標題: 請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情﹖ [打印本頁]

作者: goodnicelady    時間: 2010-1-20 12:21 AM     標題: 請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情﹖

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖
) G4 J0 V/ X; {( \1 p  `  D請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖
作者: vbvb    時間: 2010-1-20 01:16 AM

6   11   12
作者: 12d3    時間: 2010-1-20 10:26 AM

3.  上得床  + 4.  溫柔體貼 = 外表斯文, 內裡OPEN
作者: vbvb    時間: 2010-1-20 01:17 PM

+ 有主見
作者: chung11    時間: 2010-1-20 10:35 PM

6 , 10 , 12 我至啱 !!
作者: head    時間: 2010-1-21 12:21 AM

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖0 S1 w1 b( s5 r2 G* _$ P% x, E
請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖
$ `+ m0 g: w" H# t; J" w' Dgoodnicelady 發表於 2010-1-20 00:21
9 x8 _9 s! \  Z6 D' P4 v" v
* t, B( Q. k) g1 P0 m
唔關事
6 F. n* k1 O9 p! e: l0 n
* x' f7 ?" q; s7 C; z/ \+ m5 o問題可能係出喺個樣度
作者: kuru    時間: 2010-1-21 01:00 AM

大把錢
作者: slwong3    時間: 2010-1-21 06:17 AM

# t" D5 `0 w& W8 r  s
, N. f6 }4 n- Z+ D
唔關事" N( h2 K% d5 t$ c* K
1 ^4 O/ `: h+ R: y  z
問題可能係出喺個樣度# S& z/ W. H5 c3 S- T
head 發表於 2010-1-21 12:21 AM
8 c$ f% X' f- _4 U( `& J0 f
* r2 X' E% N& L7 W8 \5 I

6 W, v( \( I, B+ u& ?# r& ?1 \# i; jdon't say it out please
作者: 魚佬    時間: 2010-1-21 10:18 AM

大把錢, 又肯俾晒我駛
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-21 10:25 AM

+ O- P  \4 x- C, l' i
6 P7 O3 u0 G; d: N% G! y" i5 t
  O( K/ ~" P' U. v$ R, [7 u: L
% K% o  D' f: o* L- [
唔關事+ o& a% S% Q3 U

' m/ L+ R3 k% m- B3 D問題可能係出喺個樣度3 E: e% S2 M3 v4 i$ P+ J
head 發表於 2010-1-21 12:21 AM
+ W8 J, f; u2 [# K
坦白講,佢地個樣不太差,而且我見好多好醜樣過佢地的女仕都嫁得出,可能際遇都是其中一個問題!找一個身邊真實例子而言:她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者,她還已嫁二次,現在還有人向她求婚,如肯再嫁就是第三次了,而且她的前夫們還對她不離不棄,希望有一日她肯接受番佢地,你們話係咪諷刺呢﹖
作者: CK銘    時間: 2010-1-21 11:30 AM

7 Z4 }. N0 C- C' b" E* E" T' h
# a" [' J; x( b6 `唔關事& u  d, W+ D) K( [' z
8 h3 u  r( P# A
問題可能係出喺個樣度
" _; j' M2 M! q% j( ^, B+ xhead 發表於 2010-1-21 12:21 AM
同意呢位仁兄嘅講法
作者: lamfung2009    時間: 2010-1-24 08:40 PM

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖+ k$ j$ _. [/ ]! g% a. n
請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖
4 u2 a& c, D* G  fgoodnicelady 發表於 2010-1-20 12:21 AM
6 g: l; a8 t* f, E8 b. E( a. b, _
溫柔體貼;賢妻良母;溫婉嫻熟
作者: wanchonfai    時間: 2010-1-26 09:39 PM

溫柔體貼啦應該....
& A& S0 T, Z1 Y1 H  M至少我中意....
作者: kuru    時間: 2010-1-26 10:53 PM

4 同 6 我都鐘意
作者: vbvb    時間: 2010-1-27 04:16 PM

其實樣靚加模特兒身材就大部份ok
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-27 06:52 PM

, [) P- A4 [, h# ^) V, b" T2 `坦白講,佢地個樣不太差,而且我見好多好醜樣過佢地的女仕都嫁得出,可能際遇都是其中一個問題!找一個身邊真實例子而言:她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男 ..., Y7 T  D- I# r+ Y: W) O# f& k7 ~# J
goodnicelady 發表於 2010-1-21 10:25 AM
/ k/ n- D# i9 n7 d
; r; p+ D6 B: ^% B8 S6 b
性格, 相處的感覺, 說話的用詞, 行路的姿態都係一個重點..... (趙香口膠 食到張開口習習聲的女人最恐怖)
5 K$ t6 @- H. _- J0 j! Y有d女人講說話表面好像好到位, 其實好刻薄, 呢種女人, 我唔會選擇......./ b/ R' A$ V4 S- J1 k  _$ O- x
得罪講句, 閣下說: "她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者"
2 Z% X  G4 k# t* o8 `她好平凡、又生得矮 、同林志鈴比? 有幾矮? 有無呎吋?
3 W, {1 |2 e# q+ B, m; G! ~6 _身材又不好、同周秀娜比?
  w# N- L( O2 p, \年紀已介中年,有無真實歲數?
8 @& O3 u$ ?& y# _! C: B性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者
) m, q: m; b( Z一個男人如果要搵終身伴侶會要穩重一點...... 過份主動, 經常放電既女人, 對男人而言, 長期就免, 只適合"過兩刀", * x+ n/ ?5 j$ Q6 ]* \
另外, 一個女人本身已經好有味道  眉眼間帶著幾分嫵媚, 又可須打扮?- p, Q; b- s# }6 u# M6 T! c1 j1 Z# B
深居簡出 好呀! 唔會俾人追左去, 對大部份男人來說有安全感
7 e. F# ^, A$ O5 k8 F& d, w6 c / D: F- b! R" m* M& z* i) q" \9 {
而性方面, 如果你咩都識, 個男人仲驚仲走快d$ W+ c  j3 r2 Y' I* h
有d女人, 你同佢相處, 你會覺得好舒服, 男人自然喜歡. U  A7 o2 N6 G+ g3 E- z% H
0 f( I# t& \0 d2 n( H# e
男人其實好簡單同小朋友一樣兒, 係女人自己將佢複雜左......
8 x, q  C8 J/ \5 ]0 }1 Q/ O如果個男人的思想 行為 and 背景都比較複雜, 女人亦不應去愛
: a9 j- D! g7 \4 Z/ V
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-28 03:31 PM

# Z! C5 m$ a1 @. B8 k9 W4 x# }, E+ K* }- J; L) j
性格, 相處的感覺, 說話的用詞, 行路的姿態都係一個重點..... (趙香口膠 食到張開口習習聲的女人最恐怖)5 s+ }/ a" h. M5 r; l0 _
有d女人講說話表面好像好到位, 其實好刻薄, 呢種女人, 我唔會選擇.......
4 n9 R1 @# L% X! {$ ]% g0 n! L% \8 n得罪講句, 閣下說: "她好平凡、又 ...1 K( }9 B3 M: y/ D+ K5 f
hamsubboy 發表於 2010-1-27 06:52 PM
首先謝謝你的詳細回應,也正是我所期望的回覆:從字裏行間,看得出你是一個較為成熟穩重有內涵的男仕,正觀上次你對某君採取「告一狀」的以進為退就可見一斑,暗地裏對你有一種折服和欣賞!
- h1 W3 ]! b, w5 N其實她的性格整體不俗,我認為算是賢妻良母形,溫柔體貼,相處感覺好舒服,懂得處世做人之道,言談好溫和,善解人意,通情達理,重情義,穩重有安全感,而且她做事有點勤快能幹,行路履直,堅苦卓絕,但對自己的配偶就成個小鳥依人咁…以上這不單可能就是男人最鐘意的類型,連大多數女人都會欣賞;但缺點悲觀,多愁善感,眉宇之間帶點抑鬱,有點主觀執著。
5 i$ q1 h4 _, ~" s: s- D而樣貌及身材同林志鈴和周秀娜無得比,真好平凡矮小,但女人看女人,同男人看女人不同,有男人認為佢有點吸引有女人味,前夫們認為她樣子不差,但皮膚不白又瘀色,多病痛,得411寸高,三圍約342835,屬圓潤身材有肚腩,睇相片不覺肥,年紀下個月49歲,雖不打扮,但潔淨企理……想放她的facebook出來,但有違道義不敢此為!& T4 P7 S, u/ Y6 W* n; P% `

作者: hamsubboy    時間: 2010-1-28 05:05 PM

& ]0 |- n2 ?2 M
0 t5 Z- _. o- v: ]& J
首先謝謝你的詳細回應,也正是我所期望的回覆:從字裏行間,看得出你是一個較為成熟穩重有內涵的男仕,正觀上次你對某君採取「告一狀」的以進為退就可見一斑,暗地裏對你有一種折服和欣賞!8 E+ c% b, o3 i
其實她的性格整體不俗, ...( @$ Q5 z$ F/ w! W  a
goodnicelady 發表於 2010-1-28 03:31 PM
9 a2 f- }6 U5 B7 y& t
" y/ L) i: A  q清潔!
/ h) N* s' \5 R: |5 P咁你依家有沒有男朋友呀? 等待中? 蜜運中? 還是剛剛分手? 願聞其詳' k. \- z. f4 B7 g  \
還有閣下的...... 星座呢? 工作性質? 閒時多數去哪裡? 經常去的地方或工作地點能夠經常和異性接觸嗎?
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-28 06:47 PM

0 J* ]; z/ y& v
8 e. |  y! t+ W% j; I; E! J清潔!1 ?/ r& B8 |: }0 J% z
咁你依家有沒有男朋友呀? 等待中? 蜜運中? 還是剛剛分手? 願聞其詳
9 A3 h" B1 c! ^  q4 \. `# K9 d還有閣下的...... 星座呢? 工作性質? 閒時多數去哪裡? 經常去的地方或工作地點能夠經常和異性接觸嗎? ...% u9 s+ U( v2 z- b1 Y7 A7 J
hamsubboy 發表於 2010-1-28 05:05 PM
  K5 g& P( |7 a2 p( Z請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖5 O% _: q1 F2 b+ W0 j: l" N
我本人是單身,有要好的男友,如無意外五年後結婚,星座雙子座,過往工作性質是為人寻找安身之所,但現長休近一年,未來預算搞生意,閒時多留家中上網煲電話粥,朋友叫到總會間中應酬去唱k、看電影、旅行……無特定經常去的地方,由於現今休業,無甚麼機會接觸異性,大夥兒玩樂時接觸朋友的男友就有!那你呢﹖可說一二﹖
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-28 11:34 PM

8 A+ F2 K& M: K; o4 Z
請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖! @2 `0 I- P% b4 L
我本人是單身,有要好的男友,如無意外五 ...
' \# l. a; D) T0 S7 agoodnicelady 發表於 2010-1-28 06:47 PM
; ~2 D7 _6 Z  M! G' Q2 K) B$ P9 {& H( e3 O
Sorry for my late reply! 打邊爐!$ A8 N& _4 ^0 _7 n& [/ ^
sorry! not 清潔, the correct one is "清楚".: o+ p. s# S/ Z& J; P1 Z
我絕對唔會認為閣下是"當中人", 因為你形容"當中人"的詞彙都比較貶義, 絕對唔會係一個女人形容自己, 而且在internet world, 根本唔須要花時間掩飾.
* u4 _9 O' d  x4 h! i3 X
( v7 l( J+ L" A% D8 ~- K# l/ i5年後?  有幾肯定? 過完年都唔知咩世界........ 待續.... sorry, need  to watch soccer
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 12:21 AM

# h: G) p* |6 G

9 ~! v: Q2 B  l3 `! OSorry for my late reply! 打邊爐!8 }$ ]9 J1 O3 E7 e& e8 Q7 z5 G7 N
sorry! not 清潔, the correct one is "清楚".
1 z- J2 w1 g) |- T+ y我絕對唔會認為閣下是"當中人", 因為你形容"當中人"的詞彙都比較貶義, 絕對唔會係一個女人形容自己, 而且在internet world, 根本 ...
& D4 u2 L2 D$ U% H0 j: [hamsubboy 發表於 2010-1-28 11:34 PM
你所謂的貶義正是我所謂的「講事實」,因我相信自己不會言過其實,更不想醜化她人;有時一個自卑和自謙的人會鐘意諷刺及自嘲自己,而我都是這種人;網上是一個虛擬世界,真真假假有時是一種娛樂性質,本人以往領教不少,掩飾可能另有內情及目的,這亦正是本人曾有過的處境,再者未必每個人都方便或鐘意透露自己事情,又或者不想讓人誤會哂命,而後期我都有讚賞當中人的為人!以上辯駁只是以事論事,請莫見怪!謝謝!好好睇波!靜待回應!
作者: jiggss    時間: 2010-1-29 12:22 AM

3樣我覺得太小 haha
' w2 f2 z' _4 i5 R
  G* S& w/ m  _& z, N最鍾意小鳥依人既女仔
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-29 12:40 AM

) Q6 z# j+ L- I& _3 j( Z6 z請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖
$ T( b% C2 p6 S# ~: m& R. J8 X. s我本人是單身,有要好的男友,如無意外五 ...) E  }" C" a' S8 T2 m
goodnicelady 發表於 2010-1-28 06:47 PM
. ~& \' o; M2 t" q& ]
7 H% Y2 U5 V0 q* w心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 , F3 U" l( B  i. q' [8 L$ j
....6 o8 m- D2 U' k3 _& O
至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......0 r8 R' p. P7 O; I

0 ?3 v! v$ a- z# ]/ y9 @五年後結婚......你地拍左幾耐拖? 係佢承諾你5年後? 默契? or 你 plan 左之後要佢 follow 你的計劃?
3 z; h; ~, y6 [/ i& p( q& T7 d$ G, N星座雙子座,.... 都花心架播..... 如果你自問有條件, 都會幾花心... 除非你好鍾意佢.....# ?2 B, ?+ o7 @: S& f; u# r

4 f0 ?) W, _# n) [' L# p8 i至於在下..... 塵世間一隻迷途小羔羊,.... 興趣觀看足球 投注足球 煮野食 同埋談戀愛
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:04 AM

心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 ' \; }3 \# o+ p3 d& g
至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......
2 j$ q- X5 F) |( D" I& e8 S1 _* x0 Q# j- `五年後結婚......你地拍左幾耐拖?  ...
2 Q% y! o+ Q, W1 x) n; ihamsubboy 發表於 2010-1-29 12:40 AM[/quote]
/ I. E6 l0 A' @心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 + ...sorry就當我讚錯左啦!不要面紅!哈哈!.. h. _' U! H2 H: R! `: C4 j讚
, w% K! M+ d( k# L至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧sorry誤會左添!..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖sorry以為你試我添,諗錯左!細佬實在不明所以......五年後結婚一齊計劃架!......你地拍左幾耐拖?拍左三年拖! 係佢承諾你5年後?因某些事情我們共同離左婚再婚! 默契? or 你 plan 左之後要佢 follow 你的計劃?8 ], 是我們共識加默契再加計劃!星座雙子座,講錯左,我是雙魚座,佢是雙子座,太了解他的為人不是花心漢子,.... 都花心架播.你如是看書定雙子座佢花心我諗那些書可以掉得了!.... 如果你自問有條件,自問無條件! 都會幾花心我相信我不是花心女子!... 除非你好鍾意佢.我愛他愛得要命!佢都一樣,有不是同年同月生,但大家有同年同月死之言,不過世事難料..& I7 L#有同 j- _& S: q1 Z& Z
: T+ @, l: {& {$ P; O9 S
( [. T( x! B4 @- i+ F9 ]
7 {9 L% j2 F& r1 Y至於在下..... 塵世間一隻迷途小羔羊,何出此言﹖是否對感情迷失﹖.... 興趣觀看足球 投注足球 煮野食 同埋談戀愛我講左咁多你知,你只草草介紹自己﹖唔制!
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 12:11 PM

8 C5 K+ I1 ?8 p& e2 C  A+ K; h, @8 L- S  m! K; w
我認為成功的男人背後有個好女人支持這句話在我而言,除了賢良淑德,溫柔體貼,都離不開了精明能幹咯!當然還有今天的所謂新女性的「十德」http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100105&sec_id=15335&subsec_id=15336&art_id=135936943 Q1 {& i8 a- x: s. t3 O
就正啦!但請要自問自己,是否都是做到現今的新男性「十得」呢﹖所以如我是男人我只需要合眼緣,溫柔體貼及善良平和就夠了!當然這點是我自以為是的諗法!
! A9 M; I# d: }; z註:內地新女性「十得」4 [+ d9 m2 |* n. E6 O3 T+ K
•上得了廳堂
/ H" }1 ?5 Q( a$ e: [樣貌和打扮得宜,可出得大場面% K% `5 M" y6 K9 e4 i6 a

6 M! U; p5 s) G+ z•下得了廚房9 [1 p, M' M+ _6 A
在家懂得做家務,為另一半下廚. z/ e9 t/ N5 Q8 ], q; K, Q( D

( M8 W! L! E6 |/ |/ m1 |•寫得了代碼
6 T2 H( S- Z8 E; @+ v3 X4 O掌握電腦知識,可編寫電腦程式
% h' y8 J& R& ^; S$ Z7 P3 Q- o9 d/ J$ `" O
•查得出異常! r5 e6 c! o9 X6 o) O
熟練使用電腦,查出哪裏出毛病
$ h* Q5 M8 d* s3 E0 l+ Q6 ^; R( A/ x
•殺得了木馬
' R) B0 @" h) a" V! l5 |  @/ V電腦病毒橫行,懂自己清除病毒
# O5 t$ J: {! Q# ]0 X8 g. D' f4 c& m( K, y$ b6 _! q0 i
•翻得了圍牆6 _$ o( v6 A/ \' l; v, i
勇於挑戰當局,突破互聯網封鎖! r* ?$ d( g) V2 M* m0 R$ g
3 _  A+ K5 ?6 Q9 Y: K3 p
•開得起好車
+ s5 S. u% N  U8 `$ Q8 X9 U4 h有錢購買名車,逍遙自在地生活
7 W- U$ l% b: z" N4 S9 u3 q3 t1 u+ U1 \1 l
•買得起新房
" z+ c  x! T+ {% e5 ?有錢購買物業,毋須過蝸居生活$ K$ v1 |' F: t" x
' X$ r7 B" K& n4 k! r
•鬥得過二奶
- B8 i/ t/ X4 D( g, K% [懂得武裝自己,與二奶鬥智鬥勇
, P  O+ A- `4 p6 |* K4 d2 B
" o/ P1 m$ C; ]- C3 ~1 J•打得過流氓
! `, V: I* L9 u# t上街遇歹徒,懂得反抗保護自己
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 12:56 PM

' U: _. p9 o( B' n% j/ b
我認為成功的男人背後有個好女人支持這句話在我而言,除了賢良淑德,溫柔體貼,都離不開了精明能幹咯!當然還有今天的所謂新女性的「十德」http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100 ...
% p: E0 F2 }' Xgoodnicelady 發表於 2010-1-29 12:11 PM
% Q. ^3 z( q/ U, h+ [# D# D; i

* R/ \  c/ R. D4 W' D; `* R* [
路過多口搭兩句嗲,唔好介意。。。。。
. o* g, H; F. ]+ m世事樣樣好似一加一咁有數得計就可以免郤好多麻煩,尤其係感情事。。。。。
6 b7 ~) Q) f* M, V1 ?即是世上真係存在擁有十"德/得"的男人或女人,都要有真正懂得欣賞的另一半,否則十"德/得"根本毫無半分價值。。。。。
: e6 L. A; p( h0 \/ \" S) k# s6 e人與人相處,男女朋友又好,同事又好,家人又好,一般朋友都好,都要講人夾人緣,佢有十"德/得"又如何,係睇佢唔順眼就唔順眼,相處不來,親如家人都可以如陌路人。。。。。男女感情最終講求夾,相處舒服咁簡單,假如兩人性格南轅北轍,日日火星撞地球,天使般咁完美既男女都一樣唔可以放埋一齊,更加唔使再講咩十德/得,至於何謂夾?!人人要求唔同,只要對方是您的Mr./Mrs. Right,即使不刻意去適應,大家都可以相處滆合,外觀亦唔是最重要,畢竟,靚?!可以保持幾耐,到了一日大家年華老去,都係又老又巢。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:02 PM

1 A- N: L6 G2 D! u
# c$ H' l2 _8 c+ T5 R4 h% Y) m

% Z& k/ n1 I) ~+ B路過多口搭兩句嗲,唔好介意。。。。。+ {0 m& L9 u+ ^, ]1 L2 G
世事樣樣好似一加一咁有數得計就可以免郤好多麻煩,尤其係感情事。。。。。+ l3 {/ j* X5 n- z% q% X
即是世上真係存在擁有十"德/得"的男人或女人,都要有真正懂得欣賞的另一半,否則十"德/得"根本 ...
# m' l1 q. m7 _; A) J( Z2 P- v衰貓 發表於 2010-1-29 12:56 PM
4 c( l, u7 p+ H, ^# I  J& Z
高人到了!講得非常之好,認同之極!甘拜下風!
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 01:08 PM

& y! P- W3 }4 Z3 x( x2 _高人到了!講得非常之好,認同之極!甘拜下風!' P# d6 m% a: d* A0 \" C4 b
goodnicelady 發表於 2010-1-29 01:02 PM
$ S) A2 n1 @) `" U9 J

# k5 Y% M6 b7 V7 W5 `' ?) o1 k/ f  D0 t& r3 r  g' L% U
高人?!咪玩啦,呢啲拱既陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦。。。。。仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死 。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:49 PM

& M% I& l2 ^4 q
: t5 L7 e& C( a2 [2 _( a6 q0 o
3 D# j, a, Q( _3 E; Y3 K# V( L! r
7 F( U  }8 Z9 X  V0 L
# Y5 G+ V' r. {+ d0 I" Q: g高人?!咪玩啦,呢啲拱既陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦。。。。。仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死 。。。。。3 o" P: U% P% g# n
衰貓 發表於 2010-1-29 01:08 PM
+ ^- v+ d* n8 ?
高人﹖讚多人不怪!叫我咪玩﹖來此寄語都是想「愉己愉人」,找點精神寄託或娛樂,叫我唔好玩﹖唔得!一定要玩!起碼要學高人咁玩法先得!! S( U  X" ^( ~6 B  j
陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦﹖唔認同喎!有好多人得罪人多稱呼人少喎!內涵之言更乏,但你一句的:「路過多口搭兩句嗲,唔好介意」就足以證明你是禮貌之人,起碼我都唔識講啦!所以都要喻學習於娛樂咯!# B) u2 H% g* u: {0 b& G8 E4 o
仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死﹖這點可以唔拜,「拜」似乎象徵走了一個「老寶」咁,咁樣會無得玩!唔得!0 o2 \* X3 q/ g  p2 @/ _7 ?
不過又好難怪你0既!咁大頂高帽冚落0黎,差點無從招架!點都要搵位過0既!hehehehe…
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-29 04:37 PM

心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁
; u; U/ p; }7 M8 ]/ j% [至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......
; V' |! N8 n0 g五年後結婚......你地拍左幾耐拖?  ...
/ I; u; C' p2 V/ e8 U) D4 x6 |+ T0 \% A* bham ...7 ~, T  R" G) F$ ?  _
goodnicelady 發表於 2010-1-29 01:04 AM
) |6 Z5 }+ g0 x

7 \2 w% x6 R$ [我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先
9 h% }6 `' Z" B; O+ m你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯 / {  s7 c) e/ P6 T
雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己 ! A: U. w' W6 F3 P* L: j: Q
雙子座..... 唔花心, 不過鍾意偷食 .....
" y# M% k9 d8 x6 V9 j5 p3 U5 E) a* L3 }! J& t
唔洗點介紹我自己...... 我怕我○既用詞過份, 嚇親你 ....... 點解? 我叫咩名呀?
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 05:15 PM

" r- G8 O2 W4 V1 J1 ~- q$ i6 r) Z高人﹖讚多人不怪!叫我咪玩﹖來此寄語都是想「愉己愉人」,找點精神寄託或娛樂,叫我唔好玩﹖唔得!一定要玩!起碼要學高人咁玩法先得!1 S! e  m9 O8 u  h, F
陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦﹖唔認同喎!有好多人得罪人多稱呼 ...  v2 Y- z$ }$ X* [
goodnicelady 發表於 2010-1-29 01:49 PM
* }+ `) R# [5 C: R
7 ^# p* w: p8 q) m: }4 r: g8 p' J& K$ o: ?" P- f1 \& M
依家啲後生女真係。。。。。咩都可以玩一餐。。。。。
, Q0 v9 N: p! I4 k3 u妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。。。。。2 ^6 m- A# Z& ?- y9 S) p% g2 D+ u
小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。
. {$ z3 M1 a% P( q" ]' G8 t拜山/拜祭,所以並非一定係老竇先會拜既,任何人包括先人在內,身固後都可以拜祭,所以,妳放過我,唔好拜我喇,善哉善哉。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 06:07 PM

' V% Z: g9 M- b% C! j5 r" b( i' N0 m% x* d2 f" C9 Q8 K: @- V7 R. `
0 E* c. D/ U& O' V3 N5 y/ a" p  i& U  B5 N
我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先
# D; c. \4 M$ c- g. L: V你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯
$ ~8 |: z: S5 t' F, E: N: H雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己
; k" Y8 N2 P/ l" N0 s雙子座..... 唔花 ..., X7 t. N, A. {! y$ w- p
hamsubboy 發表於 2010-1-29 04:37 PM
9 k: H5 v' B& V* a) w2 G1 D我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先就算話我花心都無所謂,只要知道自己不是就得架啦!sorry無心誤導,只事前打錯字! 9 `: V& Q6 z4 S- A4 o6 |' k9 v
/ b$ c3 ~4 v9 w* C/ \1 F2 c; B你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯 sorry 呀!我只是清清楚給你看咋!) P" B0 s3 Q- r4 W; ~) V9 W1 o& L6 d$ }" e
雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己 似乎有點主觀,但以前我真是咁樣架,但現在我都唔同哂,有一個我認為太好的老公男友,都無這種情況找藉口來欺騙自己!
- B5 v- Y3 T: [- _3 q9 @雙子座..... 唔花心, 不過鍾意偷食 .....這點我肯定他不是這種人,因太清楚他為人了,雖然男人好多時都會係咁樣,或許他有機會花心,但他偏偏絕不會偷食的另類的男人!
9 R! G$ F  n- a: k+ j" n唔洗點介紹我自己...... 我怕我○既用詞過份, 嚇親你 ....... 點解? 我叫咩名呀?明白哂,留心英文的拼音,原來叫咸濕仔,但放心,不會嚇親我,見慣不怪!
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 06:08 PM

[quote]
  k  _* ?$ i4 m; U& {/ w
7 I1 O1 @8 L! W2 q$ w# o
! I2 W$ ?8 j7 h依家啲後生女真係。。。。。咩都可以玩一餐。。。。。
6 a) |7 G5 E9 f+ L4 M/ N0 _妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。。。。。, y5 g- H+ w' g
小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。
/ s7 T2 V4 r7 |  s! @...& a. o* A6 T: M8 I+ o. P, o
衰貓 發表於 2010-1-29 05:15 PM
- W0 d% I5 Y# n1 }依家啲後生女真係。哎呀!有人認為一把年紀的我是個後生女真開心!謝謝!。。。。咩都可以玩一餐。只要不是做壞事害人、不是玩命、及有違道德之事,而又可以做人開開心心,頼理幾多餐喎﹖再講文字玩笑啫!。hehehe。, R0 c# L7 j* Y
妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。哈哈!乜你咁叻架﹖咁都睇穿我的頑皮﹖佩服!佩服!但我絕不會放過每一個有資格戴帽的人,因為講事實麻!對嗎﹖。。。。5 d( I  但K+ s0 ]- n. v5 ]1 N+ m% j4 b0 o3 ?- R8 M4 x. `; T# O
小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。彼此!彼此!小女子亦才疏學淺,而你書少而禮待人,咁就算是好家教架啦!真乖!6 V! e. D% P* z) C8 G4 y
拜山/拜祭,所以並非一定係老竇先會拜既,任何人包括先人在內,身固後都可以拜祭,所以,妳放過我,唔好拜我喇,善哉善哉。。。。。哈哈!你是否老花眼昏花呢﹖我打「老寶」噃﹖珍寶0既寶喎﹖而我都話不會「拜」咯!使乜咁驚呢﹖放過你﹖看甚麼情況先啦!睇怕有個搞笑對手都好難放得手咯!hehehe…
作者: mycar422    時間: 2010-1-31 01:37 AM

本帖最後由 mycar422 於 2010-1-31 02:11 AM 編輯 ( R$ ?& N, N3 T. o7 Y: [+ h: P, ?2 o
- V! e. @  m' Q- D) g* a
我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖- J. t4 b1 Y, N8 n* }  ^& e
請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖& j1 O. E+ M% J  W/ ~
goodnicelady 發表於 2010-1-20 12:21 AM
+ N5 c; w* i8 V0 }) v, b
我認為最受歡迎的女人仕們是在於性格,當然美麗動人、身材標青就更好啦,但有幾多個可以有這般條件呢﹖﹖而我又可匹配嗎﹖「"寃"豬頭都有"盟"鼻菩薩…」在揀對象而言,最好就是合眼緣、投契合得來,其次乜都是假,個樣幾靚都總有一日人老珠黃,身材幾正亦總有一日會走樣……如生養孩子後更變得快,至於性格咯喎﹖如果對方深愛你,乜野條件都無太大問題,有時愛情是盲目的,有時愛情更是強心針,一打了愛情針個人就痴痴迷,一旦愛得要死要命時,他/她乜都可以為你而改變!不過,初時第一眼印象都非常重要,再接觸久了,性格先係最關鍵性,如一個成熟穩重、溫柔敦厚、體貼入微的女人就最叫人窩心……她會令你好舒服,令你好幸福、令你好陶醉……所以總括而論:溫柔敦厚、體貼入微、成熟穩重是我首選……因這種特質的性格往往就容易投緣合得來!
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-31 01:54 AM

" g  y% L  `- c4 t. F0 |9 ?我認為最受歡迎的女人仕們是在於性格,當然美麗動人、身材標青就更好啦,但有幾多個可以有這般條件呢﹖﹖而我又可匹配嗎﹖「寃豬頭都有盟地菩薩…」在揀對象而言,最好就是合眼緣、投契合得來,其次乜都是假,個樣 ..." J! h9 H- }+ }0 s( S
mycar422 發表於 2010-1-31 01:37 AM
! ?) [! z8 |8 @
- b  p% R* @. ?" V  gsorry brother! 收正一下! 寃豬頭都有"盟鼻"菩薩
. A& x8 q" [% x6 k& ^個臭到寃○既豬頭, 原本臭到無人要, 點知遇著一個鼻塞的........
作者: mycar422    時間: 2010-1-31 02:05 AM

]; i" O7 j( Y6 u% b$ N6 F
1 U9 a- w( p* i# {( c( j# j# N1 [
% v6 K3 m3 F- r+ u+ a  M0 O

8 N! X- _& a2 L( _9 Psorry brother! 收正一下! 寃豬頭都有"盟鼻"菩薩
# Q: ^! k; R  A& X+ P' N" w個臭到寃○既豬頭, 原本臭到無人要, 點知遇著一個鼻塞的........0 U8 {  e) k/ b! B! A
hamsubboy 發表於 2010-1-31 01:54 AM
( \% S# f1 {# H& u. n4 `
講得好!謝謝非常!修改了!只找不到合適字!
作者: vbvb    時間: 2010-2-3 12:39 AM

討論得好熱鬧喎,錯過咗了............
作者: wmcsll    時間: 2010-2-3 01:25 PM

溫和嫻熟,樣子端莊,簡簡單單就好好了。
作者: 偉華    時間: 2010-2-4 03:15 PM

最緊要夾人緣,善良體貼,溫柔嫻雅!
作者: vbvb    時間: 2010-2-4 10:14 PM

性同愛都配合就最理想
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-4 10:19 PM

討論得好熱鬧喎,錯過咗了............
" d5 G3 M' r& C/ e4 fvbvb 發表於 2010-2-3 12:39 AM
6 A" O  o: x- q1 c+ e遲來好過無到呀,歡迎你都來趁熱鬧啊!巴打!
作者: vbvb    時間: 2010-2-5 12:23 AM

( ~% ?* `* U$ o4 \+ L+ L( }# H
遲來好過無到呀,歡迎你都來趁熱鬧啊!巴打!
( v8 A' @$ p! z2 O) {, `goodnicelady 發表於 2010-2-4 10:19 PM
yeah
作者: 幸福男    時間: 2010-2-7 09:06 PM

懂得令我開心幸福,溫柔體貼,小鳥依人就非常好。
作者: mnbvc    時間: 2010-2-7 09:09 PM

得我一個投其它甘出眾 1 D$ H! W! M& B2 z' d
  ﹖可列出……

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0