標題: 點解人會唔開心呢﹖ [打印本頁]

作者: ffflung    時間: 2009-8-1 05:41 PM     標題: 點解人會唔開心呢﹖

好唔開心﹐好唔開心﹐負能量點解會比正能量多﹖
作者: kakeidevil    時間: 2009-8-1 05:46 PM

老細,出過火會開心d
作者: shamanking19    時間: 2009-8-2 12:00 AM

因為人係有思想動物,會有七情六慾囉
作者: puikwong    時間: 2009-8-2 12:18 AM

去唱K或做運動發泄一下,正能量會再提升!!
作者: maklongfung    時間: 2009-8-2 12:21 AM

要知點解唔開心; x/ x( y8 r; ]( ^; v. ~5 y0 F- L
就要睇下你有咩令你唔開心
8 V% @. K, S/ b開心可以很簡單,心中沒愁,人就會開心
5 z$ \/ z7 @: Y' l7 J. @好明顯,你一定有很多愁...
4 S+ I, V8 ?0 t; u+ p# j$ [4 |負能量與正能量,根本發自你心中
' g% O1 W$ U4 I不然的話,人不會有感情吧~~~) t6 C) Z+ e$ h5 @/ V$ X
要多些正能量,就不妨多些做運動,紮馬也是不錯的~~~
' [+ O/ t2 Z# z讓心中不快的東西,在運動中舒發出來,就會有不錯的感覺~~
; Z- h# I( Q" K! _) E* x紮馬也能提升自己對痛苦的忍耐,不是說笑的,你可以試一下紮馬~~3 v' V- @* E5 r! T& _
定立紮多少時間,就一定要支持到目標時間^^, D3 v+ H; h  j
加油!!!快樂的來源有時就是從痛苦中得到~~~
作者: master20    時間: 2009-8-2 02:22 AM

原帖由 maklongfung 於 2009-8-2 12:21 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif4 v' ~0 x  ~, N* g; {8 i' v
要知點解唔開心! o2 K2 N4 ]4 P1 I+ g
就要睇下你有咩令你唔開心
/ ~' W, m1 Q9 n7 x5 _1 W3 o開心可以很簡單,心中沒愁,人就會開心
- C. K1 p5 _/ \好明顯,你一定有很多愁...
. ]6 ~' `' K2 |/ l負能量與正能量,根本發自你心中
0 Y, ?7 i( r, |  T不然的話,人不會有感情吧~~~
7 b4 @6 ^' r9 A* v要多些正能量,就不妨多些做運動,紮馬也是不錯 ...
' H3 X- p- W1 N& ?7 r6 x
大師良言,晚輩謹記!
作者: hwkeung    時間: 2009-8-2 04:05 AM

唔開心多數出個火就無事啦, 但你成日咁多負能量,
* D. Y& N  P/ F  _) f/ t勸你不如做多d善事好事, 幫多d有需要o既人," w, ^) o3 m. F. M" i& D
無錢咪出力囉, 自然你個人會開心好多.
作者: 812694    時間: 2009-8-2 05:20 PM

有一本書話:8 k  q- Z* Q  E! w' L
只有人類會為冇而唔開心,9 A- c5 v0 M; F: |1 h: H
其他動物只會為有而開心.
作者: wind69    時間: 2009-8-2 11:30 PM

人生路本來就不是平坦的
! k& v! ?% a5 n& p! C雖然每個人都希望前路暢通無助3 c! A; q3 @5 s1 x
實際上,人生就是要不斷重複的攀過高山越過低谷
2 a3 C, V9 a7 S( P- M當你辛辛苦苦走過崎嶇山路到達峰頂,
/ v, w6 K& @& @/ _0 G0 M1 d2 k0 t遠眺四方,心曠神馳,大地就在腳下,你話幾過癮!
9 ~% y( t' l) M& ~1 B# s可是無論山上風景有多好,路還是要繼續走的,
, j1 h" e; M+ V% C: u繼續走,不全因為高處不勝寒,而是這樣才是人生。
* V0 d% A( j) [0 a9 F& d當你往山下跑,還要是跌跌碰碰的在谷底徘徊,前路茫茫,
- C9 V# G  i: v% l6 t1 f唔開心,心情壞就緊架啦!聖人都會皺一皺眉頭啦!何況係普通人呢?
0 K! s5 B& N( S  G1 L; W又不過無論在谷底日子有幾坎坷,路還是要繼續走的,無錯!因為這也就是人生。
6 K; ^! Z; k' O0 ]: ^0 p- W, l有人會說,其實只要將高山移走來填平低谷,路不就變得平坦了嗎?8 x& j% f9 ]' [1 L  i; a/ x
說的也對,但到時,快感跟失落也會隨之而消失,
* m4 y2 `4 N, A0 }9 Q" H沒錯,人生的路會變得平坦,可是再不是有任何的驚喜。 0 g5 u  O0 \5 m9 y2 F3 b8 n% q& [
行屍走肉的日子,還有什麼意義? 4 I) z5 K2 l% _+ `# L
就好似呼吸一樣,
0 s0 J, h6 v7 Y' j) x+ Q人怎麼可能會只顧吸氣,連呼一口氣也不情願呢?
* q- Y1 Z9 S0 e. Q3 U  C& _; C. U3 W要活著,就要面對。4 A# c1 ]: T  g4 z0 A- Q0 u
開心跟唔開心,都不過是人生的一部分而已。
作者: cheery    時間: 2009-8-3 08:58 AM

原帖由 wind69 於 2009-8-2 11:30 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
1 p% V& w0 A4 w# X, ^: R人生路本來就不是平坦的. z  `, V4 q3 I5 W0 m* \4 }
雖然每個人都希望前路暢通無助
' w- g# c! g( v( n實際上,人生就是要不斷重複的攀過高山越過低谷: Y! `" J4 ?( h% @5 S" N
當你辛辛苦苦走過崎嶇山路到達峰頂,
: G: i9 J% _) _$ z遠眺四方,心曠神馳,大地就在腳下,你話幾過癮! ( r# |$ ^3 F( u- X
可是無論山上風景有多 ...
4 C: o; ?( _# W2 t9 H. h8 {+ Z, e0 D( D, }
我好感動0 E/ ^* w0 g0 B5 a" f: n5 i7 t

- Q6 W/ H7 \' u! h; S1 m# D人怎麼可能會只顧吸氣,連呼一口氣也不情願...
# `0 E7 x/ v, H  q8 x: V. n) J2 {/ l5 G6 Y, r7 f- E3 L
太正
作者: 12d3    時間: 2009-8-3 09:23 AM

貪、嗔、癡三毒.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0