標題: 有冇人覺得吉野家越黎越唔好食 [打印本頁]

作者: kch123    時間: 2010-7-19 03:01 AM     標題: 有冇人覺得吉野家越黎越唔好食

今日去大沙田間吉野家,叫左個特盛牛肉飯,食d牛肉好似食緊香口膠咁,,,1 X& [- V0 Q; D
跟住出去叫人比碗牛汁,,,佢竟然用超細既紙皮杯裝少少比我,,,,(((乜d牛汁好貴ga咩?!))); j) R( c  ~. ^/ H# \5 v- V
d牛汁又好似冇以前咁濃咁........
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 03:09 AM

今日去大沙田間吉野家,叫左個特盛牛肉飯,食d牛肉好似食緊香口膠咁,,,
2 m- E: C' A  [; u% V9 a跟住出去叫人比碗牛汁,,,佢竟然用超細既紙皮杯裝少少比我,,,,(((乜d牛汁好貴ga咩?!)))" s+ q- ?; V& z
d牛汁又好似冇以前咁濃咁........ ...
: r+ I6 ?: }% @( l+ j3 n' F2 pkch123 發表於 2010-7-19 03:01 AM
唔係丫! ~: c1 i  r" D
個雞牛雙併餐都好好食啊,又有泡菜又有湯
6 ~$ y# _0 o) }講起天日都去食一食先
作者: mnbvc    時間: 2010-7-19 04:11 AM

一直刀唔掂9 Z; w, a& C5 `! N" @# V
以前午市14好食2 \/ r* j9 K5 \4 q7 x
但之後個股市炒到飛街所以佢刀不停加價刀算
6 H1 B0 T" x! A5 c' S' ^+ R2 V, q仲要d汁越黎越咸d牛就
/ _" [8 a. Z8 x" V) j6 H8 |早幾日行過見又加到17.5添
作者: ATX 828    時間: 2010-7-19 04:32 AM

唔係丫
3 I* v9 L  z/ }個雞牛雙併餐都好好食啊,又有泡菜又有湯( c' o' i- Y) o. w2 A% X- r  U4 s2 o0 l
講起天日都去食一食先
. M. X0 Y2 E5 F. K+ Z% a勇勇 發表於 2010-7-19 03:09 AM
' z3 N# A9 l) U/ t2 I9 |2 ?
+ a5 A! j: p' F
使多d 錢啦, 去食個定食....
5 L- s2 N% i; ?條囡會嗌大聲D 歡迎光臨
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 05:17 AM

一直刀唔掂) G) u7 [# M4 ^+ S( h6 V
以前午市14好食" L) v. e. H) q9 W. j. P! Y
但之後個股市炒到飛街所以佢刀不停加價刀算
# y# ]) `% V# E: k) q/ F# k仲要d汁越黎越咸d牛就5 \8 u3 c6 @: ~; Z1 L
早幾日行過見又加到17.5添
  P+ \) H; z0 p- Imnbvc 發表於 2010-7-19 04:11 AM
唔係掛.......冇食3~4月,唔會變到噤差
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 05:22 AM

* i# g2 F7 \) E. e: g$ d, e
) d4 h8 b  I- ^+ Q1 h使多d 錢啦, 去食個定食....) t+ {, F1 V6 H$ D0 c
條囡會嗌大聲D 歡迎光臨
' Q7 i% y4 y- E7 r3 I! vATX 828 發表於 2010-7-19 04:32 AM
同意- S# C$ E0 ?: |+ e! ]& t$ y& b! T
所以我依期成日去食日本定食,($100左右)又多野食有好味道: Y* c+ M, ]; k7 O0 s" Z
沙田新城市有間(壽司派),唔係好貴,d野好食,食物個樣又靚5 u9 e# v, k2 l
d拉麵都唔錯咖,$60有找
作者: Norman Chan    時間: 2010-7-19 08:33 AM

由此至終 都唔好食
作者: sm123456    時間: 2010-7-21 09:00 PM

細個都覺得麻麻,唔特別,到大個就好少食,因為覺得唔值咁既價錢
作者: wsy8    時間: 2010-7-24 11:24 AM

,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔
作者: wsy8    時間: 2010-7-24 11:24 AM

,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔
作者: 打狗棒    時間: 2010-7-24 12:19 PM

細個都覺得麻麻,唔特別,到大個就好少食,因為覺得唔值咁既價錢
; |5 q) U2 z1 G+ x0 ~sm123456 發表於 2010-7-21 09:00 PM
$ L# m! t8 G( \5 ?) q7 YTotally agree, 以前有次食下午茶, 叫咗個甚麼麵, 點知食落口原來係"出前一丁"?
) ~) _/ a8 O2 a5 c* q+ B. v  l心諗有冇搞x錯, 一間咁有名嘅日本食店, 竟然用丁麵, 咁我使乜幫襯你, 我自己唔識煮咩? 從此都好少幫襯!!!
作者: d228216    時間: 2010-7-24 01:53 PM

好耐之前灣仔第一間店10年前...真係好好食, 牛又靚又有7寶粉又有酸薑...家陣乜都冇
作者: 打狗棒    時間: 2010-7-24 02:09 PM

好耐之前灣仔第一間店10年前...真係好好食, 牛又靚又有7寶粉又有酸薑...家陣乜都冇% O2 W0 B: G" B$ h7 \( N; f
d228216 發表於 2010-7-24 01:53 PM
6 _" L3 c( }% D  t0 N5 ^) |% ?
所有嘢嚟到中國人地方都會慢慢變質, 因為佢地知中國人只重外表, 不重內涵, 美其名迎合中國人口味, 實質係偷工減料......
作者: infjlam    時間: 2010-7-24 11:31 PM

( x. Z1 V7 k1 R' b) L. J$ I4 ?6 |所有嘢嚟到中國人地方都會慢慢變質, 因為佢地知中國人只重外表, 不重內涵, 美其名迎合中國人口味, 實質係偷工減料......# A3 w, y7 y) W
打狗棒 發表於 2010-7-24 02:09 PM
5 {. i5 Q0 \% s) c$ b2 g8 N/ Y5 o, j  O  d
要正宗,去日本食喇!4 o/ P* J0 U; c5 l& n4 P5 q
雖然中point,但26fun抽水哥風範始終如一
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 12:32 AM

但吉野家套强姦片超好睇 bor
作者: d228216    時間: 2010-7-25 12:33 AM

5 ]( n: {! F9 X( O/ w/ P& Z, l0 {+ [: b3 z9 A" ], p
要正宗,去日本食喇!
3 B+ p8 D' Q: W+ R雖然中point,但26fun抽水哥風範始終如一: f7 [0 O" A" f" A
infjlam 發表於 2010-7-24 11:31 PM
100分
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 12:52 AM

但吉野家套强姦片超好睇 bor
7 @2 |; x, A8 p; |/ ~chewlun3 發表於 2010-7-25 12:32 AM
1 z8 F( x7 F9 m& ]
* I6 o0 w8 l8 }/ V" o爛Gag,懶幽默...
作者: d228216    時間: 2010-7-25 12:55 AM

/ Q+ T% D, g% }! G3 Z. u# I: r$ P
6 n+ M3 U. A- V6 M) r0 m爛Gag,懶幽默...
. e* J/ z0 y; @( y) Tinfjlam 發表於 2010-7-25 12:52 AM
0分
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 12:56 AM

4 s/ e8 E. U5 Q
5 {' G# R) E# A' a7 K9 C* [
爛Gag,懶幽默...
- {" [2 I. v9 O4 Kinfjlam 發表於 2010-7-25 12:52 AM
7 ]7 A+ Z  I: L' z4 o7 H$ U, D0 R
真人真事 bor.....' \8 S2 O8 _$ q6 k. J
not gag or懶幽默
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 02:28 AM

* P( Q: H+ V& Q0 s% H( G+ |
2 F& m0 m* p& L' P0 S) L6 y
真人真事 bor.....
( J7 |( q8 p2 s- w8 Q* G: Xnot gag or懶幽默7 _' o- H) W0 c+ }, S
chewlun3 發表於 2010-7-25 12:56 AM
) c6 G# s7 z' @: m" M

$ }! C& b% G1 a" X1 ]' \: u0 ]# FSo?2 S1 R: k% V4 C# `
! R3 j& ~2 S& `; S0 q
人地係問:有冇人覺得吉野家越黎越唔好食? & `* a' A& z( |# o# }4 ~6 s8 C
你覺得强姦片超好睇?你係咪睇4仔睇到精蟲上腦?
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 03:15 AM

吹水嘛.....8 j$ y& O) `9 W& `6 x
吹完..., j2 n" M; m/ v6 l9 ~6 {8 l
ok
作者: 呀傑    時間: 2010-7-25 03:31 AM

直到依家我只食過2次!!
作者: yakyi    時間: 2010-7-25 04:59 PM

may be, need to try a few outlets to check whether the standard is declining
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 10:50 PM

話時話,其實點止吉野家,就連大家樂D水準都差晒喇,
  I" H6 k  k+ ~# d7 I9 `佢地依家杯熱檸茶係苦o既(以前好好多),. N% [) C/ j$ j
就算冇其他選擇,都唔去大家樂食
. P  `5 \# S3 M% L: ?- a4 _7 k: d, _- {: p. S; R' m
好多食肆,只要一發大o黎搞,到上埋市,就保持唔到以前食品水準和服務
作者: t.e.b    時間: 2010-7-25 11:45 PM

D烏冬好難食
作者: 娛樂    時間: 2010-7-26 12:33 PM

唉...而家d人只係識搵我地D錢...
1 i: d. @# e5 c) I& v2 u7 D6 T: L. i% y# W完全無諗過提高個D食物既質素
4 x( [" d3 k6 c  `; L有陣時...比起大家樂啊...
% O( _' |, v1 g9 n自己煮飯仲健康仲好食過佢TIM
作者: 02110833    時間: 2010-7-26 05:35 PM

一向難食

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0