標題: 雅虎電郵被盜用可以點 [打印本頁]

作者: yutik    時間: 2009-7-8 08:06 PM     標題: 雅虎電郵被盜用可以點

昨晚如常login....但帳戶及密碼無效....
$ h0 G# t8 h4 @3 H- N我的email....blog......同埋拍賣account全部唔用得....+ t8 n8 B: Q3 n5 m
試過問yahoo想拿回新密碼, 但我唔記得個保密問題答案....兒時偶像...
4 y: B5 d( k1 B# ^' T  }( ]* ksend email去客服, 佢話唔會畀我reset.....叫我報警......0 y  x" t( I- L
唉......唔想報, 但又想拿番個account, 我可以點?: r& b; O1 O/ a4 i% W
thank you!
作者: kakeidevil    時間: 2009-7-8 08:41 PM

兇佢- z5 Y( @+ Q3 b) }5 o3 i, y
用個新ac 狂sd mail比佢話唔比番你就報警
4 u0 w, r$ Q7 Y; r- [6 e7 l之後冇計; `- A* q0 h8 T  C/ w& F# s: U- A0 ]2 K

作者: vv1668vv    時間: 2009-7-8 08:58 PM

免責條款如何???
/ x2 o: i7 M1 j3 J$ x7 n! Q# S樓主。9 u. U4 e, w/ ?- x+ G4 m# q8 T
最好睇清楚 事件上有無 涉及到有嚴重 “危害”  及 “傷害” 自己及其他 問題。, m' M% d( C5 d' u

/ a, w* t7 F7 ~$ _如果嚴重,不好要怕麻煩。。不過。。
  h* h9 [* w) p: U2 K" s. r' v“報警”都系恐防 被盜用之后,堵截一D...預測唔到既問題 嫁姐。。
作者: PKTung2    時間: 2009-7-8 09:05 PM

點解唔報警 ????
- Y: P. k7 f/ \; g2 |% \" d4 p1 [2 @" N$ H
係咪估到誰人做的 ????
- P: T& @+ A0 D% w9 L) X
: ]8 Q) R8 R8 }  r9 m5 B2 P
作者: remy    時間: 2009-7-8 10:47 PM

樓主, 我上星期yahoo個acc都比人盜用左, 比佢盜用左之後仲要o係拍賣度賣假nike波鞋!
* B* Z0 \/ i) |- p$ q
) l! y8 c/ ?+ K$ Y你快d check o下你比人盜用左o個個acc有無比人用左賣野啦. 呢單新聞在六月已經出左街, 唔淨係你一個人有事, 但我問過警察朋友, 佢話報警都無用, 你預定o個個acc 無左啦.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0