標題: 老公打機不陪老婆令她變心究竟邊個錯﹖ [打印本頁]

作者: mycar422    時間: 2009-10-20 11:21 AM     標題: 老公打機不陪老婆令她變心究竟邊個錯﹖

朋友話我知佢日日一放工回家食完飯就打機,通常一打就是深夜1-2點先瞓,佢話佢不能自拔,佢又話妻子好悶好想佢晚晚陪佢睇電視傾計並對他講,要求他唔好打機,叫佢陪佢,因為老公打機令佢太得閒無野做,無奈跟網友晚晚傾計,傾傾下發生感情,妻子怕泥足深陷,於是多番叫老公救佢,只要老公肯陪佢就不會再同男人傾計,亦斬斷情絲,那就不會婚變,但由於老公無法控制,情願讓老婆跟別人發生感情都不肯不打機!一個不陪老婆並晚晚打機0既男人;一個晚晚跟別人傾計談心0既老婆,終於妻子變心,仲諗住跟老公離婚,究竟邊個錯﹖這種情況下其實仲可以補救,因老公話愛妻子不想離婚,但似乎他愛打機多d,因佢話無法放下打機,咁點算呢﹖
作者: 12d3    時間: 2009-10-20 11:28 AM

咁點算呢﹖
4 B+ z& t3 N0 G4 Z5 {3 s
( Y% S  t, D7 @離婚, 繼續打機.% E- c, z" x! d& E: X; A
反正你朋友都已經選擇打機, 不陪老婆.
' x9 r* Q; h9 Y* c' h; f7 v就算叫返老婆回來, 你朋友可以不打機, 陪老婆嗎?6 y) g9 r7 O9 ~; u5 [3 J

9 A+ n4 _7 e6 R  L* ~我記得樓主你年紀不輕, 你朋友的年紀呢?
作者: mycar422    時間: 2009-10-20 11:33 AM

咁點算呢﹖
8 }$ P% H' \; B; O( t
8 H9 W$ F( O  T/ t離婚, 繼續打機.
8 R) G5 d7 L0 t( J反正你朋友都已經選擇打機, 不陪老婆.* S- S# P( h, f5 m2 j1 ?
就算叫返老婆回來, 你朋友可以不打機, 陪老婆嗎?
3 K7 ^+ v5 p6 t/ P  D! N' x+ y( y8 e* k4 b
我記得樓主你年紀不輕, 你朋友的年紀呢? ...
( N3 [: M! e0 _: F3 {7 D  l; |12d3 發表於 2009-10-20 11:28 AM
9 t8 n- f/ ?9 n8 d$ o4 O我朋友54歲,今次是剛剛再婚2年!
作者: infjlam    時間: 2009-10-20 12:59 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,
9 b/ G: E: ^0 _1 u! U: i. q. d幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬
作者: aerodusty    時間: 2009-10-20 01:46 PM

that husband really got problem like that.... game only also can be like that...., q! }! S) B/ q- C& f% O- Q; f$ `: B2 i
don't marry if like that~
作者: 守望者    時間: 2009-10-20 03:31 PM

病態games徒,無法自控,要睇醫生或輔導先得,否則家毀妻離!朋友或太太要鼓勵他見輔導或看醫生!
作者: DOG9922    時間: 2009-10-20 05:59 PM

都好難講!
作者: ado777    時間: 2009-10-22 01:27 AM

我認為佢老婆應該帶佢睇醫生
作者: sssyyy    時間: 2009-10-22 02:13 AM

冇話邊個錯,
4 |: ~7 Z" t! Y7 ]: q# ]8 v但係做老公應該體貼d..
作者: vv1668vv    時間: 2009-10-22 02:32 AM

有時真系一家唔知一家事。。。曾經呢。。
" r& f/ c- I2 M" u0 L3 Q有個朋友既老婆,系某某,什麽“巨星”后援會(即系乜水FANSCLUB)會長。
3 Y& i. b: f# c- i: b! t) f/ r) m# d- G
距每一日花盡所有時間去做聯絡,打E貓。打電話。
$ b! w6 ~8 z8 o7 U" e$ ]每個月花錢,買CDDVD,相片,買機票,組團外景探班,睇演唱會。多不勝數。
" m5 a; ^$ F: t3 L% v/ _/ v過左5年,結果距老公頂距唔順同另外一個女人一走了之。* V% A% N$ m* S" _
個老婆仲走去同周圍既人講,話被老公拋棄。。!?2 r- \  ~8 V/ ?3 h. i& B  T9 ~: Y

& c/ t% {; d: y5 v* \D又算什麽??
作者: chikai_haha    時間: 2009-10-22 01:24 PM

2個都錯吧~~
作者: winson0321    時間: 2009-10-22 11:35 PM

老婆錯
5 r2 g, a( I3 {應該同老公一齊打機
作者: kuru    時間: 2009-10-23 01:22 PM

冇話邊個錯, 合則離, 不合則去
作者: Dicksonlam    時間: 2009-10-24 11:09 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,0 M$ Q, H7 D2 p2 g/ o; h2 ]. `
幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬
作者: CAT8833    時間: 2009-10-30 11:57 AM

都好難講!
作者: 魚佬    時間: 2009-10-30 12:22 PM

朋友話我知佢日日一放工回家食完飯就打機,通常一打就是深夜1-2點先瞓,佢話佢不能自拔,佢又話妻子好悶好想佢晚晚陪佢睇電視傾計並對他講,要求他唔好打機,叫佢陪佢,因為老公打機令佢太得閒無野做,無奈跟網友晚 ...
% D" I1 D& `5 F2 r/ cmycar422 發表於 2009-10-20 11:21 AM
- g. V% N4 m- X$ b
% s6 @+ A. d) w" k3 Z: U) [( f同老婆一齊打機囉
作者: kch123    時間: 2009-10-30 12:53 PM

兩個都冇岩,冇錯吧!
作者: chunchunchun    時間: 2009-10-30 01:51 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,7 _- O% i, R( n; t# T
幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬8 B/ _* G# z2 A- D5 e. s6 l
Dicksonlam 發表於 2009-10-24 11:09 PM
5 k: \" X+ W7 j/ y' P4 A- `, C& k+ M6 G. L8 m3 y
你個copy cat 有無懶d 呀, 改都唔改下

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0