標題: 唔通呢個世界真係唔講道德??? [打印本頁]

作者: e_e    時間: 2010-1-29 11:10 PM     標題: 唔通呢個世界真係唔講道德???

我其中一科有份期末報告 , 我地一組做 "改做人類基因" ,) Z* I$ o7 ~+ X9 U6 v
我以為 道德 方面一定好多要做 ... 結果我錯左 , 佢地選 科技 社會 面 ,
5 t, _/ \! w# W) A9 I* G都唔選 道德 ... 唔通呢個世界真係唔講道德???
作者: skyhookii    時間: 2010-1-29 11:19 PM

中國人既世界係冇「道德」呢樣嘢…
作者: vbvb    時間: 2010-1-30 12:39 AM

中國人既世界亦都係冇「公民意識」呢樣嘢…
作者: jiggss    時間: 2010-1-30 01:18 AM

中國人既世界亦都係冇「公民意識」呢樣嘢…
! h9 I2 j. r# {0 |8 ?vbvb 發表於 2010-1-30 12:39 AM
1 T6 ?0 n- r$ l咁又唔好話哂中國人
) T8 e- G6 m; h! F好多人都係咁嫁啦
作者: vv1668vv    時間: 2010-1-30 01:46 AM

令人感興趣的話題呢.......
) E7 q9 p" [1 ` 3 g9 T$ }& V; U5 Z* n
會唔會系台灣 人 同
# q" \; V( M# M1 s& P香港人 對 道德要求,價值觀不一樣  所致呢??

作者: athome    時間: 2010-1-30 02:15 PM

就咁睇公民意識7 Q8 x- K+ q+ Y! D! a1 [8 @8 i
你係唔會見到日本有垃圾桶
( Q6 [8 y) n) l0 `不過你會見到香港周街垃圾.......
作者: kuru    時間: 2010-1-30 04:33 PM

交功課更係搵份容易既做

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0