標題: ... 我又覺得個刧巴者唔係咁衰喎 ... [打印本頁]

作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-8-25 08:41 PM     標題: ... 我又覺得個刧巴者唔係咁衰喎 ...

佢一早上去巴士度 , 就話比D乘客知佢咩事上黎 , 只係想借佢地同政府談判 ,
. ~, z9 a, ?& N6 S3 j' @: |而且一早就放左5 6個人 , 可以話係釋出最大善意 , 反而係因為菲律賓政府玩野 ,  j, [5 d' `* X. X; X
又拉左佢細佬 , 又話唔比佢復職 , 又比佢見到你用特種部隊圍佢 ... 大家坦白問心丫 ,* {! H" F% l; B, N6 q2 J
如果係你 , 你真係唔會有攬住一起死的想法嗎???
作者: jyeung1    時間: 2010-8-25 08:50 PM

http://www.youtube.com/watch?v=Z_BF0iCwb0A" S$ `1 S9 d; m" z8 P  V7 z

1 y- S- V" V/ |' a% E* e可怒!!! b! _7 T0 N/ j
求其找幾隻替死鬼
: G9 e0 |4 b. t4 }) B想了事$ `% l+ X, H* j+ L9 w& \
* G; S+ v( d, r# k$ B
組織大遊行
% W0 u' T9 U; C. q' p3 `要求中國/香港政府施壓
3 y" M% j7 B+ G' @3 {由國際刑警查明此事
6 D# [2 y# V  {! N. X* Z* F9 L' O% M, L3 N- ]* |; M
要求經國際刑警9 z( H$ }% v" c
將所有證物,匪徒細路, 司機
" z/ k2 ~$ S0 b# r! Z: F: W引導來港協助查明此事
3 L0 R  L  s: k6 T8 f9 g不可死得不明不白
' Z1 R' y  [4 |2 i0 X(因全部死者是香港人
9 G. |4 K+ @) w理應有權甘做)
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-25 10:01 PM

大家坦白問心丫 ,8 P0 j$ K$ [6 t. X5 [! O' P# d2 o" B$ \9 K6 M! i7 A- ?
如果係你 , 你有錢都唔會去打劫
3 ~0 }4 Q% d, b. D/ q, P  u如果係你 , 你有女都唔會去強姦% X: R: ?. Z: V! X+ i
咁講打劫強姦係咪合理左好多?
, B# _$ W$ H8 t2 s唔通最衰係D遊客? 你仲有冇得再反智D?
+ S' T- W: z$ E% y( `' ]1 t6 ]4 ?8 W- \6 u
大把人慘過佢啦, 唔通個個揸支槍通街掃?! N+ x8 \! u) g+ _0 d2 F
你唔話下菲律賓政府係釋出最大善意,) E: e: f9 q/ z! w# I% X
肯談判又送飯送水又入油比你開冷氣,
! u- T+ G: c" _0 x! i7 ]8 r1 D; e陪你玩咁耐你行出黎又唔啪你
  G) b' ~, e) M' J- u  T. n: \反而係因為條賓佬玩野5 M, |4 M; ^5 {  _
又話要殺人又話要談判又唔肯妥協0 C: P- d* E! `
大家坦白問心丫 ,
6 X8 g+ r" e, J/ x4 \* [如果係你 , 你真係會比個咁既人復職做差佬???
& H2 u9 @' j+ _5 {+ l; G0 L' E4 u0 ]- O& i
殺人已經係衰,
2 n; b! ?( k0 y& W7 |6 q' h仲要係因為個人目的而濫殺無辜根本點講都唔可以將佢既行為合理化( p6 j/ l2 ?; _- P; x
你咁講同話班死者抵死根本冇分別
' G9 S# S0 y, q: [# M3 c0 F1 r2 S直情係反智到弱智既地步
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 10:06 PM

風涼話!3 @2 |8 J" ?/ a% h
你困係旅遊巴,食幾粒蓮子羹,睇你仲會唔會咁口嚮!
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 10:08 PM

你咁講同話班死者抵死根本冇分別# k7 D. P1 P  @2 H% z1 A, k4 }" V2 F
& K9 e( \" A0 j( m直情係反智到弱智既地步jojojojoj 發表於 2010-8-25 10:01 PM
) f# \$ z7 k* i9 h, m

( N) J6 L2 x- j# a5 `: }# D) W. n8 u0 E呢條友出街,實俾人打鑊金
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-8-25 10:15 PM

大家坦白問心丫 ,8 P0 j$ K$ [6 t. X5 [! O' P
- Y. {7 D( n& k# h3 O# ]+ b如果係你 , 你有錢都唔會去打劫
1 O: E; |3 s. j如果係你 , 你有女都唔會去強姦
6 d+ g  C$ N9 B3 ?8 J) N* }咁講打劫強姦係咪合理左好多?$ t+ V4 F& c8 r+ {" D! x( X
唔通最衰係D遊客? 你仲有冇得再反智D?- a, Z5 _2 \: F5 P

) F1 P7 C  G/ l1 X大把人慘過佢啦, 唔通個個揸支槍 ...9 c+ I1 I- x1 W
jojojojoj 發表於 2010-8-25 10:01 PM
5 _6 D+ I, ^; s6 O3 n要搞清楚一點 ... 佢開頭無唸過咁大獲架 , 你地要記住 , , M0 H2 U; M" e$ a- i
佢開第一鎗係警察向巴士開鎗之後(警察話係射車軚) ,
1 f' H7 i, P: Z. D, @大佬 , 你如果係鎗手 , 果陣精神已經好緊張 , 咁樣比人射 ,7 F8 \4 {- `3 p, n7 F
真係會痴一痴線 ...# J7 k" V2 y+ _+ ]

4 x/ t: D: Y5 w1 j1 r3 T; W( }而之後果D , 其實係佢殺定係D警察 , 其實都唔知 ...
作者: head    時間: 2010-8-25 10:19 PM

$ j2 D4 M2 o* Y要搞清楚一點 ... 佢開頭無唸過咁大獲架 , 你地要記住 , / A8 m  P7 O% R* S1 Z3 b
佢開第一鎗係警察向巴士開鎗之後(警察話係射車軚) ,$ K# f# ?: B/ |/ U+ e
大佬 , 你如果係鎗手 , 果陣精神已經好緊張 , 咁樣比人射 ,- k3 N' H9 e8 Q
真係會痴一痴線 ...5 b- n( C, ~+ u' D3 i

+ h8 H; r! c1 Y0 H6 W而之後果D , 其實係佢 ...3 q3 b* c5 r5 ]0 s  h* |: V  q
迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 22:15
8 \! P9 F" R0 w, Z7 i% b
5 T# K  z' r" R, O. Q
個領隊係佢殺架
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-25 10:29 PM

- a) Z% M" v6 l' d# I要搞清楚一點 ... 佢開頭無唸過咁大獲架 , 你地要記住 ,
% P2 W4 Y3 K7 C5 l- ^佢開第一鎗係警察向巴士開鎗之後(警察話係射車軚) ,0 s% x" L5 @! {' V3 N1 f# W* a6 y
大佬 , 你如果係鎗手 , 果陣精神已經好緊張 , 咁樣比人射 ,
# i) N. v) P0 M, x' S8 U真係會痴一痴線 ...
0 Y, h6 f* b1 G' `1 W, ^$ O7 H
/ s5 [0 H1 O8 J; E8 y' r4 T3 O而之後果D , 其實係佢 ...8 Y8 g7 q! u- d) f
迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:15 PM
6 r  Z' t( A7 X1 {" l) h' j6 u! \2 i9 r* a
唔好玩啦, 佢都做過差佬, 拎住支M16去劫車, , D: c' }# J6 B/ l
冇諗過咁大鑊? 唔會以為人地會讚你夠英勇打鑼打鼓擺兩圍重金禮聘請你番去復職呀?8 O4 y* z! y( z3 x4 f
根本佢早有預謀, 你話佢無想過人地會開槍我真係覺得有D放屁
  G( k4 K. a+ S4 M: d你話之後果D係佢殺定係D警察都唔知根本就仲反智,
3 M2 {; G( f1 J( b佢對住個車箱亂掃唔係為殺人係乜? 你咁講同話"粒子彈射埋黎, 你D人唔識閃架"有咩分別?7 Y9 b. L! @6 r+ Z* V
再重申一點因為個人目的而濫殺無辜根本點講都唔值得同情同原諒
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 10:29 PM

1 s. p5 E- K# N( k$ K& j; I3 z要搞清楚一點 ... 佢開頭無唸過咁大獲架 , 迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:15 PM
! Y, N* I' Z" _" Z& d6 r+ Y( l9 C9 j  z
. F* ~. _2 f4 F: g9 U呢個世界,好多人,好多事情都無唸過咁大獲架,
2 U) ~0 e( h8 P! N無唸過,就可以就大X晒?何況為著要復職而挾持人質,已經係好X自私o既行為!
3 @4 h7 N! y% }2 r  k+ R
4 R2 v( j3 H( U; o" l# ~/ _" `好懷疑你有冇邏輯,將事件本末倒置,把槍手騎劫旅遊巴同殺人合理化!
作者: hamsubboy    時間: 2010-8-25 10:33 PM

樓主, 你身體係唔係唔舒服? 特別係腦部... 係唔係壞左?
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-25 10:37 PM

# G  c9 F! I: v
% a4 U. K' ^6 R' e" E- c- X4 U
呢條友出街,實俾人打鑊金
6 b7 l4 k" F6 b& U! ~' winfjlam 發表於 2010-8-25 10:08 PM
! L8 _; J/ \& |6 @. G
! W" X8 }3 Q  S" }- q( `0 m0 W都唔知點解有咁多哩D人,
2 Z& W4 u# s- q但願佢地會遇到同樣事件,
& H: `7 _2 }6 `) O可以設身處地咁感受下當中既無助
作者: 屎勇    時間: 2010-8-25 10:43 PM

狗口長不出象牙!
" I* _! s, v( ?  a) t將心比己,如果死果個係你屋企人?4 P9 }0 Q8 I9 t8 W
你會唔會咁講野?' _3 p/ L4 f, Q: h
剃人頭者人亦剃其頭!8 I# v. W: l3 {
最好以後有咩挾持事件既換你去做人質!

作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-8-25 10:50 PM

+ E, a% t  h# {/ o1 x0 \! F; V0 c: |

4 Y) _* V/ e# A呢個世界,好多人,好多事情都無唸過咁大獲架,
+ l5 s; ?9 I3 j" |4 a無唸過,就可以就大X晒?何況為著要復職而挾持人質,已經係好X自私o既行為!
: `" V) s4 E/ I8 A" J" P2 P, C1 Q3 s7 @$ |- V: H. `% |
好懷疑你有冇邏輯,將事件本末倒置,把槍手騎劫旅遊巴同殺人合理化! ...
" M% n- W/ i2 i  }infjlam 發表於 2010-8-25 10:29 PM
  P* A) Y8 {: z% S9 J我唔係呢個意思 ... 我一直無講過佢岩 , 無講過佢無錯 , 只係覺得佢唔係一D人所講咁 ,
( a! W* L/ r. T* s: c9 U7 K( F係變態 , 係無人性 ... 我覺得E+D人係唔曉罵人 , 因為罵人其實係要分程度的 ,; R& M/ V2 T+ `! _, Y
E+D人一黎就變態 , 就無人性 , 就仆街冚家鏟咁 , 係咪可以比較準確咁批評呢件事呢???
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-8-25 10:52 PM

& O* `4 j* C+ y4 s. y9 H2 s# [
* C4 `, r* {7 Z唔好玩啦, 佢都做過差佬, 拎住支M16去劫車, ' |: A$ x' M5 e1 P/ a9 E
冇諗過咁大鑊? 唔會以為人地會讚你夠英勇打鑼打鼓擺兩圍重金禮聘請你番去復職呀?8 J' x: Y) l7 n9 v$ Y  @
根本佢早有預謀, 你話佢無想過人地會開槍我真係覺得有D放屁  ^; M! i2 O  w" y2 X5 i
你話之後果D係佢殺定係D警 ...
2 y3 Z, b. x1 S% x2 V9 S8 E; Rjojojojoj 發表於 2010-8-25 10:29 PM
" T. H' I7 c' p) _4 ]7 [
係呀 , 我係覺得佢蠢羅 , 以為咁可以復職 ...7 Z) J8 V( r5 ~5 p0 u* {$ y$ j
你話佢早有預謀 , 預埋自己都丁蓋??? 咁好似又唔係咁合理喎 ...
作者: realtimtam    時間: 2010-8-25 10:58 PM

. F9 V2 G2 _0 C5 v' B我唔係呢個意思 ... 我一直無講過佢岩 , 無講過佢無錯 , 只係覺得佢唔係一D人所講咁 ," q/ \1 ]5 |/ ?3 {8 j# n% T4 \; }
係變態 , 係無人性 ... 我覺得E+D人係唔曉罵人 , 因為罵人其實係要分程度的 ,7 Z/ E' Z: S/ T4 ^: H  Z6 b3 P/ h
E+D人一黎就變態 , 就無人性 , 就仆街冚家鏟咁 , ...% A3 j. R: W- e% b8 _7 f
迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:50 PM
2 i' G: }7 F0 v( p; J7 o
0 m% w% v* T  I, m/ {
斯得哥爾摩症候群?
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 11:00 PM

! l; P3 p1 H7 t; m
我唔係呢個意思 ... 我一直無講過佢岩 , 無講過佢無錯 , 只係覺得佢唔係一D人所講咁 ,! Q+ Q/ K2 w; E8 P) n
係變態 , 係無人性 ... 我覺得E+D人係唔曉罵人 , 因為罵人其實係要分程度的 ,4 [& ]* P. H. L
E+D人一黎就變態 , 就無人性 , 就仆街冚家鏟咁 , ...
' ~: Q% g# I7 t: h" `7 h) x; h, s" J迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:50 PM
! h- o! W' H* P0 v% H6 L0 h- `9 S, _2 v! w% W  P
討論槍手係唔係變態,有冇人性,和主旨根本無關痛癢!, z( s, k) l: s. ]3 Y* D* t5 Y
錯就係錯,這絕對是大是大非的問題!
; F4 y9 b- T: |4 A  O( S0 \, ~7 u. B事實係,佢若唔騎劫架旅遊巴,唔挾持人質,就唔會有人死!
% X4 F& I9 J$ }6 ?當然,菲律賓警方都要負上不可推諉的責任!(談判和營救行動一遢糊塗)
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-25 11:03 PM

9 {! `1 n% C, r" e
# x3 _% D2 i, g& `3 X4 c9 r! f5 O
: r5 i& _' F& |/ G& i8 U, q係呀 , 我係覺得佢蠢羅 , 以為咁可以復職 ...
  T" I4 U( l* d. |你話佢早有預謀 , 預埋自己都丁蓋??? 咁好似又唔係咁合理喎 ...
1 ~7 B, S7 j3 ^6 e; R迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:52 PM
% K# K! _3 {1 E
: m3 v) |% U. z1 _# R
我話佢早有預謀係話佢劫車同開槍
2 h3 D/ Z& y0 Q6 N! c! l佢算唔算到自己死唔重要,! N4 e( ^" u1 ?
唔通你又想講佢計到自己要死所以同D遊客一鑊熟係好合理?
$ U) B0 s( |4 H" U: O6 `& u; p蠢都唔可以合理化佢既所作所為7 y5 M( {# W* F9 T) i
而且你唔只覺得佢蠢, 你係講到佢開槍殺手無寸鐵既人係應份既
% \$ G3 J" b# j: [8 V我接受唔到哩點
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-8-25 11:05 PM

+ B: C& I: T( E- e

* [- I* R' a  r; Z, U+ h0 m" v討論槍手係唔係變態,有冇人性,和主旨根本無關痛癢!
- W- ^2 X/ L( w錯就係錯,這絕對是大是大非的問題!
1 V1 I; k. T: N) L. B: r事實係,佢若唔騎劫架旅遊巴,唔挾持人質,就唔會有人死!
- W7 g* U, W7 i0 G5 D6 `8 q當然,菲律賓警方都要負上不可推諉的責任!(談判和營救行動 ...3 ^/ n3 b7 V- U* |, g+ j
infjlam 發表於 2010-8-25 11:00 PM
' A  S: m9 B: W2 z$ r) W2 v
... 呢個係你個主旨 , 定我果個???
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 11:07 PM

: ^: U% y& R; b9 J/ O! W5 o
& R. M- k3 W, e7 R+ s3 ]' g, D
我話佢早有預謀係話佢劫車同開槍
7 o( q3 ?% K$ s' Q' z7 S佢算唔算到自己死唔重要,
0 U1 Z! W; v, T- F# B$ E5 Y/ g唔通你又想講佢計到自己要死所以同D遊客一鑊熟係好合理?
6 X" Y9 \0 M! N- p) i/ K蠢都唔可以合理化佢既所作所為  H$ P6 Z( Q0 z- {% {' L
而且你唔只覺得佢蠢, 你係講到佢開槍殺手無寸鐵既人係應份既 ...: I  w- B0 s3 E$ j
jojojojoj 發表於 2010-8-25 11:03 PM
. R) s/ G8 k4 S( J7 D6 ?6 k+ g' j0 `* M4 K# g
無謂嘥氣喇...8 V! _1 u# B. k2 Y5 y. R- h7 h, j
同佢講邏輯講道理,你認為真的可以溝通到嗎?
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-25 11:15 PM

0 B! U" W6 d4 \4 g7 w2 |. d+ m; ?, |
無謂嘥氣喇...& V6 d4 R6 c: `6 y
同佢講邏輯講道理,你認為真的可以溝通到嗎?
$ S. K7 H- _" Z0 L9 Q' Ainfjlam 發表於 2010-8-25 11:07 PM
$ ~1 W( T$ ~8 t" m  V
  Y3 U1 x8 X* U4 S溝通不能, 但講到因為私利而開槍殺人係應份真係太冷血
作者: mnbvc    時間: 2010-8-25 11:38 PM

公平d講
- ?7 v5 c5 X* ?  ]1 L6 D7 \2 q& M佢刀幾慘
" `) Z6 e1 f6 i( W4 {因為信事件有其他內情
4 B+ T: w0 A( F1 R( X個槍手係有殺人係唔岩: l) `" X1 {- ^' K0 U  A6 r2 Q
但有幾多人係殺人不見血( F% \+ G/ f+ C3 q1 r: p. \/ e
今次就好似話菲律賓政府
作者: infjlam    時間: 2010-8-25 11:56 PM

公平d講2 p" Y3 g  v, L2 M0 |4 ?* S4 r6 h. W
佢刀幾慘
0 O1 ^, R) P" @) m% g因為信事件有其他內情3 r$ Z- {' K9 o* I
個槍手係有殺人係唔岩
4 T( P: P8 V% R' w9 @9 Y但有幾多人係殺人不見血. j4 B# H- H/ l$ x" l' @
今次就好似話菲律賓政府
& H3 o  X8 ]7 _" Emnbvc 發表於 2010-8-25 11:38 PM
0 K; M0 f4 l' _$ s- t
' t2 M4 g; I8 [: ]9 m* i4 l
1 N3 o2 s& @( c& x
我想,還有其他方法可以表達佢o既訴求,
3 `/ k9 i7 c. }* _! x佢做左大半世人警察,點解還要違法去騎劫旅遊巴挾持人質,做些損人利己o既事?
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:07 AM

3 S3 _" ^) `2 t7 C我唔係呢個意思 ... 我一直無講過佢岩 , 無講過佢無錯 , 只係覺得佢唔係一D人所講咁 ,& d9 @/ T8 ~+ J6 K8 `! M
係變態 , 係無人性 ... 我覺得E+D人係唔曉罵人 , 因為罵人其實係要分程度的 ,
& i* ?; O  [/ gE+D人一黎就變態 , 就無人性 , 就仆街冚家鏟咁 , ...
9 N) o# l8 j0 F迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 10:50 PM
: v/ o% i/ S0 L; \6 G5 x
% y$ S5 R$ A- t" E1 `6 K( Y, W; |對一班手無寸鐵既人質開槍 ~ 仲唔算無人性??
作者: andyho    時間: 2010-8-26 12:08 AM

大家坦白問心丫 ,如果係你 , 你真係唔會有攬住一起死的想法嗎???1 q7 B/ X: E& Q: @9 ^
迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 08:41 PM
$ O- g8 W& q" |
% e5 ?0 g: c# B, c4 `) u大家坦白問心丫,  一般人會唔會手持大火力M16上車玩騎劫呀?
& V# ?0 I+ u8 W; k6 r: s6 h* }* s# e# {
早陣子香港判左單持玩具鎗打劫銀行案, 係重判!1 Z' Q( K$ T5 `
法官話, 即使係玩具鎗, 有可能引致警察開鎗而造成人命傷亡, 罪行等同持有真鎗
/ h& {9 [" ~9 W* `2 n8 I7 W咁, 你認為你套講法仲有無說服力呢?
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 12:10 AM

$ ^& G7 V0 a$ A5 ]4 o5 v5 A  `: l: ?

( L) Y/ n0 L' T2 T7 h1 {& e我想,還有其他方法可以表達佢o既訴求,
; Y, o0 O9 {/ a" B6 f6 D, O1 `1 e; e* b佢做左大半世人警察,點解還要違法去騎劫旅遊巴挾持人質,做些損人利己o既事?$ q/ G4 S" u8 ]# y9 ], _' d
infjlam 發表於 2010-8-25 11:56 PM
9 e0 _& F$ N* l9 v聽講(我一直冇睇報紙)3 _8 u3 {1 ?; R* A4 e# y7 r0 N
話佢呢年去晒所有部門伸訴7 h  F9 y  G3 U' x3 i% v
但冇部門受5 ^( o  p* {( e3 P& ~/ w4 n
連話要見傳媒刀唔比+ D5 {) E/ o$ D+ i6 n: c
將心比己" u# R6 O( m3 w  x7 |4 X% v
比屈完仲有冤冇路訴真係...........4 h  N2 J2 Z- J# Q
好似上面甘
% |6 f3 c% r- k9 A: t但好在上面冇甘易有槍9 Z# E# m% ~' o# b& \! _
唔係既你敢肯定上面唔會發生類似既事
4 p$ }) P* M2 ^( C有時d野你唔身歷其景係唔會有相同感受
+ \. @' p' ]- f) @: _. y, q生在香港再衰你刀有地方你講野) R* b  Z8 M. q! y
但換著你生於菲律賓& g1 l& z. B  Q/ L3 A& }- w2 \
長於一個較以武力解決問題既地方  {% p6 B) |1 l2 v8 [/ E
你刀會以武力解決問題羅. D0 I8 b# ?5 ^! G
有幾個可以出放泥而不染
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:16 AM

5 y' t! Y' X& t6 V% l! f/ }. ^/ v
聽講(我一直冇睇報紙)
$ t- R7 O# Z6 D. {2 K/ h0 ?, z話佢呢年去晒所有部門伸訴
5 j; Z9 c- Z+ ^; N# d8 _但冇部門受+ {! U$ s: D: Z( I# O
連話要見傳媒刀唔比
3 L( U! M+ r, z- Y1 w將心比己
8 |4 B" W6 j* P, s比屈完仲有冤冇路訴真係...........
8 N) l7 [. a) Y- U7 H好似上面甘, U! N1 a. b" g: S
但好在上面冇甘易有槍6 r( h2 x8 O$ q6 u/ y% y' H$ L/ h
唔係既你敢肯定上面唔會發生類似既事  ?7 o' x. b5 s; U
有時d野你唔身 ...
/ K3 Y7 b. s( Q4 Z" ~+ P% H: x* Omnbvc 發表於 2010-8-26 12:10 AM
, H  k# V" M) y7 w; }: v7 a$ U& X% V: d" x
你都識講將心比己 ~ 以一班毫不相干既人既性命作為自己控訴既渠道 ~ 係一種自私行為 ~ 你呢套真係歪理
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 12:20 AM

5 @6 _2 Q) G8 s) n+ C: [- x, n1 J, ], s+ H1 A- ^% o
你都識講將心比己 ~ 以一班毫不相干既人既性命作為自己控訴既渠道 ~ 係一種自私行為 ~ 你呢套真係歪理
) ~0 T# K/ A$ l2 c7 ^KNY 發表於 2010-8-26 12:16 AM
& K4 t. B5 ~3 [, l& y
我冇話佢岩
' D. N: ^- Y! Q! ]# r* p, k  ^有冇睇之前一個帖架  p2 a, @/ C+ D5 A) C8 n5 s: v# W
只係同情佢既遭遇者
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:26 AM

$ ~: B4 q1 d( |$ |' Z我冇話佢岩; w! M. s8 R! U/ O2 z2 R) J
有冇睇之前一個帖架
0 j7 w/ E* M( ?: u$ D只係同情佢既遭遇者: \, ?- c% M! k( G# E5 H& D+ P( s
mnbvc 發表於 2010-8-26 12:20 AM
6 Y8 V% f( Q7 U/ {: r9 }3 h7 U7 I6 G
  H) s4 ?0 f! Z$ d7 A
; H& a# Y5 h) j, w7 v3 M% _但換著你生於菲律賓
3 r9 s& b% }% G4 n0 K長於一個較以武力解決問題既地方+ X& x% _0 M  h# S7 i. E9 Q
+ |7 N; D* M% v+ i3 W& `5 s7 `你刀會以武力解決問題羅+ F9 E! h( `7 d# `6 T8 f- c5 f% m  w6 s+ q  Z" \
有幾個可以出放泥而不染
  c8 \+ Y- ?- T9 D4 D
; m, n! G- O2 ^1 i" }) C: p6 F6 g$ p, X  P! r9 n" f& Y1 x) V* T
我覺得你既意思係話佢情有可原 ~ 無論如何 ~ 以他人既性命來換取自己不滿既宣洩渠道 ~ 點講都係錯
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 12:35 AM

$ C  p, B5 X* I7 _8 c

) Y8 r( T: j6 V) e  \  V: u' V% B  V+ {& J1 h/ {+ [2 v
但換著你生於菲律賓
$ X9 x% T, N- j- K2 N1 S長於一個較以武力解決問題既地方+ X& x% _0 M  h# S7 i. E9 Q
2 `' Z( X5 l. h8 O# h: K你刀會以武力解決問題羅+ F9 E! h( `7 d# `6 T8 f! |8 r9 n* k4 g% Q  d. o
有幾個可以出放泥而不染+ `! N( ~' ], ~) j  b

3 U# T. x! G+ y3 R8 f1 z7 m
' ^5 y0 r0 y6 [7 M( l2 \我覺得你既意思係話佢情有可原 ~ 無論如何 ~ 以他人 ...# f8 g: {7 Y' @4 T/ B/ r7 @) g
KNY 發表於 2010-8-26 12:26 AM
( s) V! S' n! B甘你肯定未試過比人設計陷害
- m7 S) J# Z; O* f5 ?' O3 a: X激到做錯事(好似係關鍵人物前打人之類)
" [" N2 c: I3 z! R5 R( ?  u當你好易有槍就肯定唔指打人羅
' Q+ V1 n5 z- b& T9 a! c$ Z: n) w" O; E8 t9 F
你自己搵下呢單先講# @* V! l+ o/ d. O0 E, T6 H
殺得仲殘忍6 }. H$ h- }& q4 r2 }
刀係菲律賓
5 s( a% V# w0 E) V! e% v只係冇香港人冇屠殺直播所以冇甘多人激動
$ W. x" E6 v* Zwww.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=179464
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:41 AM

$ j3 C! h2 n. _) U) K; C; t2 ^
甘你肯定未試過比人設計陷害
7 R' h( I: o1 y, j3 x* I激到做錯事(好似係關鍵人物前打人之類)
& U0 C; x: [& S. E6 t1 z當你好易有槍就肯定唔指打人羅
; |1 @8 E/ h) \6 F1 `1 T" B- V0 E+ x. ]  [' g& I. s3 n2 D/ v
你自己搵下呢單先講+ p, k2 r) P$ e- `
殺得仲殘忍) t  B7 {+ x: ?, W/ C
刀係菲律賓3 U  R, Z8 j/ |: ~5 ?: C0 \
只係冇香港人冇屠殺直播所以冇甘多人激動9 a+ a9 u, A) _' B* j& O2 S3 _
www.881903.com/Page/ZH-TW ...
) F9 ^- Y( d) @" d" xmnbvc 發表於 2010-8-26 12:35 AM
: g' {2 Z+ P. Z, y0 R
( C+ I& v& F+ q2 Q% Q! u/ \' H1 {, K
咁我都肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 ~ 所以你先會同情行兇者情有可原
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-26 12:45 AM

就算遭遇值得同情,3 K% f/ A$ Q" W4 _) V' }
但殺無辜者根本就點講都唔通,
6 e9 G4 U: i6 d5 Y比人屈唔係大晒,
3 a$ t: ~% k/ b/ B" |1 A5 I將自己既不幸擴張到唔關事既人身上簡直係自私既行為0 L1 M7 ]- ~1 D! o* L- n
話咩個環境係咁暴力,
4 K; U# h1 f$ O所以佢殺手無寸鐵既人就係迫於無奈?" t- F& p% ]3 @: z! x  ~2 G% P9 R
太反智了吧; z* s/ t. `7 B$ c# o
環境令你暴力, 講到自己咁慘咁把炮既咪邊個屈你你咪攞支M16掃邊個囉,
2 L+ ?* A6 R& T( h又唔見你咁做?
5 T3 u* k: e  s, A- ?) p' `$ r佢咁殺弱小既遊客,! S3 E- ?9 m* k6 z0 N4 R1 K% C
只係見到佢只不過係一個懦夫
作者: HansChan    時間: 2010-8-26 12:45 AM

) @4 `# B" m# N1 V! J9 G# q1 Q% G# \! c. n
0 ~# t2 o5 o+ i% \, ^. E0 C, A- l
... 呢個係你個主旨 , 定我果個???
$ ^. h# q9 T' _7 J5 y2 m迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 11:05 PM
; }/ A+ x2 G0 V: [* I8 m) I# ?其他主題.....大家可以再同你慢慢友善討論.......: M- Z2 h2 V" Z+ Y' B
哩樣嘢.......唔該你收聲啦....
$ u  g* J/ r4 [( r+ A, W4 e我X你老母!!!!!!
% `& T% {: {+ W* G8 Q1 G你講笑,你要乜鳩嘢理性討論,你搵第二樣啦!
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 12:49 AM

* C0 \! [* q9 T( Z1 R0 p
! k! ~+ I; q6 V
咁我都肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 ~ 所以你先會同情行兇者情有可原! q( B7 f; o' n9 o
KNY 發表於 2010-8-26 12:41 AM
! E7 J8 e' M7 Y" q) V' X
咁我都肯定你試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 先甘鑽牛角尖0 a& ~& ~6 h" {
同情行兇者=情有可原
7 p* A, c0 w, Q$ }3 `問人我打機用咩名拉
& L! e5 [9 z6 Q7 R1 R信法道思想5 D' Y4 c1 L8 M) k) Q% L. v9 J
只係而加不公不明法道不嚴
作者: HansChan    時間: 2010-8-26 12:50 AM

本帖最後由 HansChan 於 2010-8-26 12:52 AM 編輯 ( `0 X. O. c7 C4 X9 e
+ I& k9 ~; X# v& |$ `5 l2 W* ]# |
公平d講* ^' |4 q* t' v6 J( @% W% O
佢刀幾慘  F/ T1 h, |/ t2 l
因為信事件有其他內情1 e3 n7 q3 [8 Q' s. W2 z' I2 z
個槍手係有殺人係唔岩
+ {1 S2 M( c5 t8 w但有幾多人係殺人不見血! @5 A3 Q# l; z! K8 t+ o6 H' _7 P
今次就好似話菲律賓政府
2 q! X  ~+ A6 v" Nmnbvc 發表於 2010-8-25 11:38 PM
$ L+ m7 M+ U' |8 b; A- A
公乜嘢平???????????????????????????????????????) W, L& i6 V$ n* N
佢一個人既不幸,要用八條人命同唔知幾多人既痛心,傷心黎滿足......公乜嘢平呀?!1 v9 U( G4 ~7 Z7 v9 W, h
菲政府當然係仆街.....但你攞乜嘢條槍手同仆街政府去相比???????
" e7 _- i0 b, @9 z你傻咗呀?!6 W; {& K6 q9 s+ R
個世界好多人都不幸,係咪人人都要攞枝槍去脅持人質去表逹自己一人既不幸?????你唔駛講第二樣,你答哩一個問題就可以答晒你所有低能既疑問!!!!!!!
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:52 AM

就算遭遇值得同情," g; r$ M* U' j$ w& E' _
但殺無辜者根本就點講都唔通,( S4 _& l+ \; c/ V/ a( E
比人屈唔係大晒," |/ p7 |4 e2 t: B0 m, i. z0 h
將自己既不幸擴張到唔關事既人身上簡直係自私既行為4 E6 v! d7 g8 U
話咩個環境係咁暴力,. ~/ U" C; ^4 K  }" o3 H1 H( b
所以佢殺手無寸鐵既人就係迫於無奈?/ p7 B7 Y/ c4 g0 C+ g8 b; M& x
太反智了吧
6 d! b. c" p# k0 `; p. \- j環境令你暴力, 講到自己咁 ..." m$ O( C2 J0 n6 a8 O+ Z- s
jojojojoj 發表於 2010-8-26 12:45 AM
) t& A4 I0 Y7 d5 Y* X6 Z; V2 j# A# q
有D反智既人 ~ 偏偏會以為自己對事情睇法比其他人理智 ~ 而聯想出一些歪理來改變是非黑白 ~
: K. L; [1 ]( @0 @% r7 T$ m, V對大是大非既對與錯都自我混淆
作者: HansChan    時間: 2010-8-26 12:53 AM

1 o2 t. m2 T% [  }
+ c3 [* M3 r: y8 r* }有D反智既人 ~ 偏偏會以為自己對事情睇法比其他人理智 ~ 而聯想出一些歪理來改變是非黑白 ~
# O' o% ]. R, l5 l# r' b% A. e對大是大非既對與錯都自我混淆
: m- Q) Y7 p. \7 e+ s9 XKNY 發表於 2010-8-26 12:52 AM
8 m% J' f3 J2 a8 j- H) J6 K! q1 ^5 V7 \你收聲啦你!
' D  f( \- {3 @/ n" i+ }要突出自己別於理性思想既人係你哩啲人渣呀!!!!
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:54 AM

; [/ K$ B. g( E; X4 N
咁我都肯定你試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 先甘鑽牛角尖; \% I6 j& Y5 p) B
同情行兇者=情有可原 & s: y0 a0 @: c" W$ {( b
問人我打機用咩名拉  j9 G4 }* m" B* C) ^/ n+ [
信法道思想
, v" \8 I3 p/ V- y* o3 H* W) T只係而加不公不明法道不嚴 ...4 K  ]; M, e0 y
mnbvc 發表於 2010-8-26 12:49 AM
1 k! U) T2 x! e- n, }, {
3 S! U; H( p. Z* \: h詞窮就玩惡毒咒罵 ~ 呢種就係法道思想?
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 12:55 AM

* a+ Z7 q: @! i; T. @: u' P  J& l
+ d4 R3 T; _9 V* V) z2 s個世界好多人都不幸,係咪人人都要攞枝槍去脅持人質去逹自己一人既不幸( k! M; P# d' ~6 H2 R3 w
HansChan 發表於 2010-8-26 12:50 AM
" b4 Z/ [- E+ k' @你係刀要答既米答係羅
0 N3 t8 F4 Q$ l, Z% t7 Z/ V- K走去非洲轉
5 b, k  ]  F+ ]/ S2 D7 E4 S, Y5 H有邊日唔攞枝槍去脅持人質去逹自己一人既不幸
# |. A$ ]" P9 {+ E+ r& G你估香港冇d甘既人
1 W2 v5 l. L- o: _8 q只係冇甘易有槍
作者: KNY    時間: 2010-8-26 12:59 AM

0 T, ?+ Z0 {) h! I& Q2 h你係刀要答既米答係羅/ P, @* [, Z& T) z
走去非洲轉
8 Q9 c# O4 v/ g8 K有邊日唔攞枝槍去脅持人質去逹自己一人既不幸
1 p0 A8 v" S; e/ ?; ^$ _你估香港冇d甘既人
: h* u7 q( v! S$ Q( k% E  r1 A6 e只係冇甘易有槍
5 ~$ c: r* o3 S4 i5 c& U$ T- Imnbvc 發表於 2010-8-26 12:55 AM
& T7 I* q+ d: [( Z+ n
6 D& n, a8 P! k) r閣下既想法似乎同菲律賓總統有點相似 ~ 尤其係菲律賓總統在記者會上以俄羅斯歌劇院事件來淡化過失
作者: HansChan    時間: 2010-8-26 01:01 AM

' x& z  c  u: p) s) x8 \; P5 F, R4 o0 x
- V$ D. `1 Q  x你係刀要答既米答係羅# ^  z7 q* D0 c5 m/ C
走去非洲轉2 S% U- F8 h' J% A+ ~
有邊日唔攞枝槍去脅持人質去逹自己一人既不幸  B  w: W  Q* ?3 `4 H  i
你估香港冇d甘既人  V0 ]. a7 j5 B  U1 }
只係冇甘易有槍* m( r9 G- \$ T" g& R7 i
mnbvc 發表於 2010-8-26 12:55 AM
3 x, _2 w1 ]+ m/ X* i
以你既答法,你係好岩!!!
$ N0 i6 m. _- j9 c: u7 N你係以冷血既人既角度去以你所謂口材或白癡思想去爭辯事情,
% L0 E' v" G5 _: m8 V0 s* @0 [: ]. R可能我錯.....你絕對係似啲白癡十多廿歲以為自己好有理性思想既低能十九思維去發言,
* X3 R* {0 R" P; [" S好吧!!
) ]3 t2 r! D( Y; H+ K" C我俾位你入.....我係以低俗但有良知既心態去回你一句.....
8 v/ y& W3 A# D: P# G"你食屎啦你!!冷血仆街!!"
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 01:05 AM

3 d, E1 w+ Q1 K- {: q& [: j& K
/ J- m6 F  o" g" n( K: ~
咁我都肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 ~ 所以你先會同情行兇者情有可原
) {; p! a7 I* L: ^! w2 kKNY 發表於 2010-8-26 12:41 AM
$ t( |" e( L, y9 z: F8 Z
1 ~" E1 p1 B# l- ~4 Y3 q7 P
詞窮就玩惡毒咒罵 ~ 呢種就係?  l* L; \( L$ ^1 a
KNY 發表於 2010-8-26 12:54 AM
7 A) H8 R# r* ]6 X  J! S8 t甘刀要你覺詞窮就玩惡毒咒罵先get到羅) g8 L8 M( r4 [6 k/ ]% X" p
唔知咩係法道思想就search下先講拉
作者: KNY    時間: 2010-8-26 01:09 AM

. H4 r' ?4 J' P: o甘刀要你覺詞窮就玩惡毒咒罵先get到羅5 r' o' L4 }& ^1 a. p/ j
唔知咩係法道思想就search下先講拉7 O" |+ W7 F; D! Y9 g. N# d4 Y2 a
mnbvc 發表於 2010-8-26 01:05 AM
6 s" ^( v$ k2 ]! f

' X' j0 y% d3 a- l6 M; `如果法道思想係會令人有是非黑白都混淆既後果 ~ 咁就唔好客氣喇
作者: KNY    時間: 2010-8-26 01:16 AM

1 n) n& d. s6 z7 q' j甘刀要你覺詞窮就玩惡毒咒罵先get到羅
) i6 u, |/ s6 s8 O5 S! K唔知咩係法道思想就search下先講拉
: V; ?9 a2 I# l. x( x. @& cmnbvc 發表於 2010-8-26 01:05 AM
, G+ Y* t& d: ~3 `* ^, D  d' @8 p7 c  S' h% |
原來你以為我指肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 ~ 係對你作出咒罵 ~ $ l  u- i3 w- j8 r1 {8 b, a
% o2 J* ^% ^% Y; T. \7 j+ i( e
其實我係回應你講甘你肯定未試過比人設計陷害 ~ 6 ?& t6 B" l" T- d$ F

5 S7 s5 ?0 i  J- X$ S8 x) b4 ^% f甘你肯定未試過比人設計陷害  z, @- L1 I0 D; Y, z' Y
肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬
# q( d/ i6 O2 Z" T  d肯定你試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬
" b# W( _' U3 v/ J- a' d$ }: @% p2 l' y0 ]8 g
3句說話之中 ~ 以閣下熟讀法道既思維 ~ 睇真D究竟邊句係咒罵說話
作者: Triangel    時間: 2010-8-26 01:19 AM

7 v) e- z1 j: H
其他主題.....大家可以再同你慢慢友善討論.......
2 L6 h# W$ ]+ k哩樣嘢.......唔該你收聲啦...." L2 S1 f* V7 h1 Q' a% X
我屌你老母!!!!!!+ {7 Y5 x4 \* D+ g: t8 v
你講笑,你要乜鳩嘢理性討論,你搵第二樣啦!3 q, q; v  g4 Z3 b! m" L
HansChan 發表於 2010-8-26 12:45 AM
. Y# k0 E1 k$ N5 G$ a6 k0 C4 n1 H, I: s2 u2 @/ D
Hanschan, 睇路呀, 粗口在吹水區死罪泥嫁
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 01:20 AM

' M7 e6 k  o$ G: }% M9 j" ]" ~% f以你既答法,你係好岩!!!
5 H  u8 F. ]( J你係以冷血既人既角度去以你所謂口材或白癡思想去爭辯事情,
8 C" D4 M* n0 m可能我錯.....你絕對係似啲白癡十多廿歲以為自己好有理性思想既低能十九思維去發言,
: A0 Q1 H/ a0 Z0 Y" G- E0 e好吧!!
" K% w  ~: m  h, L4 ]我俾位你入.....我係以低俗但有良知 ...& v  _2 e3 ]2 Z; Y  P
HansChan 發表於 2010-8-26 01:01 AM
' q8 m/ S8 p* _2 N以他人角度代入他人思想叫白痴
  G$ p+ t8 a$ }7 W( l2 B4 T甘以代入他人思想為職業既刀叫白痴& o/ s* f5 K' Y; F0 E- V7 j
所有以自己角度睇所有既先叫天材
, z" i* F  D) y# C8 H2 T1 D! h9 h+ ]( p+ D甘就講句"你食屎啦你!!天材複街!!"
作者: Triangel    時間: 2010-8-26 01:26 AM

3 k& m% z% t7 P. D
以他人角度代入他人思想叫白痴
% t! S1 `9 _- r8 o: r7 e. N3 i! ]甘以代入他人思想為職業既刀叫白痴
  d0 a. x) [# D- ?: h  p- L) n2 g所有以自己角度睇所有既先叫天材
# r2 t9 c- Z1 x' L甘就講句"你食屎啦你!!天材複街!!"
9 |/ N; @! K8 kmnbvc 發表於 2010-8-26 01:20 AM
$ s0 `  a/ R3 H8 `0 I

5 Z5 S" [7 T0 y9 X. f- |. J: p9 t你又改得幾快手禾
作者: vv1668vv    時間: 2010-8-26 01:30 AM

無資格又好啦....點都好啦.......
3 H: A( y8 k; d( S# O: p雖然。唔敢替任何人講說話......
4 s% _% \; M" \( Y7 g& s! C3 C
/ ?6 p; w  ~0 Z不過,相信系 喱個 時刻.......4 h; |* n. i2 L
死難者未必 想睇 到 香港人 互插...........
7 ?4 h0 m* a" M+ [# F* [7 I
9 j' A5 Q! F: y! v$ }
- C& V0 D( M" A- V3 G, m3 J3 Z各位腦根靈活,文釆非凡
7 j+ E& x3 p# i0 y3 P! z如果可以 多為 死難者 動動腦筋
+ C" J& x  ^! ~1 `* o- M如何能有效令菲律賓 政府 為 死者 討回公道......
% B. D  ~; h6 H' e實屬萬民之祈望....萬民之福....
作者: KNY    時間: 2010-8-26 01:37 AM

無資格又好啦....點都好啦.......4 J  B9 L. ^% V& j/ [7 @$ u
雖然。唔敢替任何人講說話......
: W, h$ k/ _: v( r# P
. e- `9 e# v; y. L5 G不過,相信系 喱個 時刻.......7 p, u2 }" k0 g& f( S0 {. ^- M3 k8 v
死難者未必 想睇 到 香港人 互插...........
9 p) j4 V6 I, N0 d( \- j# g+ z6 y4 S8 R* x' R9 x1 v* I

7 ?( M, c- h3 T. z/ k( N1 e( M各位腦根靈活,文釆非凡1 V8 N7 Y5 W2 {* e
如果可以 多為 死難者 動動腦筋
# N5 y/ ?1 l# u$ F6 _0 I2 W1 S/ g如何能有 ...5 z# |% p9 ~( X  B
vv1668vv 發表於 2010-8-26 01:30 AM
1 u6 o5 d  W' }% b) v1 W* u1 [' t  n, X. u3 Z' w
香港人充滿衰痛既日子 ~ 但竟然有人以歪理來淡化兇徒做出既錯誤行為 ~ 簡直令人嘆息
作者: infjlam    時間: 2010-8-26 01:45 AM

- h9 z) T* ^& Y
( \+ h. c) w8 b, @, g
香港人充滿衰痛既日子 ~ 但竟然有人以歪理來淡化兇徒做出既錯誤行為 ~ 簡直令人嘆息! p4 {6 {% N' W
KNY 發表於 2010-8-26 01:37 AM
7 t2 @9 u) S% Z" Y" T8 @. t* T
; `0 d- b, \7 W  e; E
成蟲大哥那番言論,咪又係咁上下?
作者: KNY    時間: 2010-8-26 01:49 AM

. i8 y7 U7 N9 _, C' @4 z

3 d6 v- I7 j* u6 N8 k  H/ A  Y0 C7 h成蟲大哥那番言論,咪又係咁上下?: p  w4 P/ g6 t/ G+ k+ E+ Y. j
infjlam 發表於 2010-8-26 01:45 AM
( I6 Y0 b' j- |* {4 j+ M) x% X* N4 W- u, F) I) Y  D
呢種就係我講既反智 ~ 本來係一件大是大非既事 ~ 總會有種人偏偏以為自己睇法比其他人理智 ~
9 d5 y  ~% L  v  G4 Q8 p* @7 \4 X  @& T, i2 k5 w4 g8 a0 r
聯想出一大堆歪理來突出自己既想法係與別不同
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 01:50 AM

+ D2 j) Q7 h! {8 o/ [
  ^1 b' S! q2 N' d# g
原來你以為我指肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬 ~ 係對你作出咒罵 ~ 9 F- L, j/ t7 D0 e/ X$ D) F% f# Y8 F
+ f5 d3 J0 F6 c' p
$ y/ ~/ i6 x$ o# @  f5 U其實我係回應你講甘你肯定未試過比人設計陷害 ~ $ I0 h0 q7 p" |( x" @5 _
6 [3 B4 G: i! c$ Z" j9 ?9 Z  S& R8 [1 H/ G4 o& ]4 ^8 \+ s3 Q
甘你肯定未試過比人設計陷害
+ x! H) C, [- T; S* ?( F2 l! m/ R肯定你未試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬* D2 k4 l% ?: {( w" X. m
$ J* }3 V8 R. q0 K/ A肯定你試過成為無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬! Q4 ~3 l" K" r; |: ]
; a! C+ U; c! F( ~* C+ y' I* |6 z" }% B6 s2 g8 G/ u) Q0 o, l( T4 X8 v
3句說話之中 ~ 以閣下熟讀法道既思維 ~ 睇真D究竟邊句係咒罵說話
% L1 M2 H+ b# J2 b8 oKNY 發表於 2010-8-26 01:16 AM
( \8 c' [6 M/ Y8 [) X& z我冇講過你作出咒罵( `: l, u5 w9 E
係講你覺得作出咒罵先有甘既覺得
7 a  b0 u; _8 T以為你係無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬好出奇咩
3 [9 y$ c2 n. V. @7 Z我刀識個人識個領隊拉- Y" h6 b1 m: C
若果知你係既就一定唔會再講( P) M6 s/ P4 t% I9 m( @
因為講咩刀唔會入耳我只會做聽個個5 P. }$ [& I. t6 Y6 u
但你覺得個句係咒罵甘多數刀唔識或唔熟d人
作者: vv1668vv    時間: 2010-8-26 01:50 AM

/ P6 Y6 O* i% I# a* P3 l

+ f, l5 t8 ~4 j+ Y$ B% Z" i香港人充滿衰痛既日子 ~ 但竟然有人以歪理來淡化兇徒做出既錯誤行為 ~ 簡直令人嘆息8 j/ Y+ y8 U, W0 k$ |" k1 k
KNY 發表於 2010-8-26 01:37 AM
! W% w# u2 _2 u! ^$ Y! `1 g5 S; [& E) ^$ `) A

a+ n0 J) G8 _( ?& W% Z3 K& [) m5 A+ W" c
http://www.26fun.com/bbs/thread-235091-1-1.html. |9 O, d: n' G1 h

5 A7 k5 W- y, r- |  E. O- H5 G
7 G  u# J! i$ n% _+ w$ d* H有興趣的話,請進....
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 01:51 AM

0 a3 k3 r8 {$ H; f/ O% i" g' P" X7 @
你又改得幾快手7 n- C* T# I5 a6 k! y- @
9 B+ y/ w2 v. p  \, U5 T! C1 K' e+ ], d+ l
Triangel 發表於 2010-8-26 01:26 AM
$ z( d3 `, b2 }: i+ a# Y點解唔明你講乜
作者: KNY    時間: 2010-8-26 02:00 AM

9 f- ^  `4 O6 X4 Q我冇講過你作出咒罵
6 _* F9 n3 G6 ]6 p6 H0 ]. `/ ]係講你覺得作出咒罵先有甘既覺得) R, h) s  f% _+ g$ B
以為你係無辜受牽連既受害者 ~ 或者受害者家屬好出奇咩
. F$ j' H) L5 B我刀識個人識個領隊拉
) O. B' `" O$ j& C8 Q: n+ U若果知你係既就一定唔會再講
- |; g+ f) ~, J因為講咩刀唔會入耳我只會做聽個個
7 s2 {$ Z! f0 e# U) `# V0 s但你覺得個句係咒 ...
7 i3 d+ o- z% k6 h  n+ h) Vmnbvc 發表於 2010-8-26 01:50 AM
& n( Z% D( e! Q' S2 m, K" N

' T2 l# Y5 S. e6 c. T1 T你睇返自己點寫 ~ 你唔係寫以為 ~ 你係寫肯定兩個字 ~ / j- P. R- B3 k9 ^- j  Q

7 Y- i) d/ ~' q& j你更改自己既說法來掩飾 ~ 莫非你認為兩個用詞既意思係無不同之處嗎?
( H) D( [  d, F: v$ w8 [' d/ z0 d) M7 k) p' o5 x
你寫得出咒罵既字句 ~ 但唔肯承認  
作者: infjlam    時間: 2010-8-26 02:08 AM

本帖最後由 infjlam 於 2010-8-26 02:15 AM 編輯 5 Y; u! O8 Q) r# ~% @3 r

: b! O1 Z# ?  Z4 P6 K, u算數喇,大家都係香港人,無謂嘈,
3 X/ G& A- C2 V邊個係元兇,邊個要負責任,邊個要出黎同香港人交待,大家要搞清楚呀
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 02:11 AM

唔理從邊個角度去睇  B5 [- Y- j& V  l
呢位劫巴者都唔值得同情
5 |' ~! v7 b4 @2 i/ j& R& D5 ~' d( q& D
無論佢覺得菲政府不公平又好、議會處事不當亦好、警察部屈佢都好
7 a  z! u+ U: ?$ i. R1 C7 X! l0 T點解佢有胆拎得起枝 M16 而又冇胆去揾以上嗰班人算帳 ?* g& M# w; r7 C
反而要去騎劫一團手無寸鐵並且老弱婦孺佔了 75 % 的局外人 ?
" R, W9 S% t% p5 `+ [% y& K6 r/ C
在我角度而言+ H2 |" ]& R8 V8 ~2 }# y0 `
佢只係一個只會為一己之私而傷害弱小的懦夫、廢物
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 02:13 AM

7 U# h/ i! M) H( L) }. c0 x8 h/ X
你睇返自己點寫 ~ 你唔係寫以為 ~ 你係寫肯定兩個字 ~ + {9 J. G; w9 h' U; ^* ~
8 t9 }- }" [" C" H" v( S( T
你更改自己既說法來掩飾 ~ 莫非你認為兩個用詞既意思係無不同之處嗎?6 F1 z" @" C, A

1 i1 `9 o- t6 f# ^
0 l8 O, J+ V# J2 O. f  uKNY 發表於 2010-8-26 02:00 AM
6 J2 e- S: d' N, C- a. ?& G8 ?1 z
真識捉字蚤
# g0 @6 ^% Z0 \4 M6 K成句刀copy你既
6 |* k; P1 M; k甘邊個寫得出咒罵既字句 ~ 但唔肯承認   ...
作者: KNY    時間: 2010-8-26 02:18 AM

唔理從邊個角度去睇
3 i% t5 L- I4 E6 u3 ~% [) B: J呢位劫巴者都唔值得同情
: n3 {6 J% F; i$ L; M6 Q
$ z1 G9 i: i  C$ T9 |+ ~無論佢覺得菲政府不公平又好、議會處事不當亦好、警察部屈佢都好. I' i9 N" W, E3 g8 R
點解佢有胆拎得起枝 M16 而又冇胆去揾以上嗰班人算帳 ?
) s, F+ N# z, n2 d7 T反而要去騎劫一團手無寸鐵並且老弱婦孺佔了 75  ...: t, d* R, f: v# i9 {
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:11 AM
3 i3 |, a) r; g- a: V+ Y- v7 G
$ E4 ~/ I- A  L. r9 i$ v' \
絕對同意 ~ 以手無寸鐵既人質性命來作為宣洩自己不滿既渠道 ~ 最後更摧毀無辜既性命 ~
8 ~/ C. F1 n' L2 H) S6 U
& p6 [: Q2 }/ m. E' Y1 Y: j槍手既行為同拉登有咩分別?
作者: Triangel    時間: 2010-8-26 02:19 AM

唔理從邊個角度去睇
/ n) s4 X# Z! \; h( ?1 S. T. x呢位劫巴者都唔值得同情
6 ?9 }0 ^; a0 ~# Z% o2 G- r. ]/ c  C: L8 h
無論佢覺得菲政府不公平又好、議會處事不當亦好、警察部屈佢都好
- h0 X0 p4 C) e+ G$ f點解佢有胆拎得起枝 M16 而又冇胆去揾以上嗰班人算帳 ?4 {/ Q  |: Y$ O. r9 P* `5 j$ `
反而要去騎劫一團手無寸鐵並且老弱婦孺佔了 75  ...7 S0 M- o( z) a8 _
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:11 AM
; Q) Q# Z9 k, f& E& l

1 X: k$ o. Q+ G' q/ W" H7 s前曰你又吾化身LV 97 去拯救人質,
作者: KNY    時間: 2010-8-26 02:22 AM

算數喇,大家都係香港人,無謂嘈,
+ k: U+ _- s& Q% ^邊個係元兇,邊個要負責任,邊個要出黎同香港人交待,大家要搞清楚呀6 u$ S1 L! G, ^  {$ D
infjlam 發表於 2010-8-26 02:08 AM
. w' u' }4 Q# u* z# i- o6 S2 Q6 Q  {1 N$ M
明白 ~ 我都唔想再作糾纏 ~ 反正人家敢寫唔敢認 ~ 再糾纏都係無意思
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 02:24 AM

4 q3 ?3 ]5 |9 R: M6 c; z3 a. I) l
前曰你又吾化身LV 97 去拯救人質,
9 n  H" |4 C* p/ H1 T% d7 \Triangel 發表於 2010-8-26 02:19 AM
" C% }& S% i; [; f

$ d/ N. g# M4 M. ?9 E7 F
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 02:26 AM

! }1 C0 P' b# |2 |& N2 H* U5 R# k: g0 `3 s
! o/ w; H9 @. R9 M6 [$ u
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:24 AM
+ H: a5 R. F. }) [9 C$ X3 A* C2 Z敢寫唔敢認呀 $ l; X' M5 f- `: o: g$ Z2 [
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=235071&page=4#pid3479025
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 02:29 AM

+ O9 z; b; I' y
3 Z* H8 L: f. z% m. E

' T0 h* ]' K) e, Q) ~$ R
8 t7 ^+ M4 U' X+ rckyckk 發表於 2010-8-26 02:29 AM
. ?8 R0 Q" ]6 g: [0 M$ P% L( _2 k* y
你個蠢材
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 02:34 AM

* z) ]" q4 \6 l+ J* Y' b& h
! g4 E8 }* j% |6 o  P+ r* B 你個蠢材4 _9 C( j% D1 r2 w
mnbvc 發表於 2010-8-26 02:29 AM
2 _0 \6 N' G6 {6 d
: H& I7 `- V/ U3 b7 x口多兼反智......到底邊個先係蠢材
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 02:37 AM

0 T4 Z/ ?4 f) N& F; u" m; P
& Z  X8 L* ]7 g6 q$ L: G口多兼身痕......唔知邊個先係蠢材 ( z/ V! [# ]# U1 a
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:34 AM
: d7 b+ n( E9 y# s* F" [0 N: @
同情懦夫就要比人打刀冇計
' O7 j. _' R3 K/ i( [2 L1 W( D甘甘多天材總要搵人做蠢材羅
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 02:41 AM

5 [% Q3 h  M3 p4 e, \
同情懦夫就要比人打刀冇計
3 l" v$ a+ H  q" R: H$ ^甘甘多天材總要搵人做蠢材羅! }' Y: o8 O) {- u
mnbvc 發表於 2010-8-26 02:37 AM
' y5 D# N' v4 m0 h6 C, a0 C

& T7 K! ]$ k9 t* L問題係佢真係唔值得同情.......
- R  X5 C$ s' g6 w( @- w9 ^你認為佢係咪一時衝動去犯錯 ?
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 02:47 AM

$ ?# r; ~7 |. z& |2 m
& g! G# R! L' o% P& n$ d: r6 `% ^
問題係佢真係唔值得同情.......
% a. _7 ?" m& Q# Y" \* w  Z你認為佢係咪一時衝動去犯錯 ?; E+ J# j) Y" {& D1 s: _+ R
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:41 AM
/ @7 i+ @: M. o3 W: l3 e
唔係一時衝動刀唔會自己唔可以全身以退拉
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 02:58 AM

0 J+ s& h# h  ]7 h  Q唔係一時衝動刀唔會自己唔可以全身以退拉
0 o- e( q& V- }4 N  N) w4 rmnbvc 發表於 2010-8-26 02:47 AM
" a4 c& M, S+ A1 B1 Q- W0 c
! {' V, q4 s% ?' u& \; J. B# X
儍仔黎嘅 ~~~~/ }/ P8 J' I/ E7 ~2 `
以該國一向處事手法1 i8 a  M# {( q) m7 \, W& o$ Q/ F
作為前警察嘅佢有冇可能唔知踏出咗之後仲有冇退路 ?
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 03:04 AM

8 d( |+ o' G( \9 C9 f. v4 L" k
( ?( m2 t# `8 N儍仔黎嘅 ~~~~
1 s' M9 ?8 p5 `/ S6 s9 i; q, n以該國一向處事手法
8 {6 \/ b7 ^+ g/ s1 J作為前警察嘅佢有冇可能唔知踏出咗之後仲有冇退路 ?; M5 @- \: Y# `
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:58 AM
7 t# _4 K! ^7 B5 q9 K1 @所以米話一時衝動羅
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 03:15 AM

" n/ {8 t0 l) V% S) J- Y& M( A7 p' {所以米話一時衝動羅# Z( r; ^/ d  Q( ~4 j- R
mnbvc 發表於 2010-8-26 03:04 AM
% q6 D0 `' U# T. H" b6 d  p
, g: ]' b# l- W5 r  T2 x你隻餃用牛皮包架 # [, |! B2 |5 y- Z
咁都仲唔明
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 03:23 AM

2 [0 a" k# F/ {9 k2 g
. \  [; e, B' h' ]- b2 _/ [: \3 N你隻餃用牛皮包架 7 f8 L* b( @5 G0 _
咁都仲唔明 # J* F: _2 G4 R# O
ckyckk 發表於 2010-8-26 03:15 AM
8 ?8 _8 O5 \% O9 s; L6 }8 Q; w
你隻紙包雞用紙皮包既
0 @) M  d! F% m0 p: n8 {甘自殺算唔算衝動先
作者: ckyckk    時間: 2010-8-26 03:34 AM

9 p8 w( H0 g  |( X0 L4 O( f你隻紙包雞用紙皮包既
* q% ]8 n) u& x+ S( Q, n甘自殺算唔算衝動先8 i. {7 K4 M9 j5 ^
mnbvc 發表於 2010-8-26 03:23 AM
$ s$ v4 e/ p/ T: _  ?- y# G( e+ F/ \8 U! ]
你個蠹材 * B7 [- ?  Z' ^  g

+ d, @+ l- O' u8 E/ y# f真係衝動唔見佢挾持自己同胞 ~
作者: mnbvc    時間: 2010-8-26 03:49 AM

. s. \( @! H9 b8 ]" i1 R7 f7 `5 O6 b% f
你個蠹材 ! L7 l! G5 B( E& V1 u  t9 u

: {& O+ G$ |/ z6 T  k4 L, q
  e" M0 f" k( ~# `' N( Lckyckk 發表於 2010-8-26 03:34 AM
5 I  K1 ^* u( f衝動唔等於白痴
" `, V. e" q5 ~) ^菲律賓d人刀知挾持自己同胞係冇用阿差采佢咩
作者: tlkwan    時間: 2010-8-26 10:29 AM

淚都躺在我的臉頰上,深深感受到了香港人之間的情,也看見了人性的醜陋,地球上的人類,不論來自各方,我們都是同類,大家都是人類,唉....眼見佢哋有事,而我哋只能眼光光喺電視見到佢哋,身為香港人,應該說身為地球人都會感到忿怒!!!!!  祝他們好走,希望死難者安息,生環者更努力堅強面對生命,好好的活下去,至於d菲律賓人真係可以用低等民族去形容,就是因為他們不懂愛,毫不珍惜生命,看見悲劇發生,還在幸災樂禍,國家1世都5會富強!!!!
作者: KNY    時間: 2010-8-26 10:40 AM

1 x9 o/ z& k0 Z+ h9 Y5 I5 e, }) X  W- }- l) ?: H0 A0 `
問題係佢真係唔值得同情.......
  u. d; v& d( k# \* @你認為佢係咪一時衝動去犯錯 ?3 D! _3 v- i- [
ckyckk 發表於 2010-8-26 02:41 AM
+ U# Y0 D" e, _6 a8 }; c, K2 O, L
7 y# [- @. M; _/ ?絕對同意 ~ 8 X3 B4 A; c% y  n7 X6 ^

$ R' M% `, c* {" w% O4 _即使上車一剎那係一時衝動 ~ 但經過10小時既挾持 ~ 已經唔可以再原諒佢係一時衝動 ~: o' ^1 t9 R6 B( y' Z! O
+ u+ }8 y% @- z$ P0 _  ?1 n' D$ P
所做既事係對定錯 ~ 足足有10個小時俾個槍手自己想清楚 ~ 但佢冇收手 ~
6 N: r; V* d. @5 x! |$ |1 w. x) J0 T! g* }8 Z, ^7 Z1 t% z+ p
佢選擇以手無寸鐵既人質 ~ 繼續做佢達到自己目的既籌碼 ~  y" O2 B! v% r) b# b: U; I) P/ f3 G$ v
; I# {' L7 b3 J6 y, M1 H+ u7 b- B) Z( ~
跟一個人一時衝動而自殺相比 ~ 自殺既人一下子了斷自己生命 ~ 已經係返唔到轉頭 ~4 @  H0 ], E/ A

) ^6 h! l1 d7 o( O1 I但呢個槍手有10個小時俾佢考慮返轉頭 ~ 可惜佢冇 ~
; \; S- `7 `: b7 L
# Q& L4 J( C. [- `* P% E; ~( W再講 ~ 槍手口口聲聲話自己係冤枉 ~ 呢個會唔會只係佢片面之詞 ~: g8 V- o, A# u* `% W4 `

5 V) }" A, ~: d  p9 x# i* u既然大家都認為菲警既處事方法同誠信都令人質疑 ~ 何解對呢個槍手口中所講既冤屈就相信係真 ~
/ v9 {* d$ p/ U5 V- X+ U( t+ o3 e' o
人係應該有同情心 ~ 但認清是非既思想更加重要
作者: tlkwan    時間: 2010-8-27 12:09 PM

槍手可恨嗎??他是一個失去理智的人..可恨也可憐..8 K- d7 X# l2 z; q
而且相對下..我覺得涼薄的菲律賓政府更可恨..
1 t/ W7 s+ G; Y  P2 @9 B* s$ K1 o/ i他們的行為根本不像有心救人..一個又一個荒謬的失誤令人費解!!!2 Z3 T- H* i; k/ N' a
對於菲律賓人..不會覺得他們應負甚麼責任..身為理智的人也不會「排菲」..
6 s- L8 i) ]0 V- M, L9 Q9 X只是菲律賓這個涼薄的弱國家..免得過也不要去了..
作者: goodnicelady    時間: 2010-8-27 03:14 PM

我是以個陰謀論去睇呢件事!我形容槍匪是個「有勇有謀的偏激黑義民族冷血殺手」,佢當然不只是為錢啦!要的是自己失去過的退休金的數目呀!加上佢不份氣菲政府革佢職﹖要攞回自己的公道、報仇和向世人宣洩自己對政府陰謀、腐敗及貪贓枉法的不滿呀!否則佢梗係去打劫好過啦!可以打劫更多錢啦!也不需搵國外人啦!因搵大量外國人是較為有震撼性,亦最能彰顯自己所達到向外宣告的目的!明知犯了法是不能復職的怎會還用這個理由呢﹖!槍匪亦相信就算政府應承他復職都只是欺騙佢!佢亦預左走上不歸路!因搞到國外人可轟動和引發世界性關注!亦有機會以外人(國際性)的勢力懲治自己高高在上的政府!睇報導佢是一個不蠢的人,調動人質(顯示謀略)、放生一些人質(顯示自己人慈及迫不得以),尤其是放自己國民的人質(愛自己同胞,顯示黑義氣,不是正義),都表明他的立場,不成功便成x…好聽d佢想做自己國家的民族英雄,不好聽是以多條性命換取自己的私心及目的… 殺人亦預左,但是未到最後關頭不會動殺機的…(以上顯示偏激、勇氣及冷血)
( J. a6 }* U( t* G0 x' t7 x& s& r& }其實要求復職和贖金二件事都會是流血事件,因菲政府不想槍匪和人揭佢地的陰謀及貪贓枉法!一個犯了持槍挾持罪的人根本一定要坐監啦!何來復職機會呢﹖難道等坐完監再復職嗎﹖犯了罪的人通常無機會再做警察架!怎會槍匪咁傻要求復職呢﹖所以菲政府可借此事不應承而談判無效麻!但槍匪要錢的話,菲政府一定可以做得到,而個槍匪得到錢又可以一走了之麻……試問一個貪贓枉法的政府怎會大嗱嗱比這畢錢個槍匪呢﹖要個槍匪革職目的都不想支付這筆退休金!視人命如草芥的政府無理由放生他到其他地方處數嗅他們架﹖所以殺槍匪時都無顧慮著港人的安全!你若睇真上文都可了解一二啦…
作者: 打狗棒    時間: 2010-8-27 05:26 PM

佢一早上去巴士度 , 就話比D乘客知佢咩事上黎 , 只係想借佢地同政府談判 ,. t, R4 c# ?: O/ h# z" e
而且一早就放左5 6個人 , 可以話係釋出最大善意 , 反而係因為菲律賓政府玩野 ,) n; H% x2 R# e' ^+ x( t: A
又拉左佢細佬 , 又話唔比佢復職 , 又比佢見到你用特種部隊圍 ...
- h* p/ |4 u3 Q6 c$ h迦樓羅女王 發表於 2010-8-25 08:41 PM
4 l; S+ t7 Z& m7 N7 l
你覺得條賓佬唔係咁衰, 係因為死嘅唔係你家人;- p% C6 P5 e4 g# [4 j( j
你試下你老豆、老 母、兄弟姐妹冚家剷俾佢隊冧晒, 睇下你會唔會咁諗?
作者: 電梯男    時間: 2010-8-28 03:35 AM

為左個小小個人利益而濫殺無辜絕對係喪盡天良
+ o+ c) _. e9 w' R4 W& j6 j
6 ^8 u; B, H; l( L$ W# S
- R# |- U# _  Y* I% Q- m3 \打落十八層地獄不足以抵消佢既罪惡
$ j( D9 Q5 n, N! Q
1 t9 ?4 z: }! z* t" H# P/ h8 q% {4 P& C* g
8 J( ?% _  Q+ _1 ?! f9 h佢甘撚勁點解5去殺個班害佢既人
2 C# @4 g% \, p* e# N
$ I7 F. g/ r0 R* q( N 3 ?+ v8 G. D3 J3 ?1 Z! M
反而走去殺一班手無寸鐵無冤無仇既人,簡直滅絕人性、天理不容
作者: jojojojoj    時間: 2010-8-28 11:19 AM

為左個小小個人利益而濫殺無辜絕對係喪盡天良+ I9 Y( P  m" b3 ~

+ h4 V* I& n1 e' r. x# c4 p8 z" |! y, D, ~/ a5 b5 n  K
打落十八層地獄不足以抵消佢既罪惡( _; h  q# F1 O
, k% f" k6 y% ?" ^
* m( A- a; }. h' b' Q
佢甘撚勁點解5去殺個班害佢既人
% Z# a' R0 D' [% |- p" Z# |; ~) p$ m

! w: [: D: i7 \" ?# a3 n" l% O0 [反而走去殺一班手無寸鐵無冤無仇既人,簡直滅絕人性、天理不容   ...; z' {, v* X9 V
電梯男 發表於 2010-8-28 03:35 AM
" `( ^& L% e1 c; E& d( O8 h
/ k# x" w3 D1 b/ `4 P$ O. I" X% O梗係唔殺, 又有國旗又有警帽
作者: sssyyy    時間: 2010-8-28 02:14 PM

其實佢頭頭放人,目的志在都係方便同菲警談判,
. I! {/ a" w) j1 w/ r9 w即係話在放人既過程,槍手都有存在目的,% w& v& o9 j9 z& E& L
但事實上,可能本身佢真係未必想殺人,但係事實的確係咁,
- h( N) H; @$ ?4 D, M6 m傷害左無辜既旅客同好多人既心靈,是槍手的錯.
! N7 [7 o8 E/ U' w9 i# h9 c4 ]但要補充,槍手有錯,菲警也間接刺激槍手,菲警都有錯.$ J! g4 v2 t2 {8 |
但槍手用錯左方法宣洩,是不可推卸責任的.
作者: goodnicelady    時間: 2010-8-28 02:28 PM

其實佢頭頭放人,目的志在都係方便同菲警談判,( D# Z3 y0 L, i/ [
即係話在放人既過程,槍手都有存在目的,
8 q0 D* s0 q" M7 o5 U: v1 V但事實上,可能本身佢真係未必想殺人,但係事實的確係咁,
) ?# e- }9 Q' z9 `) F傷害左無辜既旅客同好多人既心靈,是槍手的錯.3 C( r4 J* |% a1 J
但要補充,槍手有錯,菲警也 ...
2 h( i' {  C5 D; Y) J* \1 ^6 Asssyyy 發表於 2010-8-28 02:14 PM
唉!基本上殺無辜者已是滅絕人性……無法彌補的大錯……佢不被人鞕屍已萬幸…

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0