標題: 許文彪講得好 !!! [打印本頁]

作者: wai0818    時間: 2009-10-27 07:08 PM     標題: 許文彪講得好 !!!

[youtube3]8CpDJArf6NI[/youtube3]& e  e9 h* ^4 M' f5 X$ ~1 s& @$ k
- z! @1 m. ~8 d6 B( m& T# |
呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?
作者: wai0818    時間: 2009-10-27 07:15 PM

[youtube6]Z408F0PqOJc[/youtube6]. H4 F" U0 q+ F  K/ E. D
! y: C7 m' }! f
再加一個純聲改圖版
作者: goodnicelady    時間: 2009-10-27 08:32 PM

呢個世界真係唔公平!莫講話供一層檈,有好多人窮一世都未必可以供一層樓!
作者: infjlam    時間: 2009-10-27 10:22 PM

@7 f. u# w& C6 v. M% {. F- E( ^% y5 k) a+ K5 D" H& a
好似我咁,公屋居屋又冇資格,逼住買私樓,一供就要幾廿年,大半世人,就係為左幫銀行同地產商打工!
8 U0 Z$ }4 `- V6 O6 S2 C3 @' e+ r# ^除非我有日突然間發左達,否則供樓已經攞左我大半條人命,平日就要死慳死抵,冇閒錢剩!0 Q% `4 ~1 ~5 ~  V0 A3 z0 U" ~/ @: z
(其實我個case已經好好,起碼我之前仲俾得起首期供樓)
( o0 b& |9 C+ A4 h3 ~( [( W
& ?( u$ L6 M6 o, i香港人搞到咁折墮,真係多得班香港無良發水地產商,同埋官商勾結o既香港政府!
作者: wai0818    時間: 2009-10-27 11:36 PM

好似我咁,公屋居屋又冇資格,逼住買私樓,一供就要幾廿年,大半世人,就係為左幫銀行同地產商打工!! K) e) \. `. _7 Z' N3 O4 o6 `) n3 \
除非我有日突然間發左達,否則供樓已經攞左我大半條人命,平日就要死慳死抵,冇閒錢剩!. |: z6 h* c4 Y0 E
(其實我個case已經好好 ...+ |' n5 y  z$ n
infjlam 發表於 2009-10-27 10:22 PM
4 J& z6 m. K3 p% _. ]5 [" B
  U. v2 e8 w8 d5 t5 U. S0 n8 V
好多人真係公屋又唔夠資格申請 , 又買唔起私樓   , 不過有 D 香港人 ( 仲要係似住有錢果隻 ) 真係好鍾意同你講風涼話: "你地一定要買樓咩? 租唔得架咩?" 班有錢佬小心物極必反, 唔係樓價, 係人心, 遲早迫到香港人真係會暴動

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0