標題: 中國人保釣 [打印本頁]

作者: aiqianli    時間: 2010-9-26 08:30 PM     標題: 中國人保釣

首先多謝admin 為我上次嘅貼評分,多謝你! x% `* w! e4 w- F" m

$ i$ H4 n! H" x* T講番,我地中國嘅釣問題,本來就屬於我地中國嘅,日本人真係好唔講道理,我好討厭,基本上唔會再去日本
  h- v/ R: Z: f, E5 x% q$ x- e呢次中國直情就係俾一個態度話俾佢地聽,中國唔係好蝦嘅啦
' c# u; J; Q; `/ l5 Q" [  T; B
而且,外交部講到明,雖然我地嘅船長番咗嚟中國,但中國係要求佢地道歉兼賠償,講到明就係俾壓力佢# k5 d* V- o' W( W2 s+ q: d" _

s# R6 `! w3 V! h; e話俾全世界人知道,中國唔再好蝦嘅啦
2 ^8 F2 d9 X. v. V6 G' Q: b( c係中國人就頂起     頂頂頂頂頂
作者: chewlun3    時間: 2010-9-27 12:03 AM

本帖最後由 chewlun3 於 2010-9-27 12:13 AM 編輯 & A  e; `# X. D( C( q& ]

* {+ V, X8 u* L9 E/ Y% h! B& z% J* y1) 你唔好用日貨吖9 ^" e5 y" P; I0 }# L
$ \$ B  m1 F& s$ d" z( s( g2 B
2) Sorry and compensation?.....
2 b$ S" L! ?1 v. }" U  c9 X6 G! Y發夢啦......
, q: @. v& @1 ?3 M& d# q0 S& A0 Q9 A# u0 h' x2 a
首相巳say No sorry and compensation.....8 z( k% H. Q: H. L' c
鬼有壓力......个島自古以來....belongs to 大和/扶桑/東瀛啦....
2 j' ~' D" C  Y2 [8 f7 T) R6 J1 K
3) 我有battleship 係个島周圍....
7 x) O; ?$ E1 t3 r2 `) N你中國有个屁

- V+ V  ?4 M7 f, I: V2 \7 j4 t  t% N7 ^
4) 人哋插哂啦
8 a/ Z5 H1 I  u& a' |( J
( l2 r7 U- ?) z: r( t& {# D0 q. P

9 f$ M# f: g! y; G/ \中國領土怎會由外國人行使主權?- e4 E8 H9 Q+ y: j
中國領土怎會中國人不得進入?
) x4 M. V. L7 M- L

作者: 電梯男    時間: 2010-9-27 12:13 AM

共慘黨收皮啦
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-27 12:27 AM

* J2 i2 M+ u7 F3 k3 l. Y" Z; q) \9 |5 c- |4 l
個個都話保釣保釣, / D' Q  G+ A6 L0 L8 ?9 Q) G. Z. H
強國政府講保釣根本就另有目的, 4 B; D4 b9 p! y
真係咁想保釣就唔係只針對架仔,
* ?  d" U0 k, V+ q$ m美國佬大大聲話個島係人地既又唔見強國政府出一句聲?
8 v( U& z( e" h2 j' O什麼中國領土, 晒氣啦, 唔好咁易比人煸動6 m' p' l$ b) e8 G
成吉思汗以前夠打到去歐洲, 你唔好話果度又係中國領土,
/ u  i& @9 C+ c2 \6 E/ T- [/ b叫人比番個歐洲你?
作者: 電梯男    時間: 2010-9-27 12:33 AM

大隻江咪一樣出賣大片土地比俄羅斯丫   
作者: KNY    時間: 2010-9-30 01:30 PM

既然中國政府認為釣魚台係屬於中國 ~ 應該積極爭取啦 ~ 淨係靠把口捍衛有Q用咩      
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-30 04:18 PM

首先多謝admin 為我上次嘅貼評分,多謝你
3 ]4 b! [3 n2 z/ p, b1 x4 G4 Z; l
講番,我地中國嘅釣問題,本來就屬於我地中國嘅,日本人真係好唔講道理,我好討厭,基本上唔會再去日本* X; r4 c0 f& x8 x
呢次中國直情就係俾一個態度話俾佢地聽,中國唔係好蝦嘅啦% k0 ^$ I: G: D. j  U

. n4 L, b! q/ j- x: Z5 r7 z而且, ...7 y; h& P: ?* m( A4 B  ~
aiqianli 發表於 2010-9-26 08:30 PM
+ U2 Q$ F# [  B老兄, 我支持你, 小日本鬼子真的欺人太甚, 基本上唔會去日本係唔夠,5 T/ O4 S: h  p! D7 W# Z, _1 E
應該以後唔用日本電器(包括一般家電和遊戲機)、不看日本漫畫、不吃日本料理、$ o; `0 e- Z3 o
不看日本AV片、不再坐日本車(包括的士)......中國人萬歲, 香港人萬歲, 頂頂頂頂頂頂頂頂........
作者: infjlam    時間: 2010-9-30 10:05 PM

呢鑊野,小弟到依家都未睇得通點解日子當局會咁樣做...; g8 h8 M0 i( l
菅直人唔似咁蠢會做D傻事激怒中國大陸,! \7 V. [% J7 b
至於中國人多年只口講保釣,根本得個講字...4 }2 c5 E0 P2 T& U: G6 G5 T& C' I& t
! M9 b- R% L. _
當然,我最希望兩國能循外交途徑解決釣魚台糾紛,用不著軍事介入,
# b8 h0 D3 N) x8 Z開戰甚或繼續僵持局面,只會兩敗俱傷...
作者: KNY    時間: 2010-10-1 12:30 AM

呢鑊野,小弟到依家都未睇得通點解日子當局會咁樣做...' g9 ?& T. [( M# A: `
菅直人唔似咁蠢會做D傻事激怒中國大陸,
% E6 t# x2 ^' y至於中國人多年只口講保釣,根本得個講字.../ Z. U: S$ L6 q' `: P* \9 Q2 l1 E

d  S2 Y" {: Q# A# p當然,我最希望兩國能循外交途徑解決釣魚台糾紛,用不著軍事介入,5 b6 i: [9 k0 D) s& K& o( t
開戰 ...+ z  z+ Q% P) B6 b: g) R
infjlam 發表於 2010-9-30 10:05 PM
6 b+ r" N) M# X% P4 j9 o7 t7 w
2 ]: S& N0 T3 ]日本仔點解要咁做 ~ 的確好難理解 ~ 有可能係報復中國借推高日元來跟美國佬打貿易戰 ~ 害到日本政府要出手干預日元升勢 ! v& e# l9 Q+ Z2 Q

- H' O& U8 ~% T0 C+ v7 S" q3 r: H不過日本仔呢鑊真係蠢在唔識見好就收 ~ 反正遲早都係放人 ~ 就唔應該拖咁耐 ~ 到溫家寶發火先拿拿聲放人 ~ 反過來依家話要同中國修補關係 ~ 真係搵黎搞 ~ 早D放人攞個彩咪算囉
作者: kcmc909909    時間: 2010-10-1 12:45 AM

保釣???哈...
作者: 呀傑    時間: 2010-10-1 04:22 AM

今次日本威晒啦!!!中國一味嗌 放人!放人!!放人!!
0 E4 W. J+ {8 _日本困住同胞困到過埋中秋先放人!!<中國人對食中秋飯睇得好重要>日本係咪睇中d點??& g7 _- \- H. j
釣魚台   真係 未解決!!!
, K, p7 ]( w0 S6 d( F                                                            保釣人士仍需努力!!
作者: 電梯男    時間: 2010-10-1 10:35 AM

' j3 c$ Q2 W- ?" q& ?
老兄, 我支持你, 小日本鬼子真的欺人太甚, 基本上唔會去日本係唔夠,- {) J0 d8 y5 @( O" @. y7 \
應該以後唔用日本電器(包括一般家電和遊戲機)、不看日本漫畫、不吃日本料理、* Z; T& T8 q3 Y3 _  f
不看日本AV片、不再坐日本車(包括的士)......中國人萬歲, 香港人萬 ...
" p' S  w! ?- \% S: t( [6 I& E) n+ W  Z打狗棒 發表於 2010-9-30 04:18 PM
& A* _; A  R6 E# _+ O$ D
, A- `- s% `9 g+ f% B
釣魚台可以5要3 l4 Q# @- H) [# c

! X" T+ W- N: F% V4 l6 mAV片5可以5睇牙

作者: J.T.    時間: 2010-10-2 01:29 AM

i thought japan release the captain because china capture four japanese...................

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0