標題: 台灣成為全球出生率最低地方 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-3-17 01:19 AM     標題: 台灣成為全球出生率最低地方

步入發達國家水平  
: C% k) n/ B7 p) J) k, ^
  w! C9 i8 Q) s% g; R( H6 `[youtube]XjiywGx3_zo[/youtube]
作者: 中國心    時間: 2010-3-17 01:21 AM

冇強制節育?
作者: e_e    時間: 2010-3-17 05:29 PM

其實我覺得現代人太沒有責任感,也太自私了,2 b# N; i$ O5 F7 \7 W$ V( U
沒責任感是不想被父親的角色限制,自私就是根本還想玩。。。  \* o) g8 g* Y, X/ P
7 U' R. O& x  ~( J5 m
另外,整體風氣也是個問題,我看過一個廣告咁講:/ J; n3 ]9 q# i& ?* T5 j
"我戒了煙,戒了酒,戒了朋友,我的嗜好越來越少,她的學歷越來越高。。。"$ n/ I4 i0 P& R$ s
E個廣告係想用感動,SELL孩子教育基金。。。
/ M' [- D1 S, ?% C8 d& w2 M我吊!!!講到咁恐怖,邊個會想生呀,仆X!!!
作者: mnbvc    時間: 2010-3-17 08:51 PM

% {- C, p2 e: Z+ M7 s& b( B
1 \) D7 T# s  A1 H! K5 l我戒了煙,戒了酒,戒了朋友,我的嗜好越來越少,她的學歷越來越高。。。: z9 R# j: ~5 N( c
+ L1 t1 J. y7 t7 G- Z
e_e 發表於 2010-3-17 05:29 PM
" q3 `8 }8 ^3 i/ n$ e" x/ z( P: q但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友
作者: 奇    時間: 2010-3-17 09:23 PM

% |6 v; d; {# J5 H& f$ b& `
但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友
: G( d; ^3 u" v- j* V" ?mnbvc 發表於 2010-3-17 08:51 PM
" t8 ~- Y1 N" E女人唔壞唔愛
作者: e_e    時間: 2010-3-17 11:23 PM

# S! ]/ c$ z9 t& P9 E1 W
但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友
0 m, G  w0 _! [4 }2 Amnbvc 發表於 2010-3-17 08:51 PM
7 H0 {' n/ l! _$ E
個廣告係講佢個女 , 唔係佢條女 ...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0