標題: 不知所謂地產廣告系列︰長江實業天宇海 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-9-23 01:24 AM     標題: 不知所謂地產廣告系列︰長江實業天宇海

官商勾結零監管  & T! q+ U- W' Q4 o, u  l- h

; U! C- Z1 D" g* Q! m/ N! d[youtube]7U8GVP3QcSI[/youtube]
作者: darkensun    時間: 2010-9-23 04:12 PM

都唔知去外國邊個地方取景
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-9-23 10:59 PM

佢訓矮頸???
作者: 電梯男    時間: 2010-9-23 11:11 PM

普通樓當豪宅賣
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 12:17 AM

狗唔搭柒 . r1 k, s0 I0 o
5 U, u6 d4 P" O4 c8 L. ^
不X知所謂
作者: 電梯男    時間: 2010-9-24 12:23 AM

5係賺到盡而係呃到盡牙
( k% z. F* ?# J3 b& y : H  z8 C) [+ j  Z" b' {# W, R4 q
做番小小善事就叫做所謂大慈善家 ; H# C3 s; o/ h6 @8 \; R  R) r; B
3 [% [) F- }0 F
三父子刀甘撚柒 ( l9 ^! u* g: g8 c/ N

作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 02:24 AM

香港是一個低智的社會, 很多人是有精神分裂狀態, 邊罵邊買已經成為習慣;
: [% H7 N" _+ j) |- y) q5 O「欲拒還迎」最適合形容香港人的心態。
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 04:20 AM

香港是一個低智的社會, 很多人是有精神分裂狀態, 邊罵邊買已經成為習慣;0 T$ M0 v6 T. U3 H
「欲拒還迎」最適合形容香港人的心態。
: A9 v2 ]2 v* ]" w! ^打狗棒 發表於 2010-9-24 02:24 AM
& _* d+ k! `( s) f9 |7 n: o, x% v
- i) l# @! L7 O4 W& a
我看,低智的是閣下罷。
, Z0 V2 R, g( C& X7 I) X6 \2 K" V香港住屋問題,是政府施政失誤,地產商壟斷,官商勾結的必然結果,
4 @6 M/ U, ]. |; s: B一般香港市民,是機乎毫無議價或還擊之力的,
  j+ ?' r/ H9 }& K7 A8 ~8 G1 Z" ^罪不在香港人,你怎可以亂扣他們帽子?( C9 c0 r6 j* C! e. J- N

3 C. [1 X3 z# A" Z+ w係有屌,唔係又屌,無差別亂鳩發炮亂Q抽水,
9 c$ z. i1 o- w$ S# A2 B香港人有那處得罪過你這隻瘋狗嗎?1 E- g( \& U" [6 K/ j* v
要罵共X黨,任你罵,
: A  o. N% f1 m; y但若有狗亂Q咁吠,亂Q咁咬人,3 W. a1 m/ K' F. [6 f, P  d
我何止用打狗棒打佢,仲會call埋漁護署捉狗隊黎,+ ^8 m' B7 y$ ^8 y" Z. F+ N$ e
捉去人道毀滅
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 12:14 PM

& G' f& r. y* S" j: n
4 }+ M( i" M! B/ B
+ ~' ~1 {1 W$ _1 Q

# s! J# Q1 k; N1 L0 l/ m我看,低智的是閣下罷。
/ l9 \3 o5 x  E: R; J; f. v' l香港住屋問題,是政府施政失誤,地產商壟斷,官商勾結的必然結果,8 {3 V$ b: |  s# r  M, h2 {
一般香港市民,是機乎毫無議價或還擊之力的,
( P' {. J% T  b. h* U罪不在香港人,你怎可以亂扣他們帽子?, s6 x) R4 T; n5 H
6 y' p6 |( t( a1 n7 [
係有屌,唔係又屌,無差 ...* @" U! y* g; \
infjlam 發表於 2010-9-24 04:20 AM
8 w7 M9 k4 p& S- C2 o
柒少陣.......... P3 O0 f+ K) s* F1 A3 T0 G6 D
挑, 地產商又無用槍指x住你d香港人買樓, 佢地講到天花龍鳳, 你地冇腦架? 唔識分析咩?
) i  L: T3 R: Z0 u  n  Y. h1 s- z你地死都要買樓, 你要死唔俾你死咩? 一隻手掌打唔響, 唔x好賴x晒地產商同政府, 6 Y2 \5 R2 l, h
香港有一班人投機炒賣, 諗住高買高賣, 直接助長地產商氣燄。
& X3 E3 b$ i" i3 q4 F: `! m  }8 o! ^; u/ X0 u* S  Z" L
我屌你主人, 你護主心切, 我可以理解, 你地繼續做義和團, 我得閒就逗吓你地玩.......
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 12:42 PM

D野狗呀、流浪狗呀,當然連間狗屋都可以慳番
% @  A! r: _# R5 r  K人就梗係同畜生唔一樣,好自然有自己一個「家」 ! v, \: u: Y: c$ i

' F" p" [3 u$ p; D. V% [...人同狗講,嘥氣...
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 01:27 PM

D野狗呀、流浪狗呀,當然連間狗屋都可以慳番 : I4 ]$ [4 Q  |5 g6 l
人就梗係同畜生唔一樣,好自然有自己一個「家」 . n- R# d# k0 O+ C

* D3 Q4 h+ k" J) x, l...人同狗講,嘥氣...
9 K% r) i" E- _* ginfjlam 發表於 2010-9-24 12:42 PM
8 L; c: }; b* @6 u柒少陣.......
& r+ P. ?- q( U* g一貫義和團語言暴力? 見慣不慣了!!!
% X+ [; B2 p0 t" J  W+ X$ W就算官商勾結又點? 你d縮頭烏龜夠膽反抗咩? / y6 _% j2 h' b4 e
你主人共 產黨教你要和諧, 要怨就怨自己條命唔好, 8 N2 J# r, H7 e5 E) O
冇投胎做星加坡人, 人人有屋住?" k" `( L+ r) ?& _, \$ |, r' r2 H
狗竇就留番俾你全家, 記得準時供樓喎!!!
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 01:42 PM

6 d7 X9 p( h% N; M, I
柒少陣.......   N% V; U/ U; y: j
一貫義和團語言暴力? 見慣不慣了!!!- G2 p2 P$ t( a
就算官商勾結又點? 你d縮頭烏龜夠膽反抗咩? ' c6 \% f6 p9 m1 h
你主人共 產黨教你要和諧, 要怨就怨自己條命唔好,
6 I" \1 Z1 S- e  q4 w" e6 R- c7 @冇投胎做星加坡人, 人人有屋住?3 h  k) `8 ?, F, N( m8 T* c
狗竇就留番俾你全家, 記 ...
' i  ?7 j. y+ G6 m1 F打狗棒 發表於 2010-9-24 01:27 PM
5 L- g; \& ^1 c1 m

* |% R' }" o' J: Y知唔知點解閣下咁撚乞人憎?
' B- P; R! T( E$ E因為狗唔會講人話,只懂講狗話,- u, A/ \' E9 m1 t7 J
D野狗講就凶狠,做就碌撚 : l* j) I$ L. W- o, J. y7 `$ C" v
狗話連篇,狗屁不通,狗唔搭柒
作者: simon_nt    時間: 2010-9-24 03:27 PM

其實我估香港人係唔會因為個廣告拍得幾靚幾靚, 點好點好, 就比佢氹咗去買樓嘅......貨不對辩都唔係第一次啦....
1 C  G# t: k1 Z9 b* ^(早國同胞唔知會唔會呢?): V. T1 r, U2 X& @1 U- m( U4 P
* d+ D/ y  o2 a. e

+ {+ M# T+ H8 N% O7 y- t咪等D廣告公司發揮吓天馬行空嘅想像力....當支持吓D創意工業囉

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0