牙, 有咩好驚!!!
2 a. Q) m8 A. \& O# \# i
/ q0 H7 b- ^$ V0 m如果真係生智慧牙既問題, 就唔係問題啦, 我好細個都生晒四隻!2 L3 D' t. m! m

7 T! v' B5 L2 ]' f; Z如果你係上面氐既, 唔洗 check, 去直接 x (唔識打) 牙啦, 好快, 又唔會有咩問題, 除非個人有心病; w0 I, v3 N3 S: \& X: R, A1 Q, Q

: b. i: B. u+ b+ g下面果 d 又無咩問題呀, 不過要等佢消腫!
- y6 D( A9 `1 o7 C( p" H; X. y( l7 r" I& S
  d& v! D" [% N7 R2 L

# v3 w; c' p- H' S9 \; F
原帖由 呀俊 於 2009-4-15 10:25 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
: z0 K9 Y3 D4 d$ Z) c( v' ]唉 近排智慧齒好似出左問題 但係我就會考 我應該牙先定讀書先8 S4 E$ W, }8 m+ Y- n, j
因為我近排發現 我咬野都有問題 仲食飯太大力 搞到出牙血 ; t8 g/ T$ p" t0 L
大家有冇呢d 情況 因為我都幾驚下 之前杜過牙根 補牙都補到7彩 :ha ...

作者: 呀俊    時間: 2009-4-16 12:44 AM

原帖由 whiterice 於 2009-4-15 10:56 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
* b" c" H% b- m0 k9 \" }你之前又杜過牙根又補過牙, 有咩好驚!!!
( }% r" Y6 i2 o' V+ B8 Q# s* H- a7 Z" m0 c, O& G
如果真係生智慧牙既問題, 就唔係問題啦, 我好細個都生晒四隻!0 t- w" q, V& \; j$ n! D; N( B
2 _% w4 ^( i( v& [" M8 }) `3 v
如果你係上面氐既, 唔洗 check, 去直接 x (唔識打) 牙啦, 好快, 又唔會有咩問題, 除非個人有心病. F( O- R. F7 G! |" C0 l

$ q/ ?/ K- w1 t" t. q5 \; U下面果 d  ...
; s  x5 F5 z: D0 }$ B. S0 qE原來下面無乜所謂架 你搞到我放心左好多 0 U: {' ?, {. k- [
我今次係下面 我上網睇講到斜生好嚴重 搞到無哂心情做野 & k/ `' n) b: z) [) T
聽完你講e+有好返少少heart - u% }! I  E/ V3 H4 M: O+ \
其實每次入去睇牙醫我都好驚 好痛
4 F. m! P4 m# Z1 @9 ?0 k3 D' {" O# G真係有心病個種 入到去間野真係好無助 搞到我驚驚青青

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0