標題: [時事] 廢除功能組別大遊行 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-4-7 12:39 AM     標題: 廢除功能組別大遊行

消滅免費午餐  
+ s2 X# m5 w" S* T4 Q& z" \
: ~) Y4 X6 a/ x/ j5 U8 q& z[youtube]HbXAYjQKzbs[/youtube]
作者: Winters    時間: 2010-4-7 04:02 PM

唔記得之前邊個黨話民主黨成日搞埋啲無用嘅遊行呢?
作者: 打狗棒    時間: 2010-4-7 06:54 PM

我唔會去呢d冇用嘅遊行, 香港人搞咗咁多年民主運動都冇長進, 喊喊口號就番屋企, 邊有人蘇你?
3 I4 t* o  @; A" a6 {抵人地韓國佬而家咁成功, 十幾廿年前, 韓國佬日日示威抗議, 日日掟氣油彈, 邊個得閒同你玩斯文?
, L  J: u% i5 R* k* A都係算吧啦, 中國人都係做慣順民, 要到冇飯食先夠膽起義作反, 所以想中國(包括香港)有真民主? 諗都唔好諗, 移民去文明的西方國家吧!!!
作者: gt2686    時間: 2010-4-8 07:53 AM

甚麼是民主,都未搞清楚,口口聲話搞民主,期實最後都是為自己,
; P" D+ Q1 a' R所以,唉...
作者: 打狗棒    時間: 2010-4-8 11:23 AM

甚麼是民主,都未搞清楚,口口聲話搞民主,期實最後都是為自己,
' x8 ?* N' n; |3 R: B3 O$ k所以,唉...) |# n' I6 h2 a3 V( S
gt2686 發表於 2010-4-8 07:53 AM
8 Y  C2 P3 l2 F% Z% G
搞民主是為自己, 那麼不搞民主, 又可以搞甚麼?2 Z" [! N/ J, q/ p3 `
搞專政? 搞封建? 搞獨裁? 搞民粹? 搞法西斯?
) ^# X9 y2 X2 r. S; o你說人家未搞清楚甚麼是民主, 那麼閣下一定十分清楚甚麼是民主? 可否解釋一下?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0