標題: 3少女 打劫露宿者有前途 [打印本頁]

作者: etufo_1234    時間: 2010-2-5 08:20 PM     標題: 3少女 打劫露宿者有前途

荃灣盜竊案3少女被捕8 x+ I2 ~/ j. B, A" ]$ U

! v: l: {, G, g  ^( Z4 ](明報)2010年2月2日 星期二 08:25& V* y: [' e3 ~; g
荃灣    大河道發生盜竊案,3名年齡介乎15至17歲少女被捕。
& V. Q/ K* }2 c. @. _
2 {1 p5 X7 P; b2 C! W1 b3 Z5 \事發於凌晨1時許,在荃灣大河道88號,拿去一名56歲露宿的剃鬚膏,塗上對方的臉部,再偷走一部手提電話後逃走,事主發現追截,並和3名少女發生糾纏,警員接報到場,拘捕3人。
' z. c' Z+ M" U& n& ^
* C4 q* h, |) A7 v: N5 s! x- P( S7 Xhttp://hk.news.yahoo.com/article/100202/4/gesg.html
6 ^9 D/ R4 d! w0 E! g' ]% n* @6 I" |5 R: I1 M9 V
人細鬼大
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-5 09:11 PM

露宿者都有手機4 i- W; n: p; H( [
點有錢交台費
作者: vbvb    時間: 2010-2-5 10:46 PM

好學唔學學打劫
作者: chung11    時間: 2010-2-5 11:22 PM

痴線 !! 玩到沒野好玩 !!
作者: vbvb    時間: 2010-2-6 12:04 AM

痴線 !! 玩到沒野好玩 !!- A9 ^8 G" {0 z
chung11 發表於 2010-2-5 11:22 PM
唔係玩,係等錢去貼仔
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:12 AM

去打劫7-11仲好啦,起馬都有1千幾百3 U! y% p+ f7 g5 T' Y/ O2 O" o
佢地打份工1定唔會死追住
作者: mnbvc    時間: 2010-2-6 12:19 AM

露宿者都有手機7 A. b, I& }5 l& w" F8 }
點有錢交台費
: B1 c( o5 G% R' [! O4 a/ R* E" mmK頭ck@G點 發表於 2010-2-5 09:11 PM
8 `/ j+ Y" z: R5 o7 k8 [
間唔中有人行過就會跌d錢比佢掛 1 O8 c# E4 n' p. b
short既先搶7仔 5 M. O( ]8 }( Y5 V5 J; B
因為就係驚比人搶所以7仔全線刀有部野射住個櫃台
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:20 AM

$ G+ @7 Q+ r4 {3 `
間唔中有人行過就會跌d錢比佢掛 # }7 Y/ F0 S  ]3 |) X3 ^
short既先搶7仔
/ u4 [9 j3 n! e/ P0 v  A因為就係驚比人搶所以7仔全線刀有部野射住個櫃台
8 `( M+ g5 m* l2 s* l" |mnbvc 發表於 2010-2-6 12:19 AM
天才.......你可以唔俾佢影到你個樣姐
作者: mnbvc    時間: 2010-2-6 12:23 AM

你姐
/ ^- Q* T$ D* X+ p' y& nmK頭ck@G點 發表於 2010-2-6 12:20 AM
1 Q$ U! g/ X; ?8 A8 k3 ?" r- D
天才.......點可以唔俾佢影到個樣
' ^) d8 K( Z; P& G. r包住入去甘揚咩$ o- p3 a/ F/ ^5 ^4 G+ S$ A2 b
未出聲就知你想做乜拉
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:33 AM

" Z$ K7 Q, b+ X/ K& a天才.......點可以唔俾佢影到個樣
' {, F1 U: W! ]+ b* C* s+ x包住入去甘揚咩, a$ N& D* O5 k& L" a, P+ v& d% }# ?
未出聲就知你想做乜拉! h8 x1 z/ j6 B, ]
mnbvc 發表於 2010-2-6 12:23 AM
大佬..........去7仔打劫啊,唔係去shopping啊
& ^5 O" ~3 {' f! s一衝入去攞完錢就走啦,都唔洗3分鐘
作者: mnbvc    時間: 2010-2-6 12:38 AM

大佬..........去打啊,唔係去shopping啊$ u  N* q" X1 j9 ?( I9 ~, p
一衝入去攞完錢就走啦,都唔洗
- X. ?* j( f: c  Y& I) F2 N% L) C8 n! KmK頭ck@G點 發表於 2010-2-6 12:33 AM
劫7仔1分鐘刀多拉 7 f6 T5 H* P+ c
7仔半夜刀成日有人幫襯
, `, I9 n$ C: T& ~冇架燦既好有可能有人做架梁架
作者: vbvb    時間: 2010-2-6 12:40 AM

大佬..........去7仔打劫啊,唔係去shopping啊
$ P8 _- C' B& Z  b  L1 o4 T: G7 M一衝入去攞完錢就走啦,都唔洗3分鐘
0 f$ d) o) S  o' B# WmK頭ck@G點 發表於 2010-2-6 12:33 AM
15秒鐘閉路電視錄影記錄足夠證據俾警方做野
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:48 AM

劫7仔1分鐘刀多拉 % H4 ^; A% M* ?5 S' g
7仔半夜刀成日有人幫襯 3 n  q' [8 @+ t1 ^8 x) T
冇架燦既好有可能有人做架梁架
" r- ^' B6 C  Z' N5 _mnbvc 發表於 2010-2-6 12:38 AM
米就係囉8 a" u, }* z3 f0 D2 I8 N! _( y
拿住把架餐,包晒頭,衝入去叫打劫,1分鐘30秒就閃
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:50 AM

15秒鐘閉路電視錄影記錄足夠證據俾警方做野
# u# Z  m7 F4 Yvbvb 發表於 2010-2-6 12:40 AM
包晒頭,得對眼,成個油長咁
; \+ R7 P! u( @) Y* \: _# t差人點拉到啊
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:52 AM

講清楚先,只係吹水,唔係教人去打劫,大家唔好學啊
作者: vbvb    時間: 2010-2-6 12:54 AM

懇請版主編輯這歪理標題:打劫露宿者有前途
3 l1 ^- d/ k$ K

作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-6 12:57 AM

懇請版主編輯這歪理標題:打劫露宿者有前途 % o8 ?, B; M6 l. u  d% @, M' m" {, m
& ?6 S7 |- {, T1 l: l5 c$ o+ U
vbvb 發表於 2010-2-6 12:54 AM
係喎
: R! P( V- X  m. V/ c" r! n3 g我都冇睇清楚個題目tim
作者: kuru    時間: 2010-2-6 01:14 PM

假乞丐, 係到扮窮
作者: vbvb    時間: 2010-2-6 01:20 PM

假乞丐, 係到扮窮( \3 q/ h# n3 E% Z5 X" `9 ?$ `3 r( S# a( U
kuru 發表於 2010-2-6 01:14 PM
電話都可能係拾遺得到
作者: tsoiyim    時間: 2010-2-7 02:06 PM

懇請版主編輯這歪理標題:打劫露宿者有前途 ! g+ A* I4 W% ^0 t' Y! H

* s9 g9 H* r0 \vbvb 發表於 2010-2-6 12:54 AM
認同,都唔知樓主做乜事加埋最尾三個字上去,想點
作者: vbvb    時間: 2010-2-7 10:30 PM

認同,都唔知樓主做乜事加埋最尾三個字上去,想點7 c1 s' r/ B( [0 e) e& g8 T* z
tsoiyim 發表於 2010-2-7 02:06 PM
版主仲未有行動

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0