標題: 髮泥或者GEL [打印本頁]

作者: shamanking19    時間: 2009-8-14 02:22 PM     標題: 髮泥或者GEL

唔知大家係用開邊一隻髮泥或者GEL呢?
6 l8 h& A& K2 o# g# f1 l" y& X3 z: g: I+ t' A0 b
因為我宜家用開果隻真係好唔掂,唔知各位有咩好介紹呢?
作者: kaing    時間: 2009-8-14 04:39 PM

其實係點唔得法呢?
9 b! X4 }+ K$ {8 [& h7 k+ m, T因為髮泥都有好幾種....真係要睇下你想要d 咩
作者: shamanking19    時間: 2009-8-14 04:49 PM

我宜家係用緊gatsby六角盒﹐但係完全唔夠力,都定唔到形,好快dul返落來2 C5 e; Y2 W+ C* Z! u
之後洗頭,洗好耐都洗唔甩,重勁傷頭髮
作者: 151350132    時間: 2009-8-14 05:20 PM

用""紅ice""整成個頭再用""紫faddy""重點定形' X! ?; z: X* e) q4 C, {
呢兩隻都好易洗~around$40就有一支. S1 c: \' S/ u) c
好快dul...就要用定形噴霧
" Y0 [4 W% K0 P7 Y' k$ @; hgatsby六角盒....只係初心者先會用
% s* V# D( I# U& j8 b' g又"肥林林"又難洗
0 g& J( \" c+ L( V多數d人岩岩開始學整頭就用佢入門....- j3 d- e+ \0 n$ a; ]
我都冇用呢隻成5年...
作者: andyho    時間: 2009-8-14 06:05 PM

原帖由 shamanking19 於 2009-8-14 04:49 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif6 G8 v8 V, f$ D0 L4 G
我宜家係用緊gatsby六角盒﹐但係完全唔夠力,都定唔到形,好快dul返落來
" }# L9 j- o# V+ [/ j7 w2 S& v( v之後洗頭,洗好耐都洗唔甩,重勁傷頭髮
4 a, O' Z% B, f8 P8 U/ c
" O7 O* m4 P: o. Z# ^) A) v6 Z
gatsby現時的新系列,即是木村做代言人那種其實不錯,比你所講的六角盒好好多,3 ]* j4 E" S  S: w
我以前在日本買過及用過資生堂出的GERAID男用髮泥,OK而且不太傷髮。
0 x2 S' W1 ^6 I在銅鑼灣時代地庫那家賣很多日本水貨髮型及護膚用品店,有許多日本水貨髮泥," R  R: r$ w0 G. I# P
你可試試UNO系列,好像也是資生堂出的。- r) q" G. g+ h0 |& {6 E1 \4 z1 u

; P! H$ J" j: \2 r. K你覺得不夠定型力,會不會是髮型的問題?如果髮型師夠功夫,視乎你髮質及長度剪出合適髮型,4 ~! `/ v/ Q" E' B  h4 y/ I
理論上用市面上大部分髮泥都SET到頭。
作者: nowziki    時間: 2009-8-14 08:28 PM

唔好再用GATSBY,太難洗,我髮型師試過有個客長期用GATSBY,洗頭用洗頭水洗唔掂,最後要用洗潔精洗先得...
作者: eric1874    時間: 2009-8-14 09:05 PM

gasby係以前6角盒o個d先難洗,而家木村圓形盒其實ok,可以買合迷你版試一試lor
作者: shamanking19    時間: 2009-8-15 12:45 AM

我唔係專業髮型師,所以想揀一啲比較好既泥或者GEL
" T. J) J4 t6 |& b# t# jGATSBY好多人都話唔好用,所以我想轉其他
+ w+ Z* q! N, J+ p- W' B宜家各位提供既有紅ICE、紫FEDDY同UNO呢三隻
作者: infjlam    時間: 2009-8-15 04:59 AM

原帖由 shamanking19 於 2009-8-15 12:45 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif4 Q0 q( d, M6 R$ K: Q
我唔係專業髮型師,所以想揀一啲比較好既泥或者GEL; ^  F" C6 ^0 h" {0 L1 W
GATSBY好多人都話唔好用,所以我想轉其他& U/ I! N5 C) I% c* k% K. |
宜家各位提供既有紅ICE、紫FEDDY同UNO呢三隻
; Z) r) y  P4 w& ?- S
/ u* J1 y- l% r. V8 `4 S
你試下問下D髮型師,好多都推薦用Feddy( w5 P8 `1 P8 B$ z$ H& o! w+ Q/ b
幾隻我都用過,都係覺得Feddy平靚正

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0