標題: [時事] 669億元,人類史上最大劫案!!! [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-1-17 02:42 PM     標題: 669億元,人類史上最大劫案!!!

一小攝既得利益者搶劫香港牙   $ ^4 H9 e# Y9 C# i' U; l5 h5 F

& ^. d. t2 K+ F+ H2 ]$ G- x3 X[youtube]n64Sb0y8W1g[/youtube]
作者: jojojojoj    時間: 2010-1-17 03:26 PM

2 x8 {9 q. ~1 O* W' h
8 {# N" K8 `5 J" L. K; e9 Y就係哩班人
作者: 電梯男    時間: 2010-1-17 03:38 PM

# {/ |3 U- }  ^
1 q1 W+ T+ [; @+ }就係哩班人
, H, M, K! r% X9 s: ajojojojoj 發表於 2010-1-17 03:26 PM
6 [) l. `3 O( G2 O

- E+ d) c; l: R7 y- [+ I仲欠一個 "梁美芬"牙  
作者: vbvb    時間: 2010-1-17 05:06 PM

期待破案呀~~~~
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-17 09:15 PM

. T2 J* k2 r$ |& @# D
! d" i/ u; w2 ~- x" B# T& A仲欠一個 "梁美芬"牙  
9 u* I+ K$ \; h9 p  c電梯男 發表於 2010-1-17 03:38 PM
5 f  R: [- B5 H5 y
呢個教狗屎垃圾法律嘅鼠王, 竟然缺席投票?
- o+ h' {( ]$ l1 u8 H; f一定係驚俾大角咀班選民斬!!!
作者: e_e    時間: 2010-1-17 09:34 PM

http://xs.to/image-E4C6_4B52053D.jpg " K& y3 Z5 Y& q  [+ `
! v9 m2 _" ?9 |# X. D. @- N, M
就係哩班人
4 B& t" ^; V! Y( }jojojojoj 發表於 2010-1-17 03:26 PM
7 s- T3 U9 t+ Y
騮哥 ... 你做咩野???
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-17 10:47 PM

2010年1 月16日香港島發生一起劫案,賊人掠走669億港元。
1 H# l) V! \) ~6 w/ `5 p/ h事發期間事主反抗,遭兇徒同黨以糊椒噴霧襲擊,百多人倒地不起。4 C4 c. g4 S6 k- _8 h1 t. d
大批手無寸鐵的事主,血流披面,棄於馬路中心。期後,歹徒被事主圍困六小時後,由大批
: ~: Q5 V( {5 ]; }不明來歷的武裝份子組成人鏈護送,由預先發掘的地洞逃去無縱。
4 ?  ]7 \; ^+ A0 X曾經有一事主以塑膠樽反擊,擊中其中一名中指有缺陷歹徒,惜未擒獲,只能令其終身殘廢
' I1 h! v% I* {  Y6 E+ o2 ~,從此永不抬頭。/ t9 k" u+ w8 H" [' O: n0 u
香港重案組嚴重譴責被劫的事主不應採用任何形式的暴力,影響兵匪的和諧,以及官商的勾
: M: \/ d. _* ^; l' j" i結。

作者: 電梯男    時間: 2010-1-17 11:12 PM

期待破案呀~~~~
2 O& S0 Y8 h9 D! _4 tvbvb 發表於 2010-1-17 05:06 PM
0 C1 b! G. ?" F7 O# p8 z6 o

4 E4 w& d* k4 `# l% U: s% Z/ f全部殺頭牙  
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-17 11:29 PM

2010年1 月16日香港島發生一起劫案,有31隻老鼠掠走669塊芝士,然後從地底逃去無縱。現
  r% ^. S3 g3 k* v人民懸紅669億通緝31隻鼠輩,如任何人發現其藏身之所,請即用熱水將它們當場殺死# Z& R; ?% O0 a' X

作者: 魚佬    時間: 2010-1-18 02:05 PM

仔: 老豆, 我諗住買部相機,好唔好?....+ \1 ~5 Q$ w5 D. H
父: 無啦啦又要買相機?
4 s) O, h3 M3 T( y仔: 無, 我諗住學多門手藝增加自己競爭力....+ L4 H# j3 U7 p8 u* y4 c: i8 ]
父: 增加競爭力有好多方法, 點解要影相?
& ]) J4 V# |3 X/ i( g# X# w5 k仔: 其實除左爭加競爭力, 有左相機仲可以改進我同d 女朋友既關係, 方便我同佢地出軌接軌.....
; c, `* `% J' E+ X1 Z& M5 U父: 得喇得喇, 咁要幾多錢呀?
* F' d6 }& s& e. d( w仔: 6萬6千9百
9 c6 E* F* n+ b, B# d父: 咩話? 一部相機要六皮野?!: s4 O/ m+ z3 c3 _2 i$ d9 E7 |
仔: 老豆,其實六萬幾真係唔貴, 我買既係canon 將推出既1Ds Mark X ,頂級機又HD又19幾下連拍又防水又曉飛天又盛,
' g6 m9 q' l! x8 ~8 R0 W" q* \# a% T加埋其他配件,鏡頭,閃燈, 相機袋,避孕套咁, 六萬銀真係差唔多......我仲諗住耗資數千, 係屋企最好既地段起個防潮箱黎安置佢...
* N* W# S8 S4 N父: 你d 咩女要用6萬幾黎接軌?想當年溝你老母...............
3 ?& }1 G' L" z3 x+ F仔: 唔係咁講ar 老豆, 而家溝女界競爭幾激烈你知唔知, Jenny 同我講外面幾條仔都已經買左Hasselblad 509, Leica M16, Nikon D3XYZ 果d....
3 f) b/ `% f+ \! b% PJenny 話我再咁落去真係會被邊緣化......; b! ^2 v! m! `" N8 c" r
父: 講到尾都係你條女要你買.......
( x3 t3 J$ |$ {+ D仔: 其實我地好抵架啦, 呀Jenny 計劃又隆胸又削面又整鼻咁,夾夾埋埋都要廿幾萬, 我地出六萬幾算得係咩? 人出雞我地出豉油ja....
! |/ r8 u7 O- R$ |就算係人地出豉油我地出雞, 人地d 豉油咁好味, 我地拎黎Hi d 汁點下都抵啦.......8 r% ^, H/ y0 m% C, T  N
父: 但我地仲住緊公屋, 細佬做Mc 記仲做得好辛苦......  `' n2 i, F5 S) K+ J6 J
仔: 細佬果d 窮鬼, 爛泥扶唔上壁, 好心佢就自己發奮唔好靠人啦. 有左相機之後, 競爭力提高左我就可以接下freelance呀, 吸引多d有錢女番黎咁.....,
, u8 J6 X( G) T' u* f到時一定能夠解決我地屋企貧窮既問題!況且買部相機唔係剩得我受惠, 你地都可以用! # H+ u  g0 A( R4 @( x
父: 點同ar!你就可以用黎影好多女, 而我, 只可以用黎影你老母! 公平咩?! 仲有!相機都有好多又平又好用既選擇, 點解唔考慮下?!
, v8 U$ A" x0 t" o7 i  M仔:  呢d 野, 你地d 50後既老野識條毛咩! 咩都剩係識批評, 一句都尾都係錢之o麻....總知我Jenny 話買部就買呢部啦!
, P( J7 \3 X" P$ r- s父: 根本你一早決定買呢部, 仲問我做咩? 我唔係話比唔起錢, 想當年老豆落杜老誌, 晚晚包幾條女, 一個星期夠你條女隆4次胸!.....' `6 I2 p; J( E% k7 O, J
之但係錢既然係我出, 小你幾句都唔很得?.......8 R5 s$ d' S0 {  j
仔: 我唔理, 總之我就要買呢部
+ @7 W, |" c/ V) N# s# o8 [: Q; K父:仆你個街, 衰仔, 唔樁你一獲甘既睇黎你都唔會了解老豆既威武.......5 k. `% @8 f* y1 l  Q$ l+ L
仔:打o羅, 郁一郁我都告你虐兒, 破壞家庭關係.....
2 E/ U! |9 d3 L+ H" d9 U- R) c父: ............( C% b$ J, D' g& d* h
仔:..........
" W" {7 O7 a) ^" M父:...............3 I  D4 n, X* R8 J6 E8 `
仔:.................o拿老豆,你咁樣拉布唔係辦法, 浪費我地時間, 我話你知相機呢, 就愈出愈新,愈出愈貴既....遲d 買, d 機可能又貴左架啦!1 |+ D. K4 D3 a3 ^1 v! W& M8 k
父: ............
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-18 08:20 PM

仔: 老豆, 我諗住買部相機,好唔好?....
9 \5 G- |4 |, |% V: v& n! i: T父: 無啦啦又要買相機?
4 X/ i/ y* w0 h/ {" H仔: 無, 我諗住學多門手藝增加自己競爭力....
4 q" T# q* A6 x; i; d父: 增加競爭力有好多方法, 點解要影相?. F; [/ G* Z2 P7 {" l# h
仔: 其實除左爭加競爭力, 有左相機仲可以改進我同d 女朋友既關係 ...5 C) [# d! ]2 Y: v  {8 u: K
魚佬 發表於 2010-1-18 02:05 PM
# w0 S6 S; a: h! A' o4 j6 q
作者: ado777    時間: 2010-1-18 09:29 PM

已成定局....
1 ^: p5 a! u. I+ r唯有遲下爭取普選再來過

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0