標題: 劉皇發在車公廟為香港求得中籤 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-2-16 01:42 AM     標題: 劉皇發在車公廟為香港求得中籤

擦鞋解籤佬  : V3 i3 g, U3 H; V
! @  M& _5 L" b$ S
[youtube]96m2ksJJ2Mg[/youtube]
作者: jojojojoj    時間: 2010-2-16 01:46 AM

年年都玩一次....
- R+ c; V# T6 q* G7 y年年都夠膽去玩.....
作者: benny1219    時間: 2010-2-16 03:12 PM

這些東西 信就可能有 唔信就一定無
作者: 打狗棒    時間: 2010-2-16 03:55 PM

我剩係想請問, 佢身授何職, 有乜資格替香港求籤?
作者: 電梯男    時間: 2010-2-16 04:05 PM

8 s  [# _0 ]" G* \' I打狗棒 發表於 2010-2-16 03:55 PM
6 F1 L. N( p. E1 a" J) r( w4 ]
. M! p( q" K  x( x- j. J( V! ^$ t- b; Q8 A! _3 H
支籤既內容完全比個解籤佬「顛倒」、「河蟹化」
作者: 打狗棒    時間: 2010-2-16 08:20 PM

X' e+ A& ^* T* ~5 J8 [4 z- @6 N3 j, l% k; _
7 d$ h/ C& [: B- B: J/ _5 ^. j
支籤既內容完全比個解籤佬「顛倒」、「河蟹化」 7 \, o( m2 I" Y, i. ]# F) \
電梯男 發表於 2010-2-16 04:05 PM
! v" w" M5 x3 T( ^/ C3 u講野如果唔啱聽, 解籤佬想唔撈乎?
; q% N3 d# U* e/ P9 a5 q, ]而支籤解作甚麼「先難後易」亦是「阿媽係女人」之流的廢話, 套用乜都啱用!!!
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 08:23 PM

年年出黎做戲
作者: SCM    時間: 2010-2-16 09:26 PM

我剩係想請問, 佢身授何職, 有乜資格替香港求籤?( K" m% Y+ i  R
打狗棒 發表於 2010-2-16 03:55 PM
: |8 l1 x4 r/ M9 @: T) G' m替香港求籤為名 代表香港求籤為實
作者: oz2    時間: 2010-2-16 09:44 PM

每年不論求到什麼籤,解籤佬都是說[香港會好]這個字,
% g* i( i" Q: P9 O  J. e9 W% K每次求籤,多數人都說反映香港經濟,甚至政治。
( X' C: m  l% i7 e0 B* w
( }0 _3 Z# ?+ y/ y$ E/ Z2 x+ A其實每次他們都是解錯,大家先要知道車公本身是屬那方面工作,車公本來是皇帝派來陣守沙田治瘟疫,聞說車公當年把腰旁的大劍大力插入大地,瘟疫妖魔即時被鎮壓消失。所以在車公廟求每次的籤文往往最重點反映的問題是應該是疾病問題。
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 10:09 PM

0 m) a# e6 c9 u/ L3 ^替香港求籤為名 代表香港求籤為實
) v4 A, }. W% E" J6 _* qSCM 發表於 2010-2-16 09:26 PM
名符其實!
作者: 衰貓    時間: 2010-2-17 10:34 AM

* C+ b7 X( E! r: C2 z9 I打狗棒 發表於 2010-2-16 03:55 PM
4 n' ^- B- \: _+ h& r1 w! n
% N- U3 `9 K4 l8 c+ g6 y
' d( f" {' _0 a( ~
100%同意,簡單啲講,佢憑咩?!
作者: 中國心    時間: 2010-2-17 07:47 PM

' J. r; \+ C5 N' [
% b' z- M6 B' ^- r% v
# o& O$ f+ I! T5 n100%同意,簡單啲講,佢憑咩?!
7 M  s5 j- t2 X: f衰貓 發表於 2010-2-17 10:34 AM
就憑佢係富豪鄉紳
作者: jojojojoj    時間: 2010-2-17 09:42 PM

* e+ R: C& y  k) n0 \3 h5 U

- x/ U! N  a  L6 {/ {- y8 _
) H2 ]. Z5 T1 z! ^支籤既內容完全比個解籤佬「顛倒」、「河蟹化」 ! \5 F) U) |5 s) }6 g  u! Y
電梯男 發表於 2010-2-16 04:05 PM
, [' {5 U" u) |/ q2 G+ q( h% @7 |: Q1 H! l- H. l
比我都咁做
4 r! Z5 J2 x& q4 C( _( ?6 u唔通見過何志平都仲唔識驚咩
1 L" V7 r# Y+ N( d) X6 [. n  a當年求左支下籤比人小到上天
& E$ X4 a8 p, t! `. l9 U; l' I! G# v最後支籤仲中左sars比人小到媽媽都唔認得/ X) z' }# o; x5 v1 s
就算有解籤佬肯講真話, 條友都一定唔會比佢解

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0