標題: 英國專業乞丐年賺93萬 [打印本頁]

作者: billya    時間: 2009-8-11 03:11 PM     標題: 英國專業乞丐年賺93萬

英國的專業乞丐快速增加,他們不少人白天有正職工作,晚上行乞,每晚可賺200英鎊(約2500港元)。英國萊斯特郡警方表示,上月逮捕20名乞丐,他們都不是無家可歸的遊民。其中一名被捕的女「乞丐」坦承,為了裝修家裏的新廚房,所才利用下班後的時間,到街上乞討「賺外快」。( H6 k/ M/ u* e. M2 ^
警方表示,如果周五或周六「生意」好時,這些乞丐每天可賺到200英鎊。全年加起來高達7.3萬英鎊(約93萬港元),堪稱高收入。咁好撈,我都想做ar!
作者: 大浣熊    時間: 2009-8-11 07:59 PM

但係我覺得英國ge物價比香港始終都高好多.. -0-" 佢食用都係果度.
作者: SCM    時間: 2009-8-11 10:04 PM

係香港都係做風水佬好賺
作者: chung11    時間: 2009-8-11 11:24 PM

哈 !! 估唔到做 " 乞丐 " 都賺唔少 !!
作者: shamanking19    時間: 2009-8-12 12:14 AM

做乞丐真係好賺過好多人,唔怪得愈來愈多啦
* p& z% B) {' E香港有好多乞丐執住幾楝樓收租既
0 K+ o. E. Z; ^& p喺大陸更有大學生走去做乞丐
作者: toy3hk    時間: 2009-8-12 12:51 AM

原帖由 大浣熊 於 2009-8-11 07:59 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif7 x- z: V; I- ?: c+ G
但係我覺得英國ge物價比香港始終都高好多.. -0-" 佢食用都係果度.
3 i5 |. j% _, N- s& k# ], o& X' N& a
' u9 C0 b; `+ v+ P$ W  u' X% D3 c
物價高~亦都搵得多~所以LE個唔係問題
( O; {* g( o- A" m6 C/ M8 B, U! t" M6 M7 y7 j
做乞丐真係唔錯~因為唔洗交稅~發死佢

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0