標題: 為風災作的東西~~ [打印本頁]

作者: maklongfung    時間: 2009-8-16 06:52 PM     標題: 為風災作的東西~~

天災8 S7 M5 w: _* J0 r( k

6 F4 O5 x- A' q6 I' e) y1 o天降之災躲不去,風雨暴來只能隨。9 z/ @7 U9 m) y1 |
雨點猛擊人心碎,泥石湧至人空虛。
) f2 l1 b* i  I* z+ E風去剩下傷心淚,雨過滿是悲哀水。
0 x' ^: u  n6 _3 W人亦已去不能追,晴天重來災已去。
作者: 自由神    時間: 2009-8-16 07:09 PM

樓主你原創嫁?
作者: maklongfung    時間: 2009-8-16 07:21 PM

原帖由 自由神 於 2009-8-16 07:09 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
! R: q! P0 i, f/ g+ g2 |樓主你原創嫁?
/ w8 i/ p/ \+ B7 W7 w7 Q9 c
是喔...我已貼在香港討論區,facefook同埋e個討論區^^
作者: shamanking19    時間: 2009-8-16 11:58 PM

天災的確係躲不過,但有時如果唔係加咪有人禍,災情都未必會咁嚴重
0 `8 Z1 {% d  M3 i/ S# Y+ O; _. k我地真係要好好保護大自然,同咪要遏止一啲貪污、偷工減料情況6 d% V3 ]9 x& l  z& H+ G8 K
今次台灣風災死左咁多人,又催毀左幾條材莊
% A( K6 L- t7 u+ b/ F真係好慘,死去的人固然慘,但在生既人更慘' X# {; D5 s" A
除左要面對失去家園之痛,重要面對失去家人既痛苦
8 x" S: ^1 n! ]$ B希望佢地可以快啲重新振作起來
作者: yckwan123    時間: 2009-8-17 01:34 AM

快啲重新振作起來4 J! {2 e& y/ ]) L8 I1 S6 G
- P8 i9 {+ Y) z6 Z3 L
作者: lalaso    時間: 2009-8-17 02:58 AM

咁勁~ 我無呢d天份~ o

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0