標題: 不評則鳴!唔做媒人三代好,但都做了媒人! [打印本頁]

作者: goodnicelady    時間: 2010-4-6 12:00 AM     標題: 不評則鳴!唔做媒人三代好,但都做了媒人!

有位好姐妹,樣貌不過不失(中等身材)、有錢、品行又好、人又叻、溫柔體貼,惟獨是對感情好傻……但偏偏識著個大滾友(成日在大陸玩女人)、大肥佬(若200磅)、人又老(59歲,大我好姐妹12年)、又醜(頸墮了一大舊肥肉,一大個肚腩)、又不懂體貼關懷,食野自己顧自己,而我好姐妹就成日夾餸給佢;開埋鋪給佢做生意都要叫我姐妹做餐死,佢就自己在大陸嘆女人,我好姐妹就為佢打點開鋪的大小事,叫佢回來幫手自己鋪都闊佬懶理,只得坐享其成……恃才傲物…等等……我姐妹出錢租屋給他住,給佢搞生意,又要養埋佢都算……自以為有點錢就認為可以在大陸搵一些後生又靚的女人,對我姐妹呼之則來、揮之則去,以為我好友47歲就不能再搵到男友就玩弄我姐妹於鼓掌之中,每當去報團玩就要我姐妹出錢,自己一個仙都不肯出,一有朋友去找佢玩,就叫我好姐妹回港……還對我好姐妹講:唔好以為租間屋佢住就可以困著佢……總之不是個好對象,令我好姐妹心淡又心傷,也決定離開負心漢…………聽完之後真火起……實在替好姐妹不值,心想好姐妹不錯,能可以做她的男友是好有福的,而且我深信經我介紹她一個男友,一定一拍即合……亦為了證明我好姐妹還有巿場,於是我就精心安排介紹男友給好姐妹認識……果然!一拍即合……也從此她脫離那個自以為事的所謂男人……但我可能三代……
作者: vbvb    時間: 2010-4-7 02:40 AM

你又做媒?
作者: 奇    時間: 2010-4-7 06:41 PM

轉貼定自身個案
作者: goodnicelady    時間: 2010-4-9 11:08 PM

轉貼定自身個案
& V; m5 B, b1 }* J6 }/ S奇 發表於 2010-4-7 06:41 PM
真架!無花無假架…
作者: 奇    時間: 2010-4-9 11:12 PM

你好友47?咁你...?
作者: goodnicelady    時間: 2010-4-9 11:13 PM

你好友47?咁你...?! m# b! S2 r# T7 a& p
奇 發表於 2010-4-9 11:12 PM
年齡是女人秘密麻!
作者: Chin=]    時間: 2010-4-11 05:22 AM

唔做擔 唔做保 唔做....................

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0