標題: 無█推銷員又出新招 [打印本頁]

作者: 17317328    時間: 2009-7-25 06:00 PM     標題: 無█推銷員又出新招

話說今朝出過街 晏就係屋企訓緊覺
7 l3 ^' T+ D! K5 `8 @訓到5點幾  聽日廳 有對話  |% T, I+ s% |7 M; T  t
一名推銷員 係門口 話 只要禁去第5台就可以睇到 無█收費電話既頻道9 X0 k# l! ?" ~6 m6 r" S( i5 M
(心諗 高清台 得11個台 唔通依家出左新台?)   h4 r: I9 U4 \- Q- c: u4 z, }
之後我啊媽問 邊到第5個台  跟住佢開始入門口 5 `2 v5 s  \9 b" C( J
我幫你睇睇啦    入到黎 講   依家一連18個月都唔洗比錢
- H, G' ^; @( t5 j1 @8 |: r2 I7 {免安裝免機頂盒費免費試睇  18個月 可以睇晒志雲飯局劇集台電影台睇足球呀& T* d' A3 ~: Y7 N; G" y
37個台任你睇  一陣師傅會上黎安裝 你地唔洗比錢嫁  免安裝免收費只係要租返個( a1 |  ]5 o7 b8 p; u: {
控制器就得嫁啦' f9 Q# d  {* L* j" i
之後 我啊爸今日放假係到問    18個月後係你地黎拎返定我地拎走7 a' D& [3 P, M7 o" m
推銷員話 我地黎拎走既  你地呢到咁多人都話黎拎走 $ B9 D% y7 |0 M8 A" Y
因為18個月之後  就到第2條村免費  我地有車會黎拎走晒
( t# R0 }2 |3 U! e" h/ N4 @- p之後我啊爸醒水 問 租幾錢, z: i. I  H5 i, S0 `& @
推銷員 一日都係4蚊  係咪好抵呀              (聽到  心諗 咪上次我啊媽中招個單囉)
" v% n1 i. y8 y1 N2 O, H" E2 u我啊爸:咪姐係一個月百2蚊?5 s& {! W- J# Y4 {+ U* y
推銷員:百2蚊可以睇晒37個台啵 係咪好抵呀 一陣有師傅上黎 安裝嫁啦. ^6 X3 ~$ ?1 b2 J! T: v
我啊爸話唔洗  唔該      
& l. L0 C4 ^5 C8 y* A* A% \, D: I
( [& V$ _0 I+ _- h, K! g( s4 _+ o, \8 _; J& f3 y3 ^/ G
無█今次又有新手法....佢講到好似真係比你睇年半免費咁  f0 {# ~6 H  u* J% H$ G8 m  U) U) B
但係其實咪又係收錢 + z1 b! R  {1 I" x
淨係個控制器 百2蚊一個月!?   咁本身幾錢一個月?
1 G1 u; y* u; r. _3百蚊?       各位兄弟唔好中招!!
作者: eric1874    時間: 2009-7-25 06:06 PM

唔開得無線個名ga咩?
作者: benny1219    時間: 2009-7-25 06:56 PM

原帖由 eric1874 於 2009-7-25 06:06 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif# F2 [+ w4 F/ I6 }" l" O
唔開得無線個名ga咩?
! [) l3 A/ _7 P  S& t& Q* R: M  g
其實大家明就得
5 x; K. k& d+ }, I& Q$ D! ]. k2 \9 r. G0 R8 V
因為收費電視台同無線係獨立運作  
9 A% v2 [- C* h& N  V& T其次推銷員好似係外判 唔關收費電視台或無線事
/ Q) W6 y8 [, k9 @! \
4 Y' l$ V4 V+ v- U7 A* P若有乜事真係要上法庭告 都係告推銷員外判商
作者: 禾確特    時間: 2009-7-25 11:17 PM

佢地o黎我屋企都係咁講!! sell o野咪 sell lor, 做乜係度呃人啫??!!
作者: 17317328    時間: 2009-7-25 11:44 PM

原帖由 benny1219 於 2009-7-25 06:56 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
+ \4 \* l# G# Q* N8 \" W1 C
2 [& h  ^2 Y4 x0 v8 W其實大家明就得
' ?9 S7 J3 o# J% K0 I- P+ b4 P# p7 J% ^, Q& b, [
因為收費電視台同無線係獨立運作  
  a- w, I  e) U+ a; q其次推銷員好似係外判 唔關收費電視台或無線事
+ P9 z' b' @# M, f$ t
8 v) R% p1 H3 s6 b1 ]& w, c若有乜事真係要上法庭告 都係告推銷員外判商 ...
3 @" g0 B# [- Y/ ?" Y6 T" V) B
原來係咁 . Q0 l+ {) }# l+ [
樓上位人兄講中個point  點解要用d咁既手法
作者: pcm12345    時間: 2009-7-26 12:36 AM

咁易俾陌生人入屋既???
作者: iris99    時間: 2009-7-26 12:50 AM

佢搵埋d 令妹仔拍門....仲要幾索
作者: shamanking19    時間: 2009-7-26 01:03 AM

佢地又點止得一招咁少
+ {8 n2 S" B; X8 e8 ?我都有收到電話,都係免費睇無線收費台18個月
& E8 ]/ v, q$ C仲送埋張無線生活咭俾你先, U# F+ t% R: s
只要用返now果個解碼器就睇曬咁多個台,除左成人台: l8 I2 p+ S: z) {; D
但係now果面會收返每日$3.8唔知乜野地底傳輸
& k9 r) a( B& K  l# K2 ]- x3 O但就免兩個月錢
! z4 ?. z0 t: U1 e3 E咁根本唔係免費
作者: 天使塵    時間: 2009-7-26 03:54 AM

在香港搞收費電視根本是死路一條【冇波睇果隻】
作者: poneil    時間: 2009-7-27 03:24 PM

我都有收到電話,話可以睇番D咩咩劇集,贱人飯局咁+ @0 T: f# e4 M/ \2 T
又係話用返now果個解碼器7 L0 i4 \5 ~/ L) ]( Y9 V
但我心諗上MSNxTVB都睇得番,咁我點解仲要俾錢!?4 n1 u6 {- B) z+ J1 C+ j, v$ |! e
每日$3.8,一個月又要再俾多舊幾!都有病架!!

作者: 乂小林乂    時間: 2009-7-29 09:53 PM

佢地如果係咁sell 講無記就無記 + `0 y. |5 j* `1 O; g
洗乜█左佢
作者: 68833888    時間: 2009-7-30 03:50 AM

都有病架!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0