標題: 在線會員 - 總計 3592 人在線 [打印本頁]

作者: Winters    時間: 2010-3-10 08:32 PM     標題: 在線會員 - 總計 3592 人在線

一個咁多人在線嘅論壇,發貼回貼嘅人數真係少到
作者: jojojojoj    時間: 2010-3-10 09:11 PM

預左啦
作者: 奇    時間: 2010-3-11 08:42 AM

會員有廿幾萬...真係唔覺
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-11 09:07 AM

等於中國13億人, 但公開討論政府的人少之又少, 點解呢?$ r4 P7 E) Z6 n  f- G2 d# o9 y
呢度就係中國的縮影..........
作者: Winters    時間: 2010-3-11 03:10 PM

等於中國13億人, 但公開討論政府的人少之又少, 點解呢?
* W! R0 \0 j  [, v$ T呢度就係中國的縮影..........
' r9 E4 \2 N4 |* N7 j6 C) @打狗棒 發表於 2010-3-11 09:07 AM
" C% b6 c( _) `- ~  }咁又係,呢度都有條「煽動顛覆國家政權罪
2 k6 ~/ j& P& r' a6 \! J  v. P3 A1 v"歡迎吹水,請注意全論壇禁談大陸政治主題違者禁言1月。"
作者: e_e    時間: 2010-3-11 03:19 PM

會員有廿幾萬...真係唔覺
, D4 ~9 f0 g' n# d% x8 e奇 發表於 2010-3-11 08:42 AM
2 C, F3 a; C, k$ W% p' f6 \9 S1,有好多人已經唔再來 ...
2 B/ A% k; R+ q1 \3 p$ O2,一人多身 ...
& X- S( q: X0 ~1 h8 o# ]1 l3,只係上來睇相 ...
% u% `6 k) R+ E, ?$ F$ i8 `
$ o: I  ?- p* C... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST ,
5 o$ ?5 r+ u7 o9 E" I& L7 [& I只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...
2 z3 T! p. B" i; t5 Q. R% b) T. b; j2 V& H& n  p
結果??? 我咪做左板主眼中釘羅
作者: 魚佬    時間: 2010-3-11 03:23 PM

多數上來睇相
作者: Winters    時間: 2010-3-11 03:44 PM

j1 l5 t. r& |  b
1,有好多人已經唔再來 ...8 }. D4 r/ o- R" Z" \) k
2,一人多身 ...9 ?& B! Q; l1 \4 K; M5 z( ~$ X
3,只係上來睇相 ...2 w6 f& u8 i) T( v* P% o
- K4 l- x# G2 R
... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST , - o7 S* D! A1 X* L
只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...
5 r  G/ G& s$ z- S
! l$ h+ B" e9 G1 b結果??? 我咪做左板主眼中釘羅 ...
$ a! H6 j) e. S" Z" w/ x1 v" ge_e 發表於 2010-3-11 03:19 PM
/ o) T4 J+ ^- d
版主眼中釘?
作者: 奇    時間: 2010-3-11 10:04 PM

% g( B& ]* s$ ]+ Y! y- |1 p4 a" ?1,有好多人已經唔再來 ...2 f! X, I; @( q# V- H0 G
2,一人多身 ...
& V( J7 S  ~$ q& J3 z; \. U9 l% H3,只係上來睇相 ...; y5 `1 _; y; T. r& i+ x

; \! n. y  l" T... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST ,
& g& v9 ]" d9 @只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...
( I+ J* }7 x7 e7 [& i
- Z1 \4 f0 _/ `7 r, K, P$ Q結果??? 我咪做左板主眼中釘羅 ...4 ~; O9 e% w" |7 a3 P
e_e 發表於 2010-3-11 03:19 PM
5 M+ o( ]9 D5 a0 i
不過而家睇相要留言儲分,唔係用放大鏡睇咩
作者: andyho    時間: 2010-3-11 11:13 PM

4# 打狗棒 ! K8 W3 p* o' {/ C  Q$ v' B

) ?$ s3 v% i* l. }- b7 _; b呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?9 f; E% v9 }3 u/ O
我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。
7 A( G+ B1 m) k# c- B雖然平日我個分身定時入來cap下相。* U& w5 l6 K) }8 o: e' t& Q/ Q
" d  i: _: W% y6 [, B# j
回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap相的會員。 9 u( [% H. t+ V8 y
以前我算是半個活躍分子,但後來entfun的所作所為及新版規的要求,2 L7 X4 ?% ^* O) Q! H, v
絕對令人失去討論意欲,甚至完全唔想再發言,又或者索性不入來,
4 X( `# q, S/ z  F+ ?# n& i所以3000幾人在線,大家都是默默睇post及cap相而已,俾你30000人在線又如何?
% k  r) g$ J6 M; A. A
: }- R0 b' N( r4 a0 I. |0 x* m& a我現時大多在人網睇下post,發言都少了,忙嘛,還是懷念以前的entfun,- o; b3 y* P/ }/ D% K. D. g5 k
雖然會員之間成日有爭拗,但擦出火花總算是一種光芒,好過黑沉沉,了無生氣。
作者: Winters    時間: 2010-3-11 11:56 PM

10# andyho
6 X2 e% U3 @  }, d6 g, R講得好啱,而家上黎好多時都係貼相/睇相,有時想吹下水嗌下交都無機會
作者: e_e    時間: 2010-3-11 11:58 PM

4# 打狗棒  0 `+ j, ~+ }& Y& D
* `  H; b+ J8 P$ Q  I
呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?
6 ]  }  f8 T5 y: _我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。
0 }6 N, f2 B, i雖然平日我個分身定時入來cap下相。/ G% X, D" @# b% s/ A' T) q

2 G5 u' F. ?: }9 a回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap ...
6 ~' Q; A9 B7 I9 m; Nandyho 發表於 2010-3-11 11:13 PM
& o5 j; D4 S9 O) b
如果大大記得 , 我當年是推崇 "快樂互吊主義" 的 , 可惜各版主選左 "河蟹" ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-12 12:35 AM

4# 打狗棒  
8 K7 U$ @. d4 I& s& ]" h! d4 {* }% X& s2 [
呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?
3 r/ w. i: T2 \& z; r' O- \; z( a我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。 - N/ \( N3 H1 s& ^
雖然平日我個分身定時入來cap下相。( @9 g. M; \) W/ }

) E5 z) n# \  g2 O' G回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap ...
; G  u( Q* ?$ |' E, @andyho 發表於 2010-3-11 11:13 PM
: ?/ g1 F, Z5 F5 Q% |
andy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?
2 w2 |% w) H& t9 c2 R講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。
作者: Winters    時間: 2010-3-12 10:55 AM

0 a  t* K; b3 x1 W# W- {andy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?4 B4 O9 H3 |$ s3 I
講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。
/ I' Q8 e- |8 p- h" x打狗棒 發表於 2010-3-12 12:35 AM
/ @8 z( N2 A! A# J4 k前幾日又有奴才重提23條
作者: andyho    時間: 2010-3-12 11:45 AM

11# Winters
: K& b9 S5 r2 P% o4 I% r  @- D/ @0 J! l$ T; \  _
自從entfun改版面,我睇唔慣,加上話時事討論空間有限制,由那刻起至昨天,來過不足3次,* P. |1 w! k7 _4 h3 d; q
如兄台所講,嗌下交都是好現象,只要限制著唔出粗口唔人身攻擊就ok,3 R2 T2 `+ q7 n# j
不過版有版規,由得佢囉,反正香港仍有些討論區未被河蟹的。
作者: andyho    時間: 2010-3-12 11:56 AM

! A% y# z. o( t! Y# A/ o4 t
andy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?
% N- I7 I" q2 p; z講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。9 C0 e/ e8 M+ P( z8 A; O
打狗棒 發表於 2010-3-12 12:35 AM
5 N- @& _; s* ]
. R. ?' c; [. Y: K$ f; W
我ok喎,忙囉,但今時今日忙係好事,但不忘睇睇日本AV kimochi ii下
* @- Z) t8 E% I: N2 i+ i% l連golden那個level的forum都礙於現實被河蟹,何況呢度呢?
/ c4 c! K6 E% J) M! I我近幾次入來見到發言人次及閱讀人次,真係少到得人驚,我以為自己入錯地方呢。+ T4 o# p+ x# Y* K) J
狗哥你近況又如何?
0 z1 p+ m) G7 D/ E
& h. t, ]* }2 N% A順便回埋甘仔,政策向來都是少數人漠視大眾意見而獨斷話事,0 J4 d' x' W' q* A/ W! C
你的意見有可取處亦未必一定受理,無所謂啦,正所謂有因有果,
9 z+ ]2 z+ e  g% E  B3 N5 f1 c$ ^* X5 t造成今天的果就是昨天的因,善哉善哉。
作者: e_e    時間: 2010-3-12 05:53 PM

! O6 I. s) K) P3 @4 a* w5 l" _& z1 t7 D& \7 Y4 Q. ~
我ok喎,忙囉,但今時今日忙係好事,但不忘睇睇日本AV kimochi ii下 1 @# ]! F, q1 s4 {4 b4 k& m
連golden那個level的forum都礙於現實被河蟹,何況呢度呢?
/ H1 L- q0 f4 L& G' L1 t8 g, `' a我近幾次入來見到發言人次及閱讀人次,真係少到得人驚,我以為自己入錯地方呢。
5 ^6 p; P3 l# G+ ^4 `5 o...
4 \% h, `- R- A3 t, D5 \" L& r* Candyho 發表於 2010-3-12 11:56 AM
+ C& l3 j( l, A5 X0 Z% u% J  q唸起一句歌詞 "維持著表面的和諧 ... 明明說好分開旅行 , 為何感覺像結局???"$ @- z5 ~* e5 P
我只係覺得如果要表面和諧而內心咒怨 , 點解唔要互吊而互傾心呢???
6 N! u. G2 p5 L: n% X: y( V0 f! X(另外 , 我覺得我果一代討論區宅男 , 有料過E+果D好多 ... 1 z# {. T6 R1 s- x: d6 T8 c
甚至想過發起 "真宅" 聯盟TIM~~)
3 M) w" Q4 U4 ^- z+ m
# @8 W$ {+ Q& }, i) C註 : ADMIN兄 , 唔駛請我地食 "河蟹" 喎 , 我地唔會唔唱 "草泥馬" 架~~
作者: Winters    時間: 2010-3-13 03:09 PM

7 f/ o/ `' S7 I; t* l9 v8 t唸起一句歌詞 "維持著表面的和諧 ... 明明說好分開旅行 , 為何感覺像結局???"
1 r7 m# i' Z; z* ]& `我只係覺得如果要表面和諧而內心咒怨 , 點解唔要互吊而互傾心呢???# p! t$ @2 s8 J1 ^) Q! i# i6 E8 H4 |% j
(另外 , 我覺得我果一代討論區宅男 , 有料過E+果D好多 ...
( J1 M& a; i5 ~- ]2 h* N# f甚至想 ...
  G; d6 r0 z, L0 D: {7 Fe_e 發表於 2010-3-12 05:53 PM
0 H$ \& y% G" X! i互相吊下先有樂趣
作者: Winters    時間: 2010-3-13 08:14 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=222878&extra=&page=1
2 e2 W; Y4 m+ H; I: E真係要好似睇咸相咁,回覆先有得睇先有人回
作者: jojojojoj    時間: 2010-3-13 09:43 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=222878&extra=&page=1
' s' F* s9 C& C+ ^5 R) p( r7 ?5 e真係要好似睇咸相咁,回覆先有得睇先有人回# V" \! o& w4 R- o
Winters 發表於 2010-3-13 08:14 PM
+ b4 c# y2 \, q& |' J

& q" p8 ]& [7 a' S, Z0 z但係好多都係罐頭回覆咁就算多人回又有乜意義?
作者: Winters    時間: 2010-3-13 10:55 PM

7 f" B. x) F; F1 c, B! T+ l
( p3 J8 h7 V8 \5 p8 D- P- x0 |( h
但係好多都係罐頭回覆咁就算多人回又有乜意義?" G3 r* y4 G" J% u
jojojojoj 發表於 2010-3-13 09:43 PM
% v6 k: T9 l) c7 L
梗係啦,我黎左呢度都唔係好耐,唔知之前發生過乜野事.  B2 I* r& A" ]! J+ E* R' [
我開post就係想了解下點解一個咁多人在線嘅壇,' [0 S! {3 V1 h7 O/ G5 `
討論嘅人數點解可以少過一啲在線人數不過百嘅壇
作者: andyho    時間: 2010-3-13 11:19 PM

) Z+ P+ r# c- R( A
梗係啦,我黎左呢度都唔係好耐,唔知之前發生過乜野事.9 e* r# T5 R% M4 ~. Y. u
我開post就係想了解下點解一個咁多人在線嘅壇,6 [, W) P) w8 J) Y4 K# B' c
討論嘅人數點解可以少過一啲在線人數不過百嘅壇 ...7 d: `$ L1 j3 I: W. n9 V9 S
Winters 發表於 2010-3-13 10:55 PM
. L( _% K3 D, L, y0 ~' v$ P3 c/ K! _# ?. o
一個曾經好熱鬧的論壇變成今日的純cap相網站,0 _) I9 F# L4 v/ `4 p+ I/ W
不是一朝一夕的事,背後不會無因,你嘗試自己猜想下吧。
作者: 奇    時間: 2010-3-13 11:44 PM

* U5 x2 l$ p: ~6 y$ i
; w( ~/ ^1 b. U& f一個曾經好熱鬧的論壇變成今日的純cap相網站,
+ f; u5 m/ l4 L不是一朝一夕的事,背後不會無因,你嘗試自己猜想下吧。
6 y1 \! b) B/ aandyho 發表於 2010-3-13 11:19 PM
  M$ f; e7 D% C; `2 A1 G河蟹
作者: andyho    時間: 2010-3-13 11:50 PM

W! _* A$ p2 O7 X
河蟹
1 q7 z2 f+ ?3 Z; H奇 發表於 2010-3-13 11:44 PM
2 |9 o8 |. \# ^

0 p3 C; J9 Y# L( d河蟹已是後話,在之前好多資深會員已意興闌珊。
作者: 奇    時間: 2010-3-13 11:58 PM

係咪個別板主問題
作者: andyho    時間: 2010-3-14 10:28 AM

本帖最後由 andyho 於 2010-3-14 10:29 AM 編輯 2 h0 }6 G/ r/ I# z1 d& l; P

6 [7 t+ d% O( T- ^6 r
係咪個別板主問題
0 Y0 B" w! `' p; j4 F' X& c& T奇 發表於 2010-3-13 11:58 PM
1 ~9 M+ Q7 b* Q2 W4 M
* X& `& }  C0 J' X5 q
個別版主就無謂講啦,我嘗試用最簡單的方法解釋。
( q/ |: E3 c1 y6 i4 c# H/ M2 [# ?; H2 I9 {3 N
其他討論區,大家入去主要為了討論,但entfun賣點是明星相而非論壇。* G) d# {* K8 X/ H4 c! M# P1 s
在其他討論區不滿版主或版規,只可選擇完全退出或忍受不合理行為,
: Z. L  J* a& j' k4 T) q; N8 w(大多選擇忍受,因為某些討論區人流多,退出左難找另一處熱鬧的平台). {' t$ @1 M* {9 u. v
但我不滿entfun某些人或事,我就選擇利用其他平台發言,  G, I0 z0 H1 }+ \; @
回來只為了睇相,不少資深會員跟我一樣變成了CD-ROM。
& I  f$ M6 B) m: G
2 B0 Y) z! T' @" w0 |! E( Y以上應解答到樓主及一眾新加入版友的疑問吧。
作者: ATX-828    時間: 2010-3-15 06:45 AM

0 W. |/ E% V* j. p- H5 d( d! ^# H& c0 a! c  `) _! M0 g
! }& S$ n3 v/ T4 e
8 U# q; J' A7 l4 @( P4 E0 t
個別版主就無謂講啦,我嘗試用最簡單的方法解釋。2 D8 N) m; g3 `: t8 n
  ~& ]3 [- X& U! L
其他討論區,大家入去主要為了討論,但entfun賣點是明星相而非論壇。% U5 ^# n8 y5 {2 u
在其他討論區不滿版主或版規,只可選擇完全退出或忍受不合理行為,
( g7 C( m$ s) s/ B3 ]5 L( e' J(大多選擇忍受,因為某 ...
6 \+ N) n! p, W7 gandyho 發表於 2010-3-14 10:28 AM
9 c2 g! S/ U' k: f! z! N
- F: H. i0 o( {. }" i' f) z可能係扣留量制嚇走哂d人, 甚至出現唔Login就肯定唔扣流量既心態, 相信Andy兄都會係呢類 $ k% E+ |  Z/ j" @& Y8 }
1 R* p( t# @* x1 H- f& U
不過唔login就無可能留過言, thx過作者.* f, p" l& D. J5 w
  B1 x1 K! k6 }! B1 w
但因果循還一些現在仲經常出去影星既自拍版友, 見無乜人鼓勵支持/回文都已心淡變回私藏拍友,影既相即日回家落HDD就算 9 I+ V, m+ Z" q, Y

. k/ P0 Q4 {1 L  B0 S1 C1 A" {& X又或變成只在明星Fans網站發佈......而每日來此都係只吹水收吓暗紛消息...
2 j/ L+ h& c: J- E. ?  k* `+ d  E" ~& J% j) V: F1 a6 x2 i- a
同樣只做CD-Rom Cap圖唔回問題不止在26fun/Starhk,
& l) q3 I) T9 o4 n# K, [6 |7 z' t0 B3 a- Z% V
連外影model 自拍相為主既Av buzz都係, 究竟問題最終點樣改變, 的確係要有關論壇搞手值得心思.....
作者: Winters    時間: 2010-3-15 09:14 PM

( X. A' t% E2 a  Z  o/ n

6 j$ _5 [& E: X2 a可能係扣留量制嚇走哂d人, 甚至出現唔Login就肯定唔扣流量既心態, 相信Andy兄都會係呢類 4 j7 S0 V; q* ^9 c- E& @% u

8 B! ?9 g7 \4 }; I, Y0 P不過唔login就無可能留過言, thx過作者.
3 i  j: q) h% M4 v4 S* T: s7 ?, v; T4 c  p4 l
但因果循還一些現在仲經常出去影星既自拍版友, 見無乜人鼓勵支持/回文都已心 ...) r4 E: W! e# M1 N, U, {: K
ATX-828 發表於 2010-3-15 06:45 AM
. \# ~0 w- d( ?* Q- S( E
作者: e_e    時間: 2010-3-15 10:29 PM

- L5 f0 z4 U) _: `9 Z$ u3 H% l: O5 u6 k
Winters 發表於 2010-3-15 09:14 PM
4 Z  \5 d2 \' K我這一排想到 , 其實寫色情小說都是需要感動的存在 ...% z. Z# n! s" D- X: ^
如一對分離已久的情侶 , 重適時對對方的那種渴望~~
作者: Winters    時間: 2010-3-15 10:35 PM

) e% h0 e# S5 w
我這一排想到 , 其實寫色情小說都是需要感動的存在 ...
$ p% i; e, e$ ^4 P" _如一對分離已久的情侶 , 重適時對對方的那種渴望~~
9 r' x' k- u8 T" Y" R+ V, o) De_e 發表於 2010-3-15 10:29 PM
+ E+ @. E% y8 k1 h
除左色文,你係咪仲有寫其他小說?
作者: e_e    時間: 2010-3-15 10:44 PM

, c1 P* J1 E3 y除左色文,你係咪仲有寫其他小說?
. r5 p! \3 I" MWinters 發表於 2010-3-15 10:35 PM
& f4 d! O2 |5 i
... 高中文學果時有羅 ...
* R+ D# \" n6 w8 y5 B0 o0 F( `. i但我覺得性愛小說的最高境界 , 就唔會只係性愛小說 ,
) X( h2 ]) M; @5 r5 p$ \5 @, @; |- H而我正向著此目標~~
作者: Winters    時間: 2010-3-15 10:48 PM

3 _/ L+ i/ x1 |( E7 E- Z- j... 高中文學果時有羅 ...! K  x" |- j* M# L) a0 a0 \4 l' G
但我覺得性愛小說的最高境界 , 就唔會只係性愛小說 ,% E( S1 E2 g- _* T
而我正向著此目標~~+ k6 ]) r; M7 Z! n
e_e 發表於 2010-3-15 10:44 PM
0 v" ], T. k( W" p& X
努力
作者: e_e    時間: 2010-3-15 11:02 PM

% R; K3 L1 Y8 W" ~, t努力
4 g  l; ~' Q' y4 G9 ]" BWinters 發表於 2010-3-15 10:48 PM
- ~) e2 R6 L3 `
我岩岩睇奧斯卡 , 有一節話雖恐怖片銷情一直理想 ,# G( k$ F/ A! |2 e. F% F
但在大頒獎禮 , 永遠被歧視 ... 同樣一句話 , 希望唔好歧視出色的情慾小說~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0