標題: 未見過唔貪錢的燦婆!你們有無見到例外呢﹖ [打印本頁]

作者: 幸福男    時間: 2009-10-26 12:57 AM     標題: 未見過唔貪錢的燦婆!你們有無見到例外呢﹖

分別有三個朋友,第一個30幾未婚經營小本生意;第二個40幾離婚做看更;第三個50幾都係離婚兼在大陸做生意!他們三個各人都在大陸找老婆或女友…( Q# T: D' r2 f8 X' ?
第一個因為小本生意無大收入,他的大陸老婆來了香港後,又要買東又要買西,但發覺老公的生意只是小本經營搵錢少,她想買的鑽石介指無望,於是就離開了他, 返大陸長住,再搵了另一個老襯嫁了;
% m2 B1 z) q/ g. M% e+ P8 t6 W  ^3 ^: R+ N, y* a5 y& A( V2 M: |
第二個因為剛結婚一個月就失業兼癌症復發,他又老又醜的大陸老婆於是拿埋他所餘的幾百元走返大陸,再無打電話或傳「愛的字句」的短訊給他,但其實之前他已講明給燦婆知佢無錢兼有曾患過腦癌病,只是燦婆以為佢所謂無錢不是無到得幾百元果隻,更以為佢的癌是不復發,但誰知不是佢想像中的就一走了之;2 G* B+ S* S6 ~3 o+ K
2 x) ~7 S/ H! h: @9 s% k, r# ?
第三個亦都因為在大陸做生意失敗,供給燦婆女友的樓都被燦婆女友佔據了,而燦婆成日為了他無錢就嘈過不休,終於燦婆頂唔順趕他走,如此又分開了!) t: z5 s+ v  v3 U) p; Z

0 a1 v( `' I4 Z+ L. |' _4 b其實聽聞還有不少,這只是我眼見的朋友際遇有這幾個,到目前我都未曾見過一個燦婆搵香港男人做情人或老公是不貪錢的!所以對燦婆好有偏見,請問你們有無見到例外的燦婆﹖
作者: 角都    時間: 2009-10-26 01:44 AM

其實我覺得大陸女人只係合適做娛樂,發洩工具! }& v) [9 k2 Q7 [
同佢地講道理,做人世,浪費gas  M6 q( L7 E, |) v( |
你有錢時就咩都得,無錢時就趕你走
# O8 e- k6 q& C) v4 U$ x; H& i( a- G. H0 X" E
以我所見,都係只見無禁貪的大陸女人
作者: 艾官    時間: 2009-10-26 02:24 AM

唔貪錢既大陸女人同有氣質既香港女人一樣~有就一定有~不過比較少見者~本人兩者都見過
作者: infjlam    時間: 2009-10-26 02:55 PM

講到錢,港女又咪係差唔多...
作者: 12d3    時間: 2009-10-27 10:04 AM

講到錢,港女又咪係差唔多...9 ]# K: M4 w/ h; G, z
infjlam 發表於 2009-10-26 02:55 PM
8 G. J( O7 ^# u3 F1 [" p) e
0 E& x; \9 F( k1 _同意, 中國女人(大陸 + 香港)一樣貪. 買貴野買名牌比中國女人, 有邊一個唔中意?! T2 M3 n# {5 \$ c* M2 A. G3 Z

& i/ M0 f6 v: z" `- _% Q" e4 r香港女人有樣野衰, 成日以為自己係公主, 豬扖扮上菜, 以為全世界男人溝緊佢.
作者: gt2686    時間: 2009-10-27 02:18 PM

無錯,其實無話邊個地方的人唔貪錢,就算我地香港人都是這樣。
+ w  c$ b+ F7 X* J; x' m所以,以係我地唔好只是話燦婆才會貪,我地香港其實都是這樣。
作者: 魚佬    時間: 2009-10-27 02:34 PM

大陸都有好多好女人
作者: gt2686    時間: 2009-10-27 03:22 PM

大陸都有好多好女人
' F2 O( |& V$ k* \- z8 U7 A魚佬 發表於 2009-10-27 02:34 PM
6 p7 m+ ]. ^7 f; Q, z
. ^# s5 H  {1 V8 [4 n咁又係!有時我覺得大陸人的態度已經有進步。
作者: brontobe    時間: 2009-10-28 05:01 AM

無.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0