標題: 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:03 AM     標題: 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

本帖最後由 電梯男 於 2010-8-14 11:31 AM 編輯 : R' u/ J! q+ ~4 K- p" `; j

% r& p8 @& P  Z6 ^& |( `辦公室助理 = 6-7K (市價)) }; |" N; w: c! X% j+ W1 b6 \

3 S0 _# N  C2 \: ~4 J政治助理 = 15K (天價)7 h# U( @: K2 T7 T8 g  [* }
7 E- s9 \8 w1 ]) P$ Q5 J& H+ W. b
辦公室助理 = 政治助理 =   
9 w# P* i5 K/ C4 Y5 h$ R
3 T5 P7 o% _( X! |5 A; `3 q

' r# x4 x2 F+ \, V[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
作者: gt2686    時間: 2010-8-14 11:22 AM

咁多個就只係得梁卓偉做到野..
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:32 AM

用15萬請一個低B辦公室助理  
作者: andyho    時間: 2010-8-14 11:34 AM

, q  }" ?* `' A: s2 Z  H/ s' N! j, p5 O+ O, W! ?
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
- p5 c- ~% e( N2 y7 m$ a香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
5 o( V$ J  v- Q& l1 ^既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,' l1 m3 U. {* t% S& p, W
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。

5 k0 Y" k2 M; ~& Y: @. r身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢
9 q& |+ A' P! a; g# b) r8 V% u% `: L
) ~% g( q' ^/ F' A% k% _# G

作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:34 AM

掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:37 AM

I% J2 M5 I! L
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。8 k5 i* z5 U( h, Q! R' r8 b: x. D
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。7 y7 @: V& l' B$ ^- y" P/ P
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
- k9 p" F- i3 q- D10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...
- }1 d5 U+ I  g. O) B0 U4 i: S7 Fandyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
- x; h8 k' {, `: P
: |! P" `  Y. @" x3 s3 Q, x
快餐店平均時薪只得22蚊   + v  J/ @" i7 g8 a/ _

M- `# U: p3 b( f  _看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
作者: andyho    時間: 2010-8-14 11:39 AM

- l# ^2 H. w4 h7 k3 A- l4 H# h
: k, S; w; }2 ?6 a' f2 T快餐店平均時薪只得22蚊   : E: [! S; B) P3 R. h; q

( p  D6 E6 R0 u看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙 ' I, @- m7 e2 D- H" [) m
電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
: J8 q6 f: `0 ^' m. K6 d

3 S# g! P- v$ O, K我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
作者: bozco    時間: 2010-8-14 11:45 AM

thanks for sharing
作者: infjlam    時間: 2010-8-14 11:56 AM

本帖最後由 infjlam 於 2010-8-14 12:03 PM 編輯 6 s4 y% _4 {, v9 d. p  h% x
$ {3 o8 M8 n; k4 n/ B! q# Z
挑!
- d. |% n& B6 t& q% k% o8 B成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,
# j# P3 T5 n. R' X4 [0 p* ]2 ], D佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出 1 V0 D3 C1 x* `- c, a/ a
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),; L7 S7 y: s) F- p! p
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅
3 s" v- d5 T" C私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇   P& z$ C3 a' N$ h& C0 B) I
家下政府擺到明玩晒,你吹o羊
) Y- k" f/ Y5 g; `( P' s1 A檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,- i) h: I4 |5 n6 r
所有人都係搵o野o黎做
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:57 AM

* M6 {% Q5 |$ M0 r; C: d& s& K

3 m7 A3 K6 K# ?1 s  X# z5 b( o我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」
  q- i3 N3 N* |  Oandyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
# C9 t" E8 W" h7 ~
3 S- K/ ?3 u2 S炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:58 AM

掉那星最低工資三十萬牙  
作者: 打狗棒    時間: 2010-8-14 12:22 PM

0 U. H7 `5 E4 T$ C
3 `* Y7 w9 q3 ^0 [& x4 g無論何時, 財富與利益均是向權貴或親政府人士傾斜, 吹咩?
3 J: R9 \- }0 E& p夠薑就搞革命, 推翻現政府, 咁到時你鍾意委任邊個, 咪你話事囉!!
$ f4 ^% Q  s. B' _4 g5 B唔好講班「副局、政助」, 就係班功能組別議員已經浪費公帑多年, 咁又點? 咬我食咩?
' Z/ K- w9 t, Y) F2 W無權無勢, 無武器, 無外國勢力支援的蟻民, 只有逆來順受;
8 U' {$ A8 N8 x0 e  ?. R條氣唔順? 咪學大陸某些烈士般, 手起刀落, 白刀子進, 紅刀子出, 一個夠本, 兩個有利, 敢唔敢?
( K$ `$ O( M: D) A3 e9 v唔敢? 咪咁多聲氣.........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0