標題: 發現超高水平本土電影--援交少女 [打印本頁]

作者: e_e    時間: 2010-3-21 09:30 PM     標題: 發現超高水平本土電影--援交少女

[url=http://www.youtube.com/watch?v=[youtubehd]SFq6qHrUX-4[/youtubehd]&feature=player_embedded]http://www.youtube.com/watch?v=SFq6qHrUX-4&feature=player_embedded[/url]
作者: starbuster    時間: 2010-3-22 12:31 AM

賣廣告嗎??
: J* L0 H5 b7 @( _2 U$ E" L3 d6 A) X! d
睇TRAILOR冇咩特別, 同以往同類型題材的差不多, 又係為靚衫為條仔, 又係女仔打交, 俾仔打, 係個鏡頭搖得多D, 睇唔出有幾超高水平
作者: e_e    時間: 2010-3-22 01:18 AM

賣廣告嗎??2 L# H3 |* U/ W5 f9 a/ {

$ _4 e( ?5 _9 S1 `2 x/ z睇TRAILOR冇咩特別, 同以往同類型題材的差不多, 又係為靚衫為條仔, 又係女仔打交, 俾仔打, 係個鏡頭搖得多D, 睇唔出有幾超高水平( B) Z2 u2 \. Z
starbuster 發表於 2010-3-22 12:31 AM
# {! ^6 u7 C# U* Q下 ... 以往有同類題材???
作者: BIGHEAD1987    時間: 2010-3-22 02:15 AM

好耐之前都有類似的4 _6 L7 K4 f& f  e, w, s6 r
; Q% O% _& y( `2 h
未睇過,唔知算唔算叫高水平
作者: 3double7    時間: 2010-3-22 04:47 AM

為何樓主會說是高水平之作呢?
# ~" Z1 u/ h2 T( e4 _8 `5 m  p不妨詳加講解一下。
作者: yorker    時間: 2010-3-22 05:42 AM

0.0...
  v) w/ H. t. f6 v0 |% K  s0 G! [0 n4 E
我好似見到有個shot係有把線鋸.......4 W& x: w+ |1 M) D/ D3 `
然後有d手手腳腳....?!
, b; T8 ?( A2 k- {5 g+ `/ d2 `$ ?( U* T  r& P
都幾核突......
作者: e_e    時間: 2010-3-22 08:41 AM

好耐之前都有類似的8 N. H9 F3 |$ V& Y  E

7 g+ ?# d; {8 C& I未睇過,唔知算唔算叫高水平2 ?4 [4 j; s/ Z5 t/ G7 L; F7 f
BIGHEAD1987 發表於 2010-3-22 02:15 AM
9 W$ \& D8 X; R% X9 }: _
有D咩先??? 講來聽下~~
作者: 3double7    時間: 2010-3-23 02:04 AM

咁,到底呢套片點樣超高水平呢?6 \' c8 s+ L/ Q
樓主可唔可以分享一下架?
作者: 12d3    時間: 2010-3-23 11:13 AM

感覺麻麻地, 日韓一定已經有類似題材出現過, 香港十年前有"PR Girls青春援助交際", 我也是差不多十年前已經知道援助交際這個term, 題材不算新鮮.
( X8 }( E( d, |1 y: p既不寫實, 也毫不誇張, 限制了觀眾的想像力. 這電影像是條歌頌青春的片, 粉飾了援助交際, 會帶來何種感動呢?
作者: e_e    時間: 2010-3-23 11:25 AM

感覺麻麻地, 日韓一定已經有類似題材出現過, 香港十年前有"PR Girls青春援助交際", 我也是差不多十年前已經知道援助交際這個term, 題材不算新鮮.
& M. V0 G4 t5 ^4 x% _既不寫實, 也毫不誇張, 限制了觀眾的想像力. 這電影像是條歌頌青春的 ...4 h5 r3 t- H! M4 m- y) h
12d3 發表於 2010-3-23 11:13 AM
& L, `& U7 f! ^( C, m. Q係喎 , 係日韓先有羅 , 香港就十年一套羅
作者: 3double7    時間: 2010-3-23 06:44 PM

; V' V3 t3 J, `係喎 , 係日韓先有羅 , 香港就十年一套羅
3 r4 D  w7 r0 @e_e 發表於 2010-3-23 11:25 AM
1 U  S1 j/ Y4 ^
" P( M2 j/ G6 D3 B7 H十年一套都唔等於高水平噃
作者: e_e    時間: 2010-3-23 06:53 PM

F( W+ F" s+ R& p" p( i1 X% B9 l
十年一套都唔等於高水平噃
0 B/ }4 b" R& F3 n: f( X  U* y) F3double7 發表於 2010-3-23 06:44 PM
7 U6 k0 C6 W5 h0 r. c7 e! u+ P$ [' T3 A) S, H  o" G& @: P1 g: l
SORRY , 打漏左 , 係題材水平高 !!!
作者: 12d3    時間: 2010-3-23 06:54 PM

12# e_e ( F0 q  W! F* h! X3 i
4 ?% `0 _5 g8 U9 S
你一改口風, 我無話可說, 唯有同意!
作者: e_e    時間: 2010-3-23 06:58 PM

12# e_e
2 D% p: D8 r, |6 J8 x# C: Q4 z
; L% p7 o$ ?8 R$ N5 g: Q你一改口風, 我無話可說, 唯有同意!
) q9 P! s2 S5 D12d3 發表於 2010-3-23 06:54 PM
3 P" B1 g' a( {/ y2 `+ C
只有能屈的人 , 是不可能打敗的
作者: 艾官    時間: 2010-3-26 07:07 PM

其實港產片有D低成本無宣傳既反而拍得好寫實逼真~以前係有線電影台睇過一套連個戲名都唔記得既港產片~入面無一個演員係識得既~我反而可以成套戲由頭到尾睇哂
作者: qqicq    時間: 2010-3-27 12:02 PM

好似幾正
作者: pp137pp    時間: 2010-3-29 12:24 AM

=0=唔係好覺啵~
作者: mnbvc    時間: 2010-3-29 12:37 PM

一睇就知講之前肢解援交單野

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0