標題: [時事] 民建聯終於有對手鬥無恥 [打印本頁]

作者: 打狗棒    時間: 2010-3-23 11:23 AM     標題: 民建聯終於有對手鬥無恥

自功能組別飲食界議員張宇人建議最低工資設在20元或以下, 「自由黨最無恥」一調迎渾而生;- h6 k% L, i( K1 p# A* B. P
一直霸佔「最無恥」三字的民建聯立時備受威脅, 像中央每天「保八」一樣, 為誓死保存「最無恥」金漆招牌, 我建議民建聯即時提出最低工資為10元, 切不可將招牌拱手相讓給自由黨。
作者: gt2686    時間: 2010-3-23 12:04 PM

人仔呢排癲了,竟然話要低於$20,唉,人家怎樣生活?
作者: 奇    時間: 2010-3-23 06:58 PM

人仔呢排癲了,竟然話要低於$20,唉,人家怎樣生活?
# m4 g* r: B( J* f9 q: Dgt2686 發表於 2010-3-23 12:04 PM
% i+ J) o8 X; i* Y+ I6 _7 x咁明正言順拎綜緩都唔算無恥啦!
作者: bobo21    時間: 2010-3-23 10:08 PM

張議圓話廿雞, 若然唔夠用, 就去攞社會福利啦, 而治牛檔就話, 呢個唔係佢哋咖立場, 佢哋是主張最低工時定係廿4, 果然兩個嘟好識做戲喎, 妙呀.
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-23 10:35 PM

張宇人真是商界奇葩,廿蚊時薪也可過活,只要你們肯努力,每天廿四
* U$ }5 Y$ y1 o2 T小時,每星期七天,每月卅一天及每年三百六十五日零六小
( W( ^) o& B; g" l2 E, Y時連續工作、不眠不休,你就可以賺到175320元!絕
: l, u2 Y6 J# \3 E8 O* ?3 e; u對夠你生活,強烈建議張先生做財政司司長!
作者: mnbvc    時間: 2010-3-23 10:37 PM

咩20蚊呀/ N( ~9 J' J" Q4 Y- H: Q$ `- s
佢去完城市論壇後比人圍插之後老羞成怒拉
, h0 M2 U  [' s9 b$ n: L即晚改口
- |! j+ j* `5 `* s+ _$ Y" ~# h. f$ }支持20蚊樓下
作者: bobo21    時間: 2010-3-23 10:54 PM

6# mnbvc 6 _! t# G" W3 ?" q) e
9 a; k1 |4 U; V% N  n) m
佢當晚在電視新聞度話, 等梗業界個調查結果, 唔排除將最奀工時向下調(低過廿雞), 屎唔屎.
作者: benny1219    時間: 2010-3-23 11:27 PM

張生現在又唔知狗up啲乜3 ^; w/ N8 d! G( J1 X  H

8 A9 Y7 L- Y. S1 A0 m話不代表飲食界 不代表自由黨 又話不代表自己立場
作者: 奇    時間: 2010-3-24 12:06 AM

張生現在又唔知狗up啲乜0 i. }7 ]( s) o2 U/ I8 L" @
& ~1 C% x# @+ Q9 I1 p
話不代表飲食界 不代表自由黨 又話不代表自己立場
. ], I! O4 O4 B0 `benny1219 發表於 2010-3-23 11:27 PM
: h1 q( N  I" @3 ~唔通係神既旨意

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0