標題: 茅山師傅判監6年9個月, 有冇搞錯? [打印本頁]

作者: 打狗棒    時間: 2010-1-21 01:37 PM     標題: 茅山師傅判監6年9個月, 有冇搞錯?

改運之說, 信則有, 不信則無, 條女自己送上門, 有乜理由判成7碌? 有時誤殺都冇判咁重;, m. m  V( M; q3 r
你話佢騙色有罪, 咁請問騙財有冇罪? 教會叫信徒每天捐獻、民峰玲玲收你十幾廿萬睇風水, 唔靈的話, 係咪可以告佢地?7 O/ |  Y2 ?0 |
先唔講茅山師傅係咪騙色, 就算係, 都冇理由判咁重, 佢又唔係強姦, 又冇使用武力, 唔帶套搞野要受7碌? 搞x錯?
作者: vbvb    時間: 2010-1-21 01:50 PM

首宗案例可鑑呀////////
1 U9 _/ x7 e5 E( R唔重判何來阻嚇性
作者: 魚佬    時間: 2010-1-21 02:40 PM

改運之說, 信則有, 不信則無, 條女自己送上門, 有乜理由判成7碌? 有時誤殺都冇判咁重;
" W) A- q7 f; Q6 h) t2 F你話佢騙色有罪, 咁請問騙財有冇罪? 教會叫信徒每天捐獻、民峰玲玲收你十幾廿萬睇風水, 唔靈的話, 係咪可以告佢地?
5 \+ g$ r' v9 H6 h0 x+ J: h先唔講茅山 ...
6 q+ ^" T! s+ N1 x3 u( f打狗棒 發表於 2010-1-21 01:37 PM
/ }* K. x7 U4 ~3 J9 M$ k& y5 f
( o! M3 Q+ c; g% }( @) X3 d  q你出名咪冇事囉
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-21 02:48 PM

改運之說, 信則有, 不信則無, 條女自己送上門, 有乜理由判成7碌? 有時誤殺都冇判咁重;
9 x1 `! y: k6 B你話佢騙色有罪, 咁請問騙財有冇罪? 教會叫信徒每天捐獻、民峰玲玲收你十幾廿萬睇風水, 唔靈的話, 係咪可以告佢地?
; {3 |$ k/ v7 K, d- O. k. u先唔講茅山 ..." [' O) T" j) S! i! Y# u
打狗棒 發表於 2010-1-21 01:37 PM
8 b$ `9 a' w/ ^+ o8 j& U- _4 c講得好呀!那個模特兒無腦咩﹖咁都信﹖只怪佢白痴無腦送上門,但那個茅山師傅都是無稽,被判重型雖然起阻嚇作用,但應所有風水師唔靈都應判佢地有罪!根本成日都唔靈,就算靈都係人之常情的說法,例如「路上小心,不小心就有車禍;食野要小心,否則有腸胃問題」,咁講法人人都可做到風水師啦!
作者: 角都    時間: 2010-1-21 03:23 PM

男人唔小心掂到女人都可能判非禮架
. W$ q5 N: [5 f0 L香港法例真係好保護到女性4 `5 o$ i2 I4 \; t
男強姦女, 第時可能判死刑
作者: vbvb    時間: 2010-1-21 08:19 PM

男人唔小心掂到女人都可能判非禮架& i, n- x* d4 z) `2 ^4 Q. g3 u
香港法例真係好保護到女性  b4 ?+ K! o& V$ Q1 _$ q; m/ x2 P& w
男強姦女, 第時可能判死刑
9 x) ]/ D8 S# q* |角都 發表於 2010-1-21 03:23 PM
女強姦男又判幾多呢?
作者: 奇    時間: 2010-1-21 09:38 PM

改運之說, 信則有, 不信則無, 條女自己送上門, 有乜理由判成7碌? 有時誤殺都冇判咁重;) v; v8 Z$ W* H; u0 O
你話佢騙色有罪, 咁請問騙財有冇罪? 教會叫信徒每天捐獻、民峰玲玲收你十幾廿萬睇風水, 唔靈的話, 係咪可以告佢地?, h7 f; {* R, G$ k
先唔講茅山 ...
- N5 B* ^% V' Z' s7 @打狗棒 發表於 2010-1-21 01:37 PM
; b) W! c9 h% X; T) y/ U佢最後果次真係強姦懷孕婦女
作者: jojojojoj    時間: 2010-1-21 10:54 PM

, R7 ?5 M3 l* j0 @6 q3 j/ J. f
% r9 }: E! }0 d% _/ m* v) v4 {"佢又唔係強姦" <<<哩點已經唔成立
+ i2 K" u2 X; Y( \) v係呃左就係呃左
9 C  `1 O( T4 m, w8 n/ }唔係話呃一億先係叫呃  y' G9 {" }2 k4 D4 @
就算呃你一蚊都係叫呃  k+ F$ S$ D/ n$ g' u. G. i
至於你話民峰玲玲唔靈的話, 你可以去告佢架
7 Z2 U! u) F; d- T0 L# H你咪去消委會投訴囉; g1 X8 y2 y. j  J4 E
d咩寶藥黨祈福黨夠係d呀婆自己送上門啦- y# e9 q5 A, t! Y2 K8 ^
唔通又唔係呃呀?
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-21 11:42 PM

"佢又唔係強姦"
  r, @: y; n' a6 N" N. E) p4 sjojojojoj 發表於 2010-1-21 10:54 PM
% X3 g; ~& f! }' P, Q3 H( Q  q- E照你咁講, 呃一億同呃一蚊一樣, 你一生人中有冇呃過人先?
& i! Z* I7 A  b8 _' g9 u咁係咪應該捉你去坐7碌?
作者: 殺破狼    時間: 2010-1-21 11:48 PM

真係冇理由判咁重,不過香港司法已經唔公正左好耐,見怪不怪
作者: mnbvc    時間: 2010-1-22 12:16 AM

% h3 ^; h: i& f, B男又判幾多呢?
, W& a  M! u2 ]+ tvbvb 發表於 2010-1-21 08:19 PM
  N! t0 k$ }; x6 X你先證明你非自願先講拉
作者: 電梯男    時間: 2010-1-22 12:56 AM

有片睇   4 p+ _8 Y, z  x6 ^/ I
3 g. r) Z9 ~+ s. p' r+ P
[youtube]2seWKbGJlDo[/youtube]
作者: vbvb    時間: 2010-1-22 01:02 AM

7 e! Z) S. }3 p# X
你先證明你非自願先講拉+ h# R! s( S2 V( d
mnbvc 發表於 2010-1-22 12:16 AM
咁要睇個女嘅係邊位啦
作者: mycar422    時間: 2010-1-22 01:16 AM

雖然判刑好重,算佢不好彩,但可以警戒一些以風水命理騙人的不法之徒,算是間接提醒人,做番點功德!!
作者: jojojojoj    時間: 2010-1-22 05:36 AM

( x. C' A( y" J$ b  }
照你咁講, 呃一億同呃一蚊一樣, 你一生人中有冇呃過人先?1 t* x" X; w/ s7 j8 `
咁係咪應該捉你去坐7碌?: e+ @6 W2 d# M' r' {
打狗棒 發表於 2010-1-21 11:42 PM
0 N- X( ?: j; Y/ r3 h2 O
- u( m* ^1 |) ~" y# O2 N1 u
呃過人同騙財騙色係兩回事
% Y0 P' P1 W) {% t* w' V) }1 L你唔係咁都唔識分呀?
作者: 12d3    時間: 2010-1-22 10:32 AM

【明報專訊】茅山師傅自稱可藉「交合法事」助有志入娛圈的19歲「口靚模」轉運,更誘騙她九度發生性行為並令其懷孕,他經審訊後昨日被裁定誘騙性交罪成。法官直斥不相信有宗教會利用男女性事作為膜拜蒼天的環節,縱使有教條亦為異端邪說,只為滿足一己私慾;更指做人應該樂天安命,而命運是掌握於一己修為與個人奮進。
* `: ]4 n( |& C) x$ o
  L5 Z) z% R  ]: `% x& ^+ ]: t法官叫陳廣池, 我估計他是盲目地掛除其他信仰的基督徒, 俗稱"盲基".
  Q( `( F' q, ~  y5 R9 b! z8 i/ T! T6 T
http://news.mingpao.com/20100122/gba5.htm
9 I: O5 A3 v. m, n# y7 @' N& r& Q【明報專訊】以欺騙手段促使他人性交必須重罰,希望事件對非常迷信的人有警惕勸阻,明白『春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節』的心態。* G* g" w6 R1 H/ @1 p

+ t: f: g" @' W. ]6 I8 x1 e仆街啦, 我條女著套情趣護士服, 我真係當正她是護士搞左她, 她又是否 "以欺騙手段促使他人性交"呢?
作者: 奇    時間: 2010-1-22 01:41 PM

; }- P/ `, J# F7 `; B
照你咁講, 呃一億同呃一蚊一樣, 你一生人中有冇呃過人先?
4 p# c. o7 `3 R" s1 b2 Z咁係咪應該捉你去坐7碌?
- O" p( I( v! S0 J" X, a6 i! l% j打狗棒 發表於 2010-1-21 11:42 PM
$ E$ K2 i/ l1 H! Y
都講左女事主第9次係唔自願,而且有了身孕,應該當強姦計
作者: vv1668vv    時間: 2010-1-22 03:00 PM

其實。。法官有無考慮 ,
1 V4 ~* A/ X% W( S; F- O8 Z( P8 m會唔會系最初因為“0靚模”自己虛榮心作祟,發埋D明星夢之過?!( `: K4 a0 L9 J5 C9 e0 D/ ^
想轉運.. 先至 畀“茅山師”乘虛而入 ..!?" x$ r8 ~: ?. T$ `( ~5 @
仲要自動送上門9鑊!?
2 `3 m) S5 M2 o2 c“0靚模”貪心程度真系............都..真系 貪心到SHOT SHOT 地!" y1 ?0 C5 g+ H/ D; O, i# P/ I3 T* l
為左發明星夢不顧一切...半推半就畀條麻甩佬發生肉體關系..?
2 i: @6 }5 ]3 B* L3 O8 M4 I4 Z- Q& U7 I自己畀條麻甩佬搞到大埋肚又返轉頭。。督條麻甩佬“強奸”!??
* S/ l; A/ {( T
9 L! ^5 j. x, f6 K7 a! E  l" F2 S麻甩佬...偷食唔抹嘴,諗住食得唔好“0徒”..來者不拒!?
+ d1 S) h1 w1 ~) ?喱D乜野心態??。喱D咪又系貪心之過...6 {# o/ E' V; L1 s
" ~7 v" k" ~0 u8 @) J. O" Z, B
坐6轆!??好多咩??
% o2 @4 d% ~' R- d+ t出黎行,預左要還...; q+ k7 ?. e2 w& i$ T3 i
食0甘多件,仲要件件都青春少艾...
/ t$ ^" s5 Y" C% c; N7 d乜春野都抵曬啦你!
# Y6 A" A! Z6 h( q, w
1 X  X+ M# P$ T9 y/ U  `: l( _4 r0 H1 J3 G- ]  D
喱d野....善惡到頭終有報!
作者: 電梯男    時間: 2010-1-22 03:36 PM

撞死六條人命刀只係坐六年 1 j; L) J% u* A$ r

! h- k* J% @! K  a! Q( A+ S; F條女自願被姦仲嚴重過撞死人   
* c" \$ a. u: y# h, d# t4 ] * p4 ]8 `. P1 O8 \! y
香港係乜野法律   
作者: vv1668vv    時間: 2010-1-22 04:51 PM

撞死六條人命刀只係坐六年 2 ^: M9 [8 ^8 q
) Z9 I& A8 D, x3 q* T, P
條女自願被姦仲嚴重過撞死人   : S, T+ t' o( x3 I. ?" |
8 x$ h( G0 w( D, d" v; ?# e
香港係乜野法律   
- i4 d3 X$ [- p  m4 I* F, X7 @5 Q) `電梯男 發表於 2010-1-22 03:36 PM
* k: g9 H. v- ]& K- l) c

; S2 B  x+ T5 B, y6 B) F% s* \+ M. C+ T$ g) p/ R
電梯..........唔同案...唔同刑罰..??
! Q; s4 [9 R# g6 d- L2 b, }5 ], I' E/ }3 J- N
6 O# a  [+ }: V, C) G3 A  u; T
畀法官摞黎做..“人肉警示牌坊”...“殺一儆百”.../ R5 I* W: |& v+ C) k. @! C
距唔“乘虛而入”,相信法官亦無機會“乘虛而入”...' V) X( @+ q. ^" j1 h) E+ V1 l
* b* s1 S% h8 ~9 _
6轆,真系話多唔多,話少唔少
8 _8 I' K: t' N& S# W5 w9 a輕重與否則只屬見仁見智 ..4 _; M1 e; v. _% D2 E
56歲坐完出黎都......60... 再犯機會........
" Z) o  o" w4 W0 j# p( j
8 t: v# N0 [$ y: \6 s
4 w( p! h/ ?0 L% K! D$ U. t將所有 “入曬距數”!
) A1 S0 |) W  s( I. x而無對“原告”貪念魯莽做出愚蠢行為作出適當訓示,* w. w+ ~) @- G: }2 J6 K; k1 m
法官判詞亦有點講唔過去..
作者: infjlam    時間: 2010-1-22 04:56 PM

我都覺得判得重左D,其實條女自己都好有問題,唔應該條數入晒個茅山佬度
作者: 打狗棒    時間: 2010-1-22 05:31 PM

我都覺得判得重左D,其實條女自己都好有問題,唔應該條數入晒個茅山佬度
6 i  H2 F4 ]% M! A2 W3 ninfjlam 發表於 2010-1-22 04:56 PM
8 g7 d% K4 v% {' B- L+ }
【本報訊】61歲綜援漢 9年前開始,在家中性侵犯兩名當時年僅 4歲及 11歲的親女,犯案長達 7年,慘令兩女患上創傷後遺症。長女因此長期失眠,每晚睡覺以牙咬着被角一端,腳纏被角末端,幼女每聽人提起父親,被侵犯畫面便浮現。綜援漢早前承認 5項非禮罪,區域法院暫委法官潘兆童斥被告所犯罪行為同類中最嚴重,重判他入獄 5年 10個月。
+ k. M# j4 n7 k4 x/ C7 e2 }" J  V' y! Y7 O) a; v8 f" y: w
虎毒不吃兒, 上文條打靶連自己親生女都搞, 長達7年, 都係判5碌幾, 咁請問茅山佬只不過搞一個自己送上門的蠢女人, 點解比上文個獸父判得仲重?
作者: vv1668vv    時間: 2010-1-22 05:38 PM

& B$ d! P- U, v) o8 K2 k7 K( G【本報訊】61歲綜援漢 9年前開始,在家中性侵犯兩名當時年僅 4歲及 11歲的親女,犯案長達 7年,慘令兩女患上創傷後遺症。長女因此長期失眠,每晚睡覺以牙咬着被角一端,腳纏被角末端,幼女每聽人提起父親,被侵犯畫 ...
3 R9 F3 ]# \. b; v- m; W, C打狗棒 發表於 2010-1-22 05:31 PM
# g. \! X: j& U+ u( ]5 _% t" B) c( m2 U1 W+ M0 W
5 u/ _: ~: x# o3 ~/ b9 }
九哥...
  @9 {% \( `; W! N4 O: m
  H# ]' K: l9 r睇到喱單野...真系眼火爆!& s) n! o+ M/ l- `$ z# u

K2 t+ T  ^3 i) g$ E* m禽獸都不如..........!?喱條野...連禽獸都無資格做..X+#@。。。
作者: weimin    時間: 2010-1-22 06:29 PM

唔值得同情
作者: 艾官    時間: 2010-1-22 09:11 PM

個女仔本身都好有問題...法官除左判個師傅罪之外都應該要斥責個女仔...畀出面所有發緊明星夢既少女有返一種對自己身體最基本既保護意識...
作者: CK銘    時間: 2010-1-23 12:06 AM

呵呵.....7年都幾耐wor
作者: 電梯男    時間: 2010-1-23 12:40 AM

姣婆遇上脂粉客
; r* W, a( [( J: Y; \4 ~ 9 n2 ]$ b, W9 c+ n
條女刀十九歲啦,點會係冇知少女
作者: ychj    時間: 2010-1-23 01:03 AM

單野係分明果男人氹女上床(女方係自願架)都要判6年9個月
: T9 S9 P% X: w5 n即係全香港男人用什何方法氹過女人上床都要面對坐監既風險!
9 I6 ]% q/ P  h! z' S咁真係要改裝d工廈做監獄先夠坐啦!( x; L% V* _0 y3 ]( h8 B" ^
面對法律風險既知名人士好大機會包括 陳x希,謝x,趙x曾,成x,梁x忠,崔x邦...................... ' n. T" E, d/ ]. d$ j. }2 U# f
嘩到時真係星星監獄會啦!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0