標題: World Cup....支持 North Korea... [打印本頁]

作者: 長毛    時間: 2010-5-2 03:19 PM     標題: World Cup....支持 North Korea...

I this North Korea will be the black horse in 2010 World Cup...what do you think?
作者: 艾官    時間: 2010-5-2 05:54 PM

英格蘭~真係想睇佢地捧一次世界杯~~
作者: 長毛    時間: 2010-5-2 07:06 PM

I also support England.......but I would tip that North Korea can have very good result...
作者: brightlee    時間: 2010-5-2 08:10 PM

英格蘭~真係想睇佢地捧一次世界杯~~
艾官 發表於 2010-5-2 07:54 PM
England got their World Cup in 1966
作者: Rated-R    時間: 2010-5-2 09:07 PM

support SPAIN
作者: 艾官    時間: 2010-5-2 09:30 PM

England got their World Cup in 1966
brightlee 發表於 2010-5-2 08:10 PM
我個陣未出世丫嘛~
作者: 長毛    時間: 2010-5-2 10:35 PM

brightlee 發表於 2010-5-2 08:10 PM
should be 1968 ar.......
作者: 艾官    時間: 2010-5-2 10:38 PM

should be 1968 ar.......
長毛 發表於 2010-5-2 10:35 PM
1966岩喎...
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-5-2 11:16 PM

英格蘭本身D波好癈姐 , 都唔明點解次次咁多人撐 ...
西班牙就唔同 , 有世界第一聯賽 , 而好波D人大把 , 好希望佢羅到一次~~
作者: 艾官    時間: 2010-5-2 11:57 PM

英格蘭本身D波好癈姐 , 都唔明點解次次咁多人撐 ...
西班牙就唔同 , 有世界第一聯賽 , 而好波D人大把 , 好希望佢羅到一次~~
迦樓羅女王 發表於 2010-5-2 11:16 PM
好波先有人撐~咁個個支持巴西得啦~?睇波係有感情既~咁講唔知你會唔會明
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-5-3 12:13 AM

好波先有人撐~咁個個支持巴西得啦~?睇波係有感情既~咁講唔知你會唔會明
艾官 發表於 2010-5-2 11:57 PM
咁感情唔好支持中國??? 我同意支持的某程度 , 不一定要和實力相等 ,
但英格蘭是甚麼??? 要數 , 巴西阿意德無個唔係明顯勁過佢 ,
要講佢都仲要唔一定有荷瑞咁強拉~~
作者: 長毛    時間: 2010-5-3 01:04 AM

我係支持中國 ga...但佢唔爭氣 le.....!!!!
作者: 艾官    時間: 2010-5-3 01:15 AM

咁感情唔好支持中國??? 我同意支持的某程度 , 不一定要和實力相等 ,
但英格蘭是甚麼??? 要數 , 巴西阿意德無個唔係明顯勁過佢 ,
要講佢都仲要唔一定有荷瑞咁強拉~~ ...
迦樓羅女王 發表於 2010-5-3 12:13 AM
咦~?咁講真如果中國入到決賽周我都會係睇世界杯既時候支持佢地喎~WHY NOT~??
就算巴西阿意德荷瑞真係強過英格蘭又點呢~??我識得有D真正既球迷(香港人)連英超聯既侯城都鍾意~呢D咪就係感情囉
無一隊波係由頭強到尾既~如果西班牙足球幾年後沒落你會唔會繼續支持~?抑或轉個頭支持當時既"強隊"??風吹邊面向邊面??
如果到時你繼續支持西班牙~又有人走出黎問你"西班牙是甚麼?要數~巴英阿意德無個唔係明顯勁過佢"你又會點呢??
作者: 長毛    時間: 2010-5-3 01:19 AM

呢 d 係香港人的情意結....你只可說 English Premier League rooted in Hong Kong long time ago...that's why many people love them very much...
作者: 長毛    時間: 2010-5-3 02:03 AM

咁你地會覺得邊隊係黑馬 le??
作者: amigofans    時間: 2010-5-3 10:10 AM

支持北韓?? 可能佢地都未食飽!!

不過講真, 咁封閉既一個國家, 同出面d球隊咁少交流,
係而家呢個全球化既足球世界上面, 似乎無咩著數可言.....

注意南韓02入到4強, 全係球證連番錯判而成,
如果02世杯不在亞洲, 相信南韓小組就已經出局...
作者: amigofans    時間: 2010-5-3 10:19 AM

要講佢都仲要唔一定有荷瑞咁強拉~~ ...
迦樓羅女王 發表於 2010-5-3 12:13 AM
咁你唔明係講有好多球迷唔係講實力係講感情既o者,

that why even 咁現實既香港, 都有咁多利物浦英格蘭fans你就知啦

就以我為例, 因為有白賴仁笠臣我先會睇波, 所以英格蘭就算衰到麥卡倫時代我仍會捧場,
相反西班牙等叻到會飛都無用, 沒有半點感情可言....
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-5-3 11:03 AM

支持北韓?? 可能佢地都未食飽!!

不過講真, 咁封閉既一個國家, 同出面d球隊咁少交流,
係而家呢個全球化既足球世界上面, 似乎無咩著數可言.....

注意南韓02入到4強, 全係球證連番錯判而成,
如果02世杯不在亞洲, 相 ...
filter-052fans 發表於 2010-5-3 10:10 AM
我成日得大家對南韓唔係太公平 ... 係 , 佢係有DD球證運 ,
但係南韓的長氣不也是一原因嗎???
作者: 3755    時間: 2010-5-3 12:27 PM

north korea not bad!!
作者: 屠膠含三世    時間: 2010-5-4 12:05 AM

鄭大世真係幾好波
作者: Kaz00086    時間: 2010-5-4 01:06 AM

好老實咁講~~如果上年夏天係高雄踢東亞盃預賽個隊北韓踼的話(只少左鄭大世).....以我所見到佢地對住香港隊個種表現...其實都可以斷定佢地都係腩...而且佢地打世盃外只係對住兩隊跌WATT既沙地+伊朗 先至偷到雞...

P.S.:唔知幾時聽過一單新聞..就係話金正日落左order:話今次世界盃直播北韓隊比賽時,只准播有優勢的鏡頭....-.-...........(咁到時會5會只係播兩隊出場片段-->播下個領隊-->換人片段.....跟住有球中柱的話,就播九萬幾次...-.-......(咁辛苦..不如拎枝槍搵王晶+張家輝改片(大家應該知邊套片).......好5好???)
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-5-4 10:36 PM

好老實咁講~~如果上年夏天係高雄踢東亞盃預賽個隊北韓踼的話(只少左鄭大世).....以我所見到佢地對住香港隊個種表現...其實都可以斷定佢地都係腩...而且佢地打世盃外只係對住兩隊跌WATT既沙地+伊朗 先至偷到雞...

P. ...
Kaz00086 發表於 2010-5-4 01:06 AM
仆X , 今次竟一隊伊斯蘭都無 ... 亞洲王者伊拉克死左去邊???
作者: Kaz00086    時間: 2010-5-4 11:27 PM

仆X , 今次竟一隊伊斯蘭都無 ... 亞洲王者伊拉克死左去邊???
迦樓羅女王 發表於 2010-5-4 10:36 PM
A 組
賽事得球失球積分
澳洲63127310
卡塔爾63125610
伊拉克6213467
中國6132346

係第三圈分組賽....俾澳洲打包左
作者: 長毛    時間: 2010-5-5 07:41 AM

1966岩喎...
艾官 發表於 2010-5-2 10:38 PM
係wo...stupid me.....hahaha!!!
作者: brightlee    時間: 2010-5-5 10:13 AM

迦樓羅女王 發表於 2010-5-5 12:36 AM
mind your word please.... thanks
作者: SCM    時間: 2010-5-5 09:27 PM

其實當初我自己睇波 都係由睇球星開始 到依家 其實某d國家會睇感情既
好似英格蘭 我同粉絲一樣都係麥卡倫時代都鐘意
不過某d隊就真係睇實力
好似法國我以前都幾鐘意 不過施丹同巴夫斯等淡出之後
再見到杜明尼治d戰績 真係有d唔鐘意
而西班牙我係欣賞佢真係踢得幾華麗 陣中真係幾乎個個有技術
巴西就由肥哨3R時期睇球星 到依家鄧加被外界稱為既實而不華既陣容 一路都鐘意
作者: 奉命    時間: 2010-5-6 01:56 AM

點解要支持北韓啊
我就一定支持南美球隊喇
南美波攻守都好平均
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-5-6 11:08 PM

支持.....美斯
支持.........卡卡

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0